Μια εκδήλωση για «άτακτα παιδιά» από τους «Παραμυθάδες» (φωτογραφίες)

 Μια εκδήλωση για «άτακτα παιδιά» από τους «Παραμυθάδες» (φωτογραφίες)

Κι αφού περάσαν οι αποκριές με το όποιο τρελό ξεφάντωμα… Κι αφού ο χαρταετός μας πέταξε πιο ψηλά από όλους τους άλλους -τουλάχιστον στα δικά μας μάτια… Ας θυμηθούμε μια εκδήλωση που απολαύσαμε με τους ενήλικους φίλους μας πέρα από ντροπές και καθωσπρεπισμούς!

Ήταν ένα συννεφιασμένο και ίσως λίγο βροχερό απόγευμα… Πότε; Την Κυριακή 10 Μαρτίου. Πού; Στο «Παραμυθόσπιτο»… που αλλού; Τι έγινε; Οι «Παραμυθάδες» και κάποιοι φίλοι μας μαζευτήκαμε και κάναμε μια συμφωνία. Να αφήσουμε στην άκρη τις σεμνοτυφίες, την υποκριτική ηθική, για να ξεχάσουμε λίγο τις σκοτούρες και την σκληρή καθημερινότητα.

Έτσι λοιπόν, ενώ ακούγονταν αποκριάτικα τραγούδια έφταναν σιγά σιγά όλοι οι συνυπεύθυνοι γι αυτό που θα ακολουθούσε. Για δύο ώρες περίπου, ικανοποιήθηκαν όλες οι αισθήσεις μας! Αφηγηθήκαμε λαϊκά παραμύθια με υπονοούμενα ή και χωρίς αυτά.

Παραμύθια που μας έλυσαν απορίες σχετικές με την ανατομία του σώματος ή με εκφράσεις που χρησιμοποιούμε. Ταξιδέψαμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, κάνοντας αναφορά στα αποκριάτικα έθιμα και παραδόσεις και στο τέλος, μια πειρατίνα, μια κολομπίνα, ένας αστυνομικός, ο Μέγα Αλέξανδρος, ένας κουδουνοφόρος, μια αραπίνα, ένας Γενίτσαρος, μια πεταλούδα, η Κλεοπάτρα, ένα κορέλι, ένα ναυτάκι, μια καλόγρια και μια χίπισσα κατέληξαν να χορεύουν και να τραγουδούν όλοι μαζί, γύρω από το γαϊτανάκι.

Πολλά τα γέλια κι έγιναν ακόμη περισσότερα όταν ξεκίνησε το παιχνίδι. Η παντομίμα ιδιαίτερων «εκπαιδευτικών» ταινιών εκτόξευσε την φαντασία των φίλων μας. Η βραδιά μας έκλεισε με μια σειρά πονηρών ανεκδότων από έναν φίλο, μοναδικό στο είδος!

Όλα τα είχε αυτή η εκδήλωση! Τραγούδι, αφηγήσεις, παιχνίδι, φαγητό, ποτό, γέλια και χωρατά, αλλά το κυριότερο απ’ όλα….. Αγάπη γι αυτό που κάνουμε και φροντίδα ώστε να περνάνε καλά πάντα οι φίλοι μας.

Συμμετείχε σχεδόν όλη η ακούραστη ομάδα των «Παραμυθάδων». Αυτοί που φαίνονται, αλλά και αυτοί που δεν φαίνονται, αλλά έχουν βασικό ρόλο στην επιτυχία κάθε εκδήλωσης μας, καθώς επίσης και κάποιοι από τους φίλους μας που μας βοήθησαν με τα αποκριάτικα έθιμα. Ήταν άλλη μια αξέχαστη βραδιά! Και του χρόνου με υγεία!

Διαβάστε επίσης