• 19 Μαρτίου 2024,

Μια ιστορία από τη Θεσσαλονίκη στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 Μια ιστορία από τη Θεσσαλονίκη στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» παρουσιάζεται για τρία βράδια, την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου, μια παράσταση που ήδη έχει διακριθεί στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε κείμενο βασιζόμενο στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» παρουσιάζεται από ολιγομελές αλλά ενδιαφέρον θεατρικό σχήμα το έργο «Αρίστος».

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά εξήγησε ότι πρόκειται για την ιστορία του Αριστείδη Παγκρατίδη, ο οποίος κατηγορήθηκε άδικα όπως αποδείχθηκε, ως ο «Δράκος του Σέϊχ Σου». η πρόεδρος σημείωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση με θαυμάσιες ερμηνείες.

Ο Θοδωρής Γκόνης είπε πως η παράσταση είναι σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Παπαγεωργίου, γιο της γνωστής Ελληνίδας ηθοποιού Φιλαρέτης Κομνηνού, η οποία εμφανίζεται στη σκηνή. Είμαι θαυμαστής όλων των ηθοποιών της παράστασης, εξήγησε ο κ. Γκόνης, διευκρινίζοντας ότι το ΔΗΠΕΘΕ επιθυμούσε η συγκεκριμένη παράσταση να φιλοξενηθεί οπωσδήποτε στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Η Φιλαρέτη Κομνηνού έκανε λόγο για μια προκλητική παράσταση λόγω του θέματός της, παραδέχθηκε δε ότι για την ίδια είναι συγκινητικό ότι ερμηνεύει υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη γιου της. Συμπλήρωσε επίσης ότι άλλοι δύο ηθοποιοί ήταν μαθητές της στη δραματικής χολή.

Ένα εξ αυτών, ο Μιχάλης Οικονόμου, δήλωσε ότι η παράσταση παρουσιάζει πράγματα που υπάρχουν και σήμερα. Και σήμερα, τόνισε, υπάρχουν εξιλαστήρια θύματα. Ο έτερος ηθοποιός της παράστασης, Γιώργος Χριστοδούλου, διευκρίνισε ότι το κοινό που θα προσέλθει στο θέατρο δεν θα δει ότι περιμένει. Είναι μια συναισθηματική εμπειρία, εξήγησε, προβλέποντας τη θετική ανταπόκριση εκ μέρους των Καβαλιωτών.

Διαβάστε επίσης