• 23 Απριλίου 2024,

Μια κάποια ικανοποίηση του προέδρου του Eurotaxi για την καλοκαιρινή κίνηση στην Καβάλα

 Μια κάποια ικανοποίηση του προέδρου του Eurotaxi για την καλοκαιρινή κίνηση στην Καβάλα

Ο κ. Γεράσιμος Τερλάκης ως πρόεδρος του Eurotaxi Καβάλας ρωτήθηκε από την Πρωινή για θέματα επικαιρότητας του κλάδου.

Η κίνηση των επιβατών, η αύξηση του κομίστρου και φυσικά το περιστατικό έξω από το Νοσοκομείο ήταν τα θέματα της συζήτησης.

Η συνέντευξη

Ερωτ: Δώστε μας πληροφορίες για την κίνηση στην πόλη τον Ιούνιο. Βελτιώθηκε η κατάσταση μετά τον δύσκολο Χειμώνα;

Απαντ: Το καλό είναι ότι φέτος ξεκίνησε να υπάρχει μια επιβατική κίνηση από τουρίστες. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια. Τα οποία άφησαν τον κόσμο τους, τους επιβάτες τους να κυκλοφορήσουν και μέσα στην πόλη. Δεν τους περιόρισαν σε συγκεκριμένες κινήσεις, στις εκδρομές κτλ. Ο κόσμος της Καβάλας θέλει να ξεσκάσει. Θέλει να βγει από το σπίτι και βγαίνει. Γενικά οι κινήσεις είναι ενθαρρυντικές. Για τα κρουαζιερόπλοια θέλω να εξηγήσω ότι υπάρχουν αρκετοί επιβάτες που βγαίνουν από το πλοίο, κυκλοφορούν στην πόλη. Θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνουν συνήθως. Π.χ. αναζητούν μια πλαζ για το μπάνιο τους, να φάνε σε μια ταβέρνα, θέλουν να ψωνίσουν κάτι. Οπότε όλα αυτά ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα της κρουαζιέρας.

Ερωτ: Η νύχτα της Καβάλας ζωντάνεψε;

Απαντ: Δεν ζωντάνεψε όπως θα θέλαμε όλοι. Τώρα τον Ιούλιο που έρχεται ελπίζουμε ότι θα δούμε στιγμές 2019. Προ covid. Το καλό είναι ότι ο κόσμος βγαίνει. Θέλει να ξεσκάσει. Αυτό ναι, είναι μια αλήθεια.

Ερωτ: Τι λέτε για την αύξηση του κομίστρου;

Απαντ: Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν θα θέλαμε να γίνει η αύξηση με αυτόν τον τρόπο. Προτιμούσαμε μια επιδότηση καυσίμου ή μια φοροελάφρυνση. Γιατί κατανοούμε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να στηρίξει τις αυξήσεις. Έχουν αυξηθεί όλα τα προϊόντα. Αυξάνεται και το Ταξί. Αυτό μας προβληματίζει πάρα πολύ. Ξέρουμε την πόλη μας και τις δυσκολίες του κόσμου. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να πάμε σε μια τέτοια αύξηση. Θα προτιμούσα να υπάρξει ένα σταθερό και φθηνό καύσιμο. Μια φορολογική ελάφρυνση γιατί ξέρουμε ακριβώς τι περνά η πόλη μας και η κάθε πόλη.

Ερωτ: Καμιά φορά αυτές οι αυξήσεις μπορεί να κάνουν κακό αντί για καλό…

Απαντ: Δυστυχώς αυτές οι συχνές ανατιμήσεις στο καύσιμο και στα λειτουργικά έξοδα του Ταξί έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να μπορέσουν να καλυφθούνε. Μετά από 13 χρόνια από την τελευταία αύξηση, η τελευταία αναπροσαρμογή κομίστρου έγινε το 2009. Πριν την κρίση. Η αύξηση κομίστρου έρχεται σε λάθος χρόνο. Δεν θα έπρεπε να αποφασιστεί τώρα που υπάρχει μια ενεργειακή κρίση. Κι οι τιμές έφθασαν στα ύψη.

Ερώτ: Υπάρχει η καταγγελία για το περιστατικό που φέρεται να έγινε έξω από το Νοσοκομείο. Τι λέτε επί του θέματος:

Απαντ: Το ερευνούμε ενδελεχώς. Ψάχνουμε προσεκτικά να βρούμε ποιος είναι ο συνάδελφος που έκανε αυτήν την ακραία και απαράδεκτη συμπεριφορά. Για το αν ισχύει το περιστατικό, δεν πιστεύω να μας λέει ψέματα αυτός που έκανε την καταγγελία. Η καταγγελία έγινε στον πρόεδρο του σωματείου. Εμείς ως Eurotaxi με το σωματείο συνεργαζόμαστε καθημερινά. Κι είμαστε σε μια έρευνα. Ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Μια μειοψηφία που κάνει τέτοιες πράξεις. Πιστεύω ότι θα βρεθεί. Είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί. Δεν θέλουμε κι εμείς να έχουμε συναδέλφους που αμαυρώνουν το επάγγελμα και τη φήμη των Ταξί. Θέλουμε να έχουμε ένα επάγγελμα καθαρό. Το προσπαθούμε καιρό τώρα.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης