• 8 Μαΐου 2024,

Μια μαγική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας (φωτογραφίες-video)

 Μια μαγική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας (φωτογραφίες-video)

Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας η συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής του Πάρη Τσίρτση, σε διοργάνωση του Ωδείου «Νεάπολις».

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την φιλόξενη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου δηλώνοντας για μία ακόμη φορά την αγάπη του στον Πάρη Τσίρτση και τη μουσική του  και ταυτόχρονα την ανάγκη για συναυλίες πέρα από τα συνηθισμένα.

Η διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί τον κύριο Απόστολο Μουμτσάκη, που παρέστη σαν εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας και την κυρία Κορίνα Γανίτου, διευθύντρια Ανάπτυξης και Τουρισμού για την παρουσία της.

Θερμές ευχαριστίες στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κυρία Σταυρούλα Δαδάκη και στο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Μέγαρο Τόκου για την άψογη συνεργασία καθώς και στο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου -με ειδική μνεία στην κυρία Χαρίκλεια Χριστοδούλου- για την φροντίδα με την οποία περίβαλε την εκδήλωση.

Οι φωτισμοί του κυρίου Σαράντη Μιντζιρίκη ανθρώπου με μεγάλη ιστορία και βαθιά γνώση της τέχνης του φωτισμού «έντυσαν» μαγικά τη μουσική αφήνοντας στον θεατή-ακροατή τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η βραδιά κύλησε με συνθέσεις του Πάρη Τσίρτση και άλλων συνθετών όπως του Ιωάννη Πεἵκίδη, καθηγητή Μουσικής Τεχνολογίας στο  Τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθήνας και μίας ιστορίας, που μετρά 30 (!) χρόνια μεταξύ του Πάρη Τσίρτση και του κυρίου Πεἵκίδη!

Στο συγκεκριμένο κομμάτι έπαιξε ακουστική κιθάρα ο επίσης καθηγητής του Ωδείου «Νεάπολις» Ευριπίδης Ταρασίδης, ενώ στο επόμενο κομμάτι“Movement”, σύνθεση του Πάρη Τσίρτση, έπαιξε στο σαξόφωνο ο παλιός μαθητής του ωδείου «Νεάπολις»,  Κώστας Κιρκιτζιώτης.

Η βραδιά έκλεισε με το πασίγνωστο “Chariotsoffire” («oι δρόμοι της φωτιάς»), του Βαγγέλη Παπαθανασίου με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα! Στην ηχητική κάλυψη ήταν ο Νίκος Μπογιάρης , τον οποίο η διεύθυνση του ωδείου  ευχαριστεί θερμά.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις 19 Μαΐου στον ίδιο χώρο στις 12:00 με την Πολωνική αποστολή, σε μία συναυλία ανταλλαγής πολιτισμών στο πρόγραμμα «Μουσικές Γέφυρες» του Ωδείου «Νεάπολις».

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις».

Φωτογραφίες: AlexCokka, Αναστασία Παπαγιαννάκη.

Διαβάστε επίσης