• 22 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Μία πρωτοβουλία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Καβάλα για τον ρόλο της πολυγλωσσίας!

 Μία πρωτοβουλία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Καβάλα για τον ρόλο της πολυγλωσσίας!
Τη μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουν την πολυγλωσσία, την πολυπολιτισμικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα είχαν δεκάδες μαθητές στην Καβάλα, μαζί με τους γονείς, τους δασκάλους και τα μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας της πόλης (ΕνΕΑΓΚ), με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, πριν από λίγο καιρό.

Μεταξύ αυτών και παιδιά που φιλοξενούνται σε κοινωνική δομή της μακεδονικής περιοχής, τα οποία μύησαν τους συνομηλίκους τους στα μυστικά των αραβικών και των φαρσί.

Πλήθος μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου γιόρτασαν την πολυγλωσσία σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με πολλή όρεξη και κέφι στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου της βορειοελλαδίτικης πόλης.

Η εκδήλωση, που είχε τίτλο «Όλες οι γλώσσες μια παρέα», πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Europe Direct Κομοτηνής και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα αλλά και του Δήμου Καβάλας.

«Ιδιαίτερα σημαντικός για την επιτυχία της εκδήλωσης», σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας στη μακεδονική πόλη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ήταν ο ρόλος των 80 εθελοντών μαθητών γυμνασίου και λυκείου, που με κέφι και ζωντάνια βοήθησαν στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων».

«Εξίσου σημαντική και συγκινητική ήταν φέτος η συμμετοχή στην εκδήλωση μιας ομάδας παιδιών και εκπαιδευτικών που φιλοξενούνται σε κοινωνική δομή της πόλης μας», είπε η Χρυσούλα Λάζου και πρόσθεσε:

«Στη γωνιά των αραβικών και των φαρσί που οργάνωσε η ομάδα μαζί με τις υπεύθυνες του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM Greece) οι οποίοι μεριμνούν για τη φιλοξενία τους, τα παιδιά της κοινωνικής δομής γνώρισαν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες τη γλώσσα τους και τον τόπο τους, συνομίλησαν μαζί τους και συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δράσεις της εκδήλωσης».

Πηγή : Real.gr

Διαβάστε επίσης