Μηχανισμός ΑΜΕΑ και στην Κεραμωτή

 Μηχανισμός ΑΜΕΑ και στην Κεραμωτή

Με τη διαγωνιστική διαδικασία η οποία ήδη ξεκίνησε και ετοιμάζεται, ο Δήμος Νέστου θ΄ αγοράσει έναν ειδικό μηχανισμό που θα διευκολύνει άτομα με ειδικές ανάγκες, να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, ειδικότερα στην περιοχή της Κεραμωτής.

Ο Δήμος Νέστου υλοποίησε μελέτη για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με τρεις τέτοιους ειδικούς μηχανισμούς. Για την προμήθειά τους ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ σκέφθηκε το έργο να το εντάξει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Επειδή το σενάριο δεν προχώρησε, δημιουργήθηκαν διάφορα εμπόδια και δυσκολίες, με χρήματα από τους πόρους του, ο Δήμος Νέστου προχωρά μόνος του ν΄ αγοράσει τον πρώτο μηχανισμό. Λόγω της γραφειοκρατίας και της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς, αν η προμήθεια θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Στο χειρότερο σενάριο ο ειδικός μηχανισμός θ΄ αγορασθεί φέτος, για να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι του 2017. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Ενώ ήδη υπάρχει η σκέψη ο πρώτος αυτός μηχανισμός, αφού με το καλό αγορασθεί, να τοποθετηθεί δίπλα στα αναψυκτήρια στην περιοχή της Κεραμωτής, ειδικότερα δίπλα στο αναψυκτήριο «Παραλία».

Ο Δήμος Νέστου με τον ίδιο τρόπο θα φροντίσει ώστε να υπάρχει άνετη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, πλησίον του μηχανισμού, δηλαδή χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων και φυσικά δρόμος προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

Διαβάστε επίσης