μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Εκπροσωπώντας κατοίκους της οδού Θεσσαλονίκης, ο κ. Θόδωρος Κατάκαλος απευθύνθηκε στη δήμαρχο. Ζήτησε ένα παγκάκι στο σημείο της καθημερινής συγκέντρωσης της μεγάλης παρέας. Η δήμαρχος άκουσε κι ικανοποίησε το αίτημα. Από χθες στην εσοχή του πεζοδρομίου υπάρχει ολοκαίνουργιο παγκάκι, που θα διευκολύνει όλους τους κατοίκους της περιοχής.

===============================================================

Οι διακοπές και οι απόντες

Διακοπές στην Κρήτη ετοιμάζεται να κάνει ο διευθυντής του αεροπορικού σόου κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης. Το ταξίδι ξεκούρασης προέκυψε ως παραλειπόμενο στη διάρκεια της εκδήλωσης για τη βράβευση των εθελοντών και όχι μόνο, εκδήλωση που έγινε την Τρίτη το βράδυ στον κατάλληλο χώρο της αυλής του Δημαρχείου. Η κ. Τσανάκα σα να ζήλεψε και τον προορισμό και τις διακοπές. «Εμείς θα μείνουμε εδώ» του είπε με φανερό παράπονο.

Η εκδήλωση κύλησε πολύ όμορφα, ήταν σύντομη και ουσιαστική. Απουσίαζαν μόνο όσοι μέσω του facebook παραπονέθηκαν ότι δεν υπήρξε ευχαριστήρια δήλωση για αυτούς. Εκπροσωπήθηκαν από έναν υποσμηναγό. Κρίμα.

Η παρουσία όλων των άλλων εμπλεκόμενων στην εκδήλωση δείχνει πόσο οι πολλοί αποδοκιμάζουν πρακτικές άδικων παραπόνων, ταυτόχρονα στηρίζουν το σήμερα και το αύριο της διοργάνωσης.

Ταξίδι στην Αθήνα για τον αντιπεριφερειάρχη

Νέο ταξίδι στην Αθήνα ετοιμάζεται να κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Αυτήν την φορά θα ασχοληθεί με το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων στο τελωνείο των Κήπων Έβρου. Πρόκειται να ζητήσει τη βοήθεια τόσο της Υπουργού Τουρισμού όσο και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση του προσωπικού στους Κήπους ώστε ο έλεγχος από την αστυνομία και τις τελωνειακές υπηρεσίες να γίνεται πιο γρήγορα. Παρόμοιες παρεμβάσεις έγιναν και στο παρελθόν αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να είχαν αποτέλεσμα.

*Μόλις χθες υπήρξε σε ιστοσελίδα της Κρήτης ένα σχετικό κείμενο, το οποίο αναφέρεται σε μεγάλη αύξηση στις αφίξεις των Τούρκων στην Ελλάδα φέτος. Το κείμενο ( cretalive.gr) μεταξύ άλλων αναφέρει: Χρονιά-ρεκόρ στις αφίξεις Τούρκων τουριστών αναμένεται να είναι η φετινή, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο μέχρι και σε διπλασιασμό(!) των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα, που πέρυσι σημείωσαν κάμψη λόγω του πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Φέτος το υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Τουρισμού μερίμνησε ώστε να ενισχυθεί σημαντικά το προσωπικό των ελληνικών προξενείων στην Τουρκία προκειμένου οι Τούρκοι υπήκοοι να διευκολύνονται όταν αιτούνται θεώρησης visa Σένγκεν για την Ελλάδα.

Mε σχεδόν 1 εκατομμύριο επιπλέον αφίξεις, προσβλέπουν φέτος οι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και όπως όλα δείχνουν οι αφίξεις από Τουρκία θα ξεπεράσουν τις 1,15 εκατ. του 2015 (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ) και θα αγγίξει φέτος για πρώτη φορά τα 2 εκατ. επισκέπτες.

Οι εκδηλώσεις στο δάσος των Πεντακοσίων

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας και οικονομική στήριξη της στις τριήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου Πεντακοσίων και Αγίας Βαρβάρας που θα γίνουν στο δάσος των Πεντακοσίων αρχές Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4.600 ευρώ κι η Περιφέρεια θα τις επιχορηγήσει με 1.000 ευρώ.

Αυτές έχουν το εξής πρόγραμμα 1/9/2017 : Προβολή δύο ταινιών σε θερινό κινηματογράφο-Συζήτηση και εικαστικά δρώμενα –παιδικό θέατρο. 2/9/2017 : Τελετή αφής φλόγας 15ης λαμπαδηδρομίας αιμοδοτών σε συνεργασία με το Σύλλογο αιμοδοτών-Δωρητών σώματος Καβάλας-Παρουσίαση χορευτικών από το Σύλλογο. 3/9/2017 : Παραδοσιακή βραδιά με λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή φιλοξενούμενων συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με χορούς από Μικρά Ασία και Πόντο.

Παράλληλα σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής-παραδοσιακών στολών και βιβλίου. Σύμφωνα με το πρακτικό της απόφασης λευκό ψήφισε το τακτικό μέλος της Επιτροπής κ.κ. Τραϊφόρος Βασίλειος λόγω της μη βέβαιης συμμετοχής του Δήμου στην εν λόγω δράση.

Στη συνοικία της Δεξαμενής

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας καλό είναι να ρίξει μια ματιά προς την οδό Σηλυβρίας αλλά και στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, στη συνοικία της Δεξαμενής. Καλώς ή κακώς τα κομμένα χόρτα και κλαδιά στην άκρη του δρόμου (παρατημένα εκεί και από κατοίκους της περιοχής) είναι πάρα πολλά. Πέραν του ότι η εικόνα είναι ιδιαίτερα άσχημη, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μιας φωτιάς.

Ξέρουμε ότι στην υπηρεσία γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τα προλάβουν όλα, να τα απομακρύνουν όλα αλλά σα να μας φαίνεται ότι έχουν καιρό να περάσουν από τους συγκεκριμένους δρόμους.

 

Διαβάστε επίσης