μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αεροπορικό Σόου

Για αρκετό καιρό ο διευθυντής του αεροπορικού σόου Πάνος Γεωργιάδης διαμαρτύρονταν επειδή την στήριξη των τοπικών φορέων την είχε μόνο στα λόγια. Άπαντες συμφώνησαν και του το είπαν, ότι έχει δίκιο. Για τον καλμάρουν άρχισαν επισήμως να αποφασίζουν την χρηματοδότηση της μεγάλης διοργάνωσης. Πρόσφατη είναι η συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ. Εκεί πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία, για τα οικονομικά δεδομένα του σόου. Η Περιφέρεια το επιχορηγεί με 20.000 ευρώ. Η ίδια απόφαση αναφέρει τα ποσά των άλλων: Ο Δήμος Καβάλας θα βάλει 25.000 ευρώ, το Επιμελητήριο 3.000 ευρώ κι ο ΟΛΚ 6.000 ευρώ.

Από το ποσό των 20.000 ευρώ της Περιφέρειας θα πληρωθούν η βιντεοσκόπηση (2.000 ευρώ), λήψη και επεξεργασία φωτογραφιών (5.000 ευρώ), παραγωγή δύο τηλεοπτικών σποτ (1.500 ευρώ) κτλ. Σημειώνουμε ότι αυτή την απόφαση για το αεροπορικό σόου την ψήφισε ακόμη κι ο Χρήστος Ποτόλιας. Μειοψήφησε ο Κομοτηναίος Κωνσταντίνος Μιχελής (της παράταξης Παυλίδη) ισχυριζόμενος ότι η Περιφέρεια δεν ενίσχυσε με τον ίδιο τρόπο ίδια πρόταση άλλης περιφερειακής ενότητας. Επιχείρημα τουλάχιστον αστείο μιας και το αεροπορικό σόου της ΑΜΘ είναι μόνο αυτό της Καβάλας. Ίδιο αίτημα άλλης περιφερειακής ενότητας δεν υπήρξε ποτέ.

 

Ελληνικό Κράτος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς έλαβε πρόσφατα μια εγκριτική απόφαση από την Αθήνα την οποία οφείλουμε να μνημονεύσουμε. Αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών στο ισόγειο του Διοικητηρίου! Θυμάστε το λεγόμενο Κ.Υ.Ε. Καβάλας; Που να το θυμάστε… Εγκαινιάστηκε το Καλοκαίρι του 2005 από τον τότε Νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή. Κατά περίεργο κι άκρως ελληνικό τρόπο, εκείνη η πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε τώρα. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Γιώργος Γιαννούσης υπέγραψε απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα που διαπιστώνει την ολοκλήρωση της δράσης. Σημειώνουμε ότι εδώ και πολύ καιρό το Κ.Υ.Ε. Καβάλας έχει πάψει να λειτουργεί. Ο χώρος που είχε χρησιμοποιηθεί από αυτό είναι αποθήκη!

 

Ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ την περασμένη Παρασκευή δείχνει ότι προχωρά αργά αλλά σταθερά η διαδικασία για ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Μέσα στα οποία είναι και αυτό της Καβάλας. Η είδηση αναφέρει τα ακόλουθα: Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 11 επενδυτικά σχήματα έληξε σήμερα η προθεσμία για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των Περιφερειακών Αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες.Η Ομάδα Α περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και η Ομάδα Β περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.Μέχρι τη δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να συμπεριλάβει μέχρι τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου για την Ομάδα Α και τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου για την Ομάδα Β.Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Χρεωκοπία

Κατηγορούμενος για χρεωκοπία ήταν την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας ο πρώην Δήμαρχος Ορφανού Απόστολος Κατεβάογλου. Κρίθηκε ένοχος, του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης 2 ετών αλλά με τριετή αναστολή. Με την ίδια απόφαση του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Άσκησε έφεση ώστε να επανέλθει στο Εφετείο. Πίσω από αυτή την υπόθεση και την χρεωκοπία βρίσκεται φυσικά η οικονομική κρίση. Όπως επίσης η γνωστή προσπάθεια ανθρώπων του ιδιωτικού τομέα να μπορέσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα όσο ασχολούνται με τα κοινά. Ο κατά γενική ομολογία συμπαθής Απόστολος Κατεβάογλου «έμπλεξε» με τους αγρότες της περιοχής, που ενώ έκαναν μεγάλη κατανάλωση στην επιχείρηση του δεν μπορούσαν να τον πληρώσουν. Στο τέλος κινήθηκαν εναντίον του οι προμηθεύτριες εταιρίες. Μια από τις οποίες έφθασε την υπόθεση στα άκρα. Δηλαδή στο δικαστήριο.

 

Κι άλλο κυλικείο

Χαράς ευαγγέλια για τον Δήμο Καβάλας και την Δημωφέλεια. Εντός των ημερών θα βγει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό το προνομιακό κυλικείο της Δημοτικής Αγοράς. Αναμένεται να γίνει του… αναψυκτηρίου στο Φρούριο και της… αίθουσας τελετών στα Κοιμητήρια! Το κυλικείο το εκμεταλλεύτηκε για 12 χρόνια ο Απόστολος Αραμπατζής. Ο οποίος αποχώρισε από αυτό στο τέλος του προηγούμενου έτους. Από τότε το κυλικείο δεν λειτουργεί. Το ενοίκιο ήταν 1.800 ευρώ το μήνα μέχρι που ο κ. Αραμπατζής επικαλούμενος την κρίση κατάφερε (με δικαστική απόφαση) να το μειώσει στα 900 ευρώ περίπου.

 

Ραψάνη

Προσωπικά πήρε την υπόθεση της πλαζ Ραψάνης ο Δήμαρχος. Προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να τονίσει το ότι η Γαλάζια Σημαία που δεν εξασφάλισε η ακτή, δεν σημαίνει επί της ουσίας τίποτα. Γράφει λοιπόν σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Να θυμάστε: Οι Γαλάζιες Σημαίες ήρθαν πρώτη φορά στην πόλη μας το 2008. Περιγιάλι, Καλαμίτσα, Ραψάνη. Η Γαλάζια Σημαία είναι βραβείο για την ποιότητα των νερών και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Αν μια παραλία δεν πάρει το βραβείο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει για κολύμβηση. Δηλαδή, όταν βλέπουμε παρέλαση, εκτός από τον σημαιοφόρο οι άλλοι είναι για πέταμα; Πέρα από τον άριστο δεν υπάρχουν άλλοι; Ετσι και με τη Ραψάνη. Κι άλλες χρονιές δεν πήρε το βραβείο αλλά όπως και φέτος ο Οργανισμός που απονέμει το βραβείο μας ξεκαθάρισε πως τα νερά της είναι απόλυτα κατάλληλα για μπάνιο».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης