• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Άρχισε η περίοδος δενδροφυτεύσεων για το Δήμο Καβάλας και το τμήμα Πρασίνου. Χθεσινή φωτογραφία από τη νέα παιδική χαρά επί της οδού 25ης Μαρτίου. Δενδροφυτεύσεις γίνονται καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο.

 

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης βρίσκεται στις Βρυξέλες για τις εκδηλώσεις της Ε.Ε. περί της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Ανέβασε» στο διαδίκτυο φωτογραφία εκδήλωσης στην οποία συμμετέχει ο Δήμαρχος της Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Παραδίπλα του η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η οποία πρόσφατα ανέλαβε υπεύθυνος τύπου της ΝΔ.

Την κ. Σπυράκη είχε την ευκαιρία να συναντήσει στις Βρυξέλες και ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Εκεί ήταν επίσης ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σκοπός του Δήμου Παγγαίου ήταν να παρουσιάσει στις Βρυξέλες την πιο πρόσφατη επιτυχία του, σχετικά με το γεωθερμικό πεδίο του Ακροποτάμου. Η συνάντηση έγινε χθες. Μαζί με τον κ. Αναστασιάδη είναι στις Βρυξέλες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παπαδόπουλος και ο σύμβουλος του Δημάρχου κ. Τσουκαλίδης.

 

===================================================================

 

Η βουλευτική υποψηφιότητα του Μακάριου Λαζαρίδη επιβεβαιώθηκε και από το δελτίο ειδήσεων του Αντένα! Αυτό έγινε στο βραδινό δελτίο της Δευτέρας, με αφορμή το ρεπορτάζ για τις αλλαγές στο γραφείο τύπου του προέδρου της ΝΔ. Ο δημοσιογράφος που σχολίαζε ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο κ. Λαζαρίδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Καβάλα.

 

Συνεχίζουμε να ακούμε καλά λόγια για το νέο Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου κ. Στέφανο. Όσοι τον γνωρίζουν μας μεταφέρουν την σίγουρη όπως λένε πρόβλεψη τους, σύμφωνα με την οποία θα είναι άριστος στα καθήκοντα του. Το ευχόμαστε και το θέλουμε.

 

Χθες η ιστοσελίδα της Πρωινής ανάρτησε αντίγραφο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του. Από αυτήν προκύπτει ότι: Ο πατέρας του Αντώνιος δήλωσε την γέννηση του άρρενος τέκνου του την επομένη της γεννήσεώς του στο Παπαχρηστίδειο Μαιευτήριο Ελευθερούπολης όπου η μητέρα του Ευαγγελία τον έφερε στον κόσμο την Δευτέρα 18 Ιουλίου του 1960. Διεύθυνση διαμονής της οικογένειας αναφέρεται η οδός Ειρήνης Αθηναίας της Καβάλας. Παραπλεύρως της ληξιαρχικής πράξης αναφέρεται και η βάφτιση του μητροπολίτη Στεφάνου που έγινε την 11η Δεκεμβρίου του 1960 από τον γνωστό ιερέα Κωνσταντίνο Χαλβατζάκη και πήρε το όνομα Αριστοτέλης.

 

Μόνο ο Γιώργος Παπαφιλίππου ήταν στην Καβάλα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο μεν Κώστας Μορφίδης έμεινε στην Αθήνα, ο δε Τάκης Εμμανουηλίδης ταξίδεψε στη Βουλγαρία στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του. Ως εκ τούτου μόνο ο κ. Παπαφιλίππου παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου.

 

Ο πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης ρωτήθηκε χθες για τη γνωμοδότηση της επιτροπής περί των λιμενικών εγκαταστάσεων της ΒΦΛ. Είπε ότι το θέμα θα απασχολήσει την επιτροπή στη συνεδρίαση της στο τέλος του μήνα. Όσο για το αίτημα ελέγχου των λιμενικών εγκαταστάσεων από τα μέλη της επιτροπής,  ο κ. Τσουρουκίδης (ξανα)είπε ότι δεν νομίζει ότι μπορεί να γίνει λόγω έλλειψης αρμοδιότητας.

 

Την ίδια εκτίμηση –ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που ήδη έγινε- διατύπωσε την περασμένη Παρασκευή (πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες όπου συνεχίζει να βρίσκεται) ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης. Ο κ. Τουλκίδης επιστρέφει από το εξωτερικό αργά αύριο το βράδυ. Άρα δεν θα προλάβει να παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια συνεδρίαση με πολλά θέματα της αρμοδιότητας του.

 

Η οποία πρόκειται να αρχίσει με μία βράβευση. Ο Δήμος Καβάλας θα βραβεύσει (σκεπτόμενος πολύ σωστά) τον Νίκο Σιδερίδη. Δρομέα μεγάλων αποστάσεων. Πρόσφατα ο Νίκος Σιδερίδης έλαβε μέρος στον υπέρ μαραθώνιο της Σπάρτης. Πρόκειται για έναν αθλητή που την αξίζει και με το παραπάνω τη βράβευση.

 

Στη συνεδρίαση αύριο θα συζητηθεί εκτάκτως το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτίριο της οδού Αιμιλιανού (συνοικία Δεξαμενής). Χθες το μεσημέρι δύο εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ήταν στο Δημαρχείο. Επέδωσαν το σχετικό ψήφισμα στην κ. Τσανάκα, την οποία και ενημέρωσαν αναλυτικά.

 

Η Δήμαρχος υποσχέθηκε στην Μαριάννα Δρόσου και στον (δικηγόρο) Νίκο Σιδηρόπουλο κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. Η κεραία δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί, δεν έχει λειτουργήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες όσων ανησυχούν, η διαδικασία της αδειοδότησης της έχει ολοκληρωθεί. Διοικητικά όλα φαίνεται να έγιναν όπως προβλέπει ο νόμος. Πάντως τίποτα δεν κρίθηκε οριστικά μέχρι τώρα.

 

Μπορεί να αλλάξει η ημέρα της επίσκεψης Ανδρουλάκη στην Καβάλα. Αντί να έρθει στις 18 Οκτώβρη είναι πιθανό να έρθει στις 17 του ίδιου μήνα. Για τις 16 Οκτώβρη ακούγεται ότι θα βρίσκεται στην πόλη μας ένας άλλος υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΣΥ, ο κ. Καμίνης. Κατά τα άλλα ησυχία…

 

Και χθες είχε κόσμο στο δικαστήριο. Όπως κάθε Τρίτη έτσι και χθες συζητήθηκαν οι πολιτικές υποθέσεις. Σε μία από αυτές έγινε αναφορά σε μια παλαιάς κατασκευής πολυκατοικία της πόλης. Λόγω ασυμφωνίας για τη θέρμανση δεν υπάρχουν κοινόχρηστα. Εξ αυτού του λόγου έπαψε να λειτουργεί ο ανελκυστήρας. Όσοι διαμένουν στην πολυκατοικία ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στα διαμερίσματα τους με τα πόδια!

 

Στο δικαστικό μέγαρο ευτυχώς τα ασανσέρ λειτουργούν κανονικά. Η θέρμανση δεν χρειάστηκε ακόμη. Το νέο πρόβλημα του κτιρίου αφορά την φύλαξη του. Η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι έληξε και δεν ανανεώθηκε. Έτσι κάθε πρωί (ως το μεσημέρι) έπαψε να βρίσκεται στο κτίριο (στην κεντρική είσοδο) εκπρόσωπος της ίδιας εταιρίας.

 

Κι άλλα νέα από τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου. Υποψήφιοι φαίνεται ότι θα είναι και πάλι οι Θ. Πατσάκας, Τ. Κοϊμτζίδης, Χ. Δαλκίτσης. Κλειτσιώτου Α. Δεν φαίνεται να εμπλακούν στις εκλογές οι Β. Αργυρίου, Θ. Λυμπεράκης, Ε. Παπαναστασίου, Σ. Αδαμαντίου. Νέες υποψηφιότητες ακούγονται ότι θα είναι αυτές των Μ. Τικόπουλου, Α. Ανδρεάδου, Α. Κάλφα, Κ. Κωστούδη, Χ. Ζήνδρου.

 

Συμπολίτης επισκέφθηκε προ λίγων ημερών τη Θάσο. Διαπίστωσε το τέλος της τουριστικής περιόδου. Είδε τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις κλειστές κι εύλογα αναρωτήθηκε: «Για ποια επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μιλάμε;».

 

Ο Κωστής Σιμιτσής άκουσε τη χθεσινή συνέντευξη του Ανέστη Τσουρουκίδη στο ράδιο Πρωινή κι αμέσως μετά έγραψε: «Άκουσα μόλις προ ολίγου σε τοπικό ραδιοσταθμό τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να διαμαρτύρεται επειδή δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό για να κρατήσει την πόλη καθαρή. Με τους μόνιμους, τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ η καθαριότητα ποτέ δεν είχε καλύτερες στιγμές μετά το 2006. Τον θυμάμαι στις Κρηνίδες το 2013 να λέει στους τότε αντιδημάρχους μου Θ. Παπαδόπουλο και Χ. Μιχαλάκη “αφήστε μου μια βδομάδα, να δείτε πώς θα λύσω τα προβλήματα”».

 

 

=================================================================

 

Κάτι συμβαίνει στο Διοικητήριο

Χθες το πρωί ακούστηκαν δυνατές φωνές στο Διοικητήριο. Όσοι αναζήτησαν την αιτία κι ακολούθησαν τον θόρυβο κατέληξαν στον δεύτερο όροφο. Οι φωνές προέρχονταν από το γραφείο του διευθυντή της υπηρεσίας Διοικητικού- Οικονομικού. Ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο κι είχε έντονη διαφωνία. Ακούστηκαν πολλά και διάφορα, τα οποία αποκαλύπτουν σοβαρό πρόβλημα. Κάτι συμβαίνει στο Διοικητήριο, κάτι δεν φαίνεται να πηγαίνει και τόσο καλά. Επιφυλασσόμαστε αφού όπως ακούγεται η διαφωνία αφορά κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

*Προ λίγων εβδομάδων ίδιος δυνατός θόρυβος προέρχονταν από γραφείο του 5ου ορόφου. Κι εκεί τα ίδια. Κάποιος μιλούσε στο τηλέφωνο και διαφωνούσε έντονα. Έχει γούστο και οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες (2ου και 5ου ορόφου)να διαφωνούσαν με το ίδιο πρόσωπο.

 

Νέο πρόστιμο σε αρτοποιείο

Η διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας επέβαλε χθες πρόστιμο 1.000 ευρώ σε αρτοποιείο της πόλης. Αυτό τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα φαίνεται να ενοχλεί με τη λειτουργία του τους περιοίκους. Κατά την υπηρεσία το αρτοποιείο : «…λειτουργεί παραβιάζοντας όρους και περιορισμούς στον τομέα της υγείας των περιοίκων , σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Ν.3982/2011 και την Υ.Α.Οικ.483/35/Φ.15».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης