• 21 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο επιχειρηματίας στην εστίαση (και όχι μόνο) Κώστας Παπαδόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή Ηλία Παπαδόπουλου, θα είναι υποψήφιος σύνεδρος στο πρώτο συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. Η ψηφοφορία στην Καβάλα θα γίνει σε λίγες μέρες. Στην φωτογραφία ο Κώστας Παπαδόπουλος με τον πατέρα του, στην προχθεσινή εκδήλωση της ΔΗ.ΣΥ. με ομιλητή τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Καμιά 30αρια συμπολίτες ξεναγήθηκαν δωρεάν χθες το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο από τον επαγγελματία ξεναγό Γιάννη Κιουρτσόγλου. Άριστη και ουσιαστική ξενάγηση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Ξεναγών. Μπράβο του.

========================================================================

Σοβαρά παράπονα από τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας k. Παναγιώτη Τιάκα φέρονται να έχουν ο Ευθύμιος Μακρογιάννης και ο Νίκος Βογιατζίδης. Ο μεν πρώτος δεν εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές του φορέα, ο δεύτερος εξελέγη οριακά. Μετά από λίγες μέρες παραιτήθηκε. Και οι δύο εκτιμούν ότι ο κ. Τιάκας επηρέασε την σταυροδοσία στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, το οποίο επικράτησε με άνεση στις ίδιες εκλογές. Επίσημα ο κ. Τιάκας δεν φαίνεται πουθενά ότι ενεπλάκη στη εκλογική διαδικασία.

 

Αν υποθέσουμε ότι οι δύο άνδρες έχουν δίκιο, είναι δηλαδή «θύματα» του Παναγιώτη Τιάκα, τότε σχολιάζουμε πολύ απλά. Επί μακρόν είχαν την εύνοια του και δε μιλούσαν. Τώρα που αυτή εξέλειπε (αν έγιναν έτσι τα πράγματα) διαμαρτύρονται… Συνηθισμένες ιστορίες … «αγάπης». Που δεν αποκλείεται να έχουν συνέχεια (αφού η μεγάλη … «αγάπη» μετατρέπεται σε εξίσου μεγάλο μίσος).

 

Ενοχλημένο για τις εκλογές στο ΕΥΚ είναι και το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Ο νέος πρόεδρος του ΕΥΚ είναι ταχυδρομικός υπάλληλος αλλά στις εκλογές συμμετείχε μέσω σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων της Χρυσούπολης! Τέτοια δυνατότητα την παρέχει ο νόμος.

 

Ο κ. Ποδάρας (νέος πρόεδρος του ΕΥΚ) εργάζεται στο ταχυδρομικό κατάστημα Χρυσούπολης. Τις ελεύθερες του ώρες είναι και ιδιωτικός υπάλληλος! Όπως λέγεται σε αγροτική επιχείρηση. Οι συνάδελφοι του στα ΕΛΤΑ Καβάλα (σωματείο στο οποίο δεν είναι μέλος) ενοχλήθηκαν από την εκλογή του στη θέση του προέδρου. Κι αυτοί όπως φαίνεται δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Φημολογείται ότι θα αποχωρίσουν από τη δύναμη των σωματείων του ΕΥΚ!

 

Η αξιοπιστία του κ. Ξανθόπουλου έχει πάει… «περίπατο» προ πολλού. Πόσο λοιπόν δικαιούται να ενημερώσει αυτός τους δημοτικούς συμβούλους για την πορεία της ΔΕΥΑΚ; Πόσο αλήθεια θα είναι όσα ισχυριστεί στη σημερινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου; Τις … «αλήθειες» του κ. Ξανθόπουλου τις μάθαμε στην πράξη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών. Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν σε όσους τους έλαχε να ενημερωθούν από αυτόν…

 

Στο μεταξύ με τις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δείχνει τις προθέσεις του. Ο κ. Κουφατζής υποσχέθηκε ήδη συνεργασία και χέρι φιλίας προς κάθε κατεύθυνση! Στη ΔΕΥΑΚ, μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του ο κ. Μπάμπης Κουφατζής, θα παρακολουθήσουμε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έκανε ο προκάτοχος του. Απόδειξη του πόσο σωστή ήταν η τακτική του απερχόμενου προέδρου… Το «έργο» του οποίου δεν πρόκειται να συνεχίσει όχι μόνο ο κ. Κουφατζής, αλλά κανείς άλλος μελλοντικός πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης.

 

Απαραίτητη διευκρίνιση και διόρθωση λάθους. Το κείμενο (δελτίο τύπου) της Π.Ε. Καβάλας για τα γεγονότα τις μέρες των χιονοπτώσεων είχε υπογραφή. Ήταν αυτή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Η υπηρεσία ενημέρωσε αναλυτικά για όσα έγιναν προ μιας εβδομάδας, παρουσιάζοντας μας τις απόψεις της.

 

Στις προθέσεις του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργου Γραμμένου είναι και η ανακαίνιση της μεγάλης αίθουσας των γραφείων του συλλόγου στην οδό Παύλου Μελά. Οι αποφάσεις πάρθηκαν, το έργο αρχίζει σύντομα. Θα είναι ακούμε, λίγων ημερών.

 

Εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου η προγραμματική σύμβαση για το αεροπορικό σόου του Ιουνίου και του Ιουλίου. Όχι ομόφωνα. Αντίθετοι δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Μπόνος και Στάμος. Και οι δύο θεώρησαν το ποσό του Δήμου Παγγαίου (18.000 ευρώ) μεγάλο.

 

Με μια ευχή υποδέχθηκε ο Μάρκος Δέμπας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στην επίσκεψη του δεύτερου στο Επιμελητήριο προχθές. «Ευχόμαστε σύντομα να είστε πάλι υπουργός» είπε ο κ. Δέμπας στον κ. Παναγιωτόπουλο. Ο οποίος μάλλον ξαφνιάστηκε. Η συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου διακόπηκε όταν ο βουλευτής της ΝΔ χρειάστηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με την Αθήνα. Συζητήθηκε ανακοίνωση του κόμματος, η οποία έπρεπε να εγκριθεί και από τον συμπολίτη μας βουλευτή.

 

Αντιδήμαρχο Τουρισμού απέκτησε ο Δήμος Νέστου. Απόφαση διαφορετική σε σχέση με όλους τους αντιδημάρχους στους δήμους του Νομού. Αντίθετα, η αρμοδιότητα που λείπει καιρό και στους 4 δήμους είναι αυτή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού. Σημειώνουμε ότι στο Δήμο Νέστου οι νέοι αντιδήμαρχοι έχουν θητεία ως το τέλος Αυγούστου του 2019. Δηλαδή περίπου ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

 

Επίσκεψη και στον ΟΛΚ είχε την Παρασκευή η περιοδεία στην Καβάλα του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Κώστα Παπαδάκη. Αυτή η επίσκεψη ήταν εκτός προγράμματος. Ο κ. Παπαδάκης στο γραφείο του ΟΛΚ συνάντησε τον Μηνά Τάτση και τον Μιχάλη Τσοκτένογλου. Ο πρόεδρος απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Αθήνα.

 

Η περιοδεία του κ. Παπαδάκη άρχισε στις 10 το πρωί της Παρασκευής από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Εκεί αρχικά τα νέα δεν ήταν καλά. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων απουσίαζε, ο αστυνομικός διευθυντής επίσης. Το ασανσέρ του κτιρίου ήταν χαλασμένο κι έτσι ο ευρωβουλευτής με τους συνοδούς του ανέβηκαν από τις σκάλες στον 4ο όροφο. Σύντομα ενημερώθηκε και έφθασε στη διεύθυνση ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας. Ο οποίος είχε μια καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ.

 

Συμπληρωματικό ρεπορτάζ. Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Καβάλας απομάκρυνε και το κουβούκλιο του ανοίκιαστου περιπτέρου στην οδό Κουντουριώτου, δίπλα στη στάση του αστικού λεωφορείου. Έπραξε πάρα πολύ σωστά.

 

Θετική εξέλιξη σημειώθηκε προ λίγων ημερών στην Αθήνα, για την ολοκλήρωση (επιτέλους) του έργου του αλιευτικού καταφυγίου πρώην Δήμου Ορφανού. Εξασφαλίστηκαν χρήματα ώστε να πάψει να υπάρχει η εκκρεμότητα του ημιτελούς από χρόνια έργου. Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππας εκφράζει τα συγχαρητήρια του, παραδεχόμενος τη συμβολή και άλλων αιρετών – πρώην αιρετών στη διαχρονική αυτή προσπάθεια : « Θερμά συγχαρητήρια στους Δημήτρη Σιούρθα, Απόστολο Κατεβάογλου, Θόδωρο Καλλιοντζή, Αρχέλαο Γρανά, Θόδωρο Μαρκόπουλο για την προσπάθεια τους. Η προσπάθεια συνεχίζεται κι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια».  Ξέχασε τον Βασίλη Ξουλόγη ή δεν τον ανέφερε επειδή υπάρχει λόγος;

 

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες αφίσες για τη Λευκή Νύχτα του προσεχούς Μάη. Είναι σχεδιασμένες στο γνωστό στυλ, με μία προσθήκη. Τη φράση «Για τη μετακίνηση μου επιλέγω τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.)». Πολύ σωστή υπενθύμιση για ένα απόγευμα και ένα βράδυ που όντως δε βρίσκεις με τίποτα να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα επρόκειτο να γίνει η πρώτη συνάντηση για την 14η Αλφαβητοπαρέλαση, αυτή του 2019! Δυστυχώς το ραντεβού δεν υλοποιήθηκε αφού τις ημέρες της συνάντησης υπήρχε η γνωστή κακοκαιρία. Η συνάντηση θα γίνει σύντομα ώστε να υπάρξει και ο απαραίτητος απολογισμός του πρόσφατου πετυχημένου γεγονότος.

 

Με απόφαση του την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Καβάλας για το 2018. Σύμφωνα με την απόφαση τα έσοδα προϋπολογίζονται στο ποσό των 38,9 εκ ευρώ και τα έξοδα στο ποσό 51,4 εκ ευρώ. Μαζί με το πιθανό ταμειακό υπόλοιπο, ο προϋπολογισμός παρουσιάζεται ισοσκελισμένος στο ποσό των 51,4 εκ ευρώ.

 

Δύο ακόμη εκδηλώσεις ετοιμάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Η πρώτη θα γίνει το Σάββατο 17 Μαρτίου: Η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σας προσκαλούν στη διάλεξη του Δρ. Δημήτριου Σκαραγκά, Νευρολόγου – Ψυχιάτρου, Συντονιστή Διευθυντή Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη διαμόρφωση της Προσωπικότητας και στη δημιουργία ψυχικών προβλημάτων των μελών της». Με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο: «Μίλα!… Γιατί δεν μιλάς;.

 

Η δεύτερη προγραμματίζεται για την Παρασκευή 23 Μαρτίου:  Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή καρδιολογίας και Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριου Κρεμαστινού με τίτλο: «Τώρα νικάμε τις καρδιοπάθειες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δήμητρα Τσανάκα Δήμαρχος Καβάλας, Ιατρός πνευμονολόγος, Dr. Δαυίδ Συμεωνίδης Καρδιολόγος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξης Γούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων  Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης