Φωτογραφία του κεντρικού λιμανιού την περασμένη Κυριακή το πρωί. Ωραία φωτογραφία. Το λιμάνι της Καβάλας γεμάτο πλοία (εκτός από … νταλίκες του Τελωνείου). Αυτήν την εικόνα θα πρέπει να την συνηθίσουμε αφού θα είναι ίδια όλο το Καλοκαίρι.
Έτοιμος θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα ο κυκλικός κόμβος μπροστά από τις Καμάρες. Πριν καν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει, έχει ήδη συκοφαντηθεί. Τον συκοφαντούν συστηματικά. Καθημερινά. Από πολλούς και διάφορους. Κρίνουν σύμφωνα με την εμπειρία που διαθέτουν, σύμφωνα με τη βολή τους. Κι ενώ παντού αυτοί οι κόμβοι λύνουν προβλήματα, ο συγκεκριμένος – κατά τα ίδια βιαστικά λόγια- θα επιφέρει όλα τα κακά που μπορεί να φανταστεί κάποιος!
Από μόνος του βέβαια δεν είναι αρκετός. Το σύνολο των παρεμβάσεων στην ίδια περιοχή (της οδού Κουντουριώτου) πρέπει να στηριχθεί από μια καθημερινή αστυνόμευση. Ειδικά τον πρώτο καιρό. Ουδείς γνωρίζει αν αυτή θα υπάρχει. Είναι πιθανό και φυσικά είναι αναγκαίο.
Η διοίκηση του Δήμου και δύο τουλάχιστον παρατάξεις της αντιπολίτευσης προτείνουν την εκπόνηση μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης. Η οποία δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει, να προτείνει κι άλλους κυκλικούς κόμβους. Σε περιοχές που δεν φανταζόμαστε. Είμαστε άραγε έτοιμοι για μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη; Είμαστε ώριμοι να κάνουμε αμέσως όσα θα μας προτείνει. Γενικότερα, είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε;
Πρέπει να μπουν νέοι και αυστηροί κυκλοφοριακοί κανόνες. Πρέπει επίσης να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό που θα επιβλέπει και θα επιτηρεί την τήρηση αυτών. Επιπλέον πρέπει να υπάρξουν κι άλλες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο. Όλες οι σχετικές προτάσεις δεν είναι καλύτερες από αυτήν που με μια σιδερένια κατασκευή η οποία προστίθεται, αυξάνει τις θέσεις στα υφιστάμενα πάρκινγκ. Επειδή με λίγα λόγια είναι δύσκολο να κάνουμε νέα πάρκινγκ, οφείλουμε να μεγαλώσουμε την χωρητικότητα σε αυτά που υπάρχουν.
Ανάρτηση για το κυκλοφοριακό και την προχθεσινή σύσκεψη, από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Καβάλας κ. Νίκο Ίμβρο: « Όσες συσκέψεις και να κάνετε για το κυκλοφοριακό, τα αυτοκίνητα δεν πετάνε, ούτε κολυμπάνε… Τουλάχιστον όχι ακόμη, οπότε καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το Καλοκαίρι που έρχεται…».
Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ο ΟΛΚ απουσίαζε από την σύσκεψη της Τετάρτης ενώ χθες και ως το μεσημέρι, δεν είχε εξηγήσει τον λόγο της μη συμμετοχής του. Φαίνεται έχει άλλα και σοβαρότερα προβλήματα και δεν προλαβαίνει… Με αυτές του τις ενέργειες και απουσίες καταφέρνει να αυξάνει τις αποστάσεις του από την τοπική κοινωνία. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Μετά να μην ξαφνιάζεται επειδή ο κόσμος μιλά εναντίον του…
Οικονομικά εύρωστος, συχνά πορεύεται μόνος. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλους τους άλλους. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας- τα πράγματα στην περίπτωση του είναι απλά- όπως στρώνει έτσι θα κοιμηθεί.
Όσοι έχουν αγωνία για τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας στην Καβάλα, ας ηρεμήσουν. Θα γίνουν. Ήδη προετοιμάζονται. Σε εκκρεμότητα το αίτημα η Καβάλα να είναι η πόλη του κεντρικού φετινού εορτασμού. Αυτό ακόμη το εξετάζουν και το επιδιώκουν. Για την επίτευξη του στόχου εργάζεται και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αρχοντής.
Πέντε χιλιάδες ευρώ θα πληρώσει ο Δήμος Καβάλας σε δύτη για να τον εξυπηρετήσει στις πολυσύχναστες παραλίες του. Το ποσό προστίθεται στα έξοδα της ναυαγοσωστικής κάλυψης. Ειδικότερα ο δύτης θα προσφέρει υπηρεσία «… τοποθέτησης και απομάκρυνσης και την προμήθεια/αντικατάσταση των φθαρμένων ήδη υφιστάμενων αποθηκευμένων υλικών του συστήματος οριοθέτησης της κολυμβητικής περιοχής των ακτών Ραψάνης, Περιγιαλίου, Παληού KIKABU/ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, Παληού Ναυαγού, Παληού Γλάστρες, Παληού Εκκλησία και Νέας Καρβάλης για την ασφάλεια των λουόμενων στις πολυσύχναστες ακτές».
Οι εκδρομές που πραγματοποιεί ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας είναι όλες πετυχημένες. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Την Κυριακή (μεθαύριο) είναι η επόμενη. Το γκρουπ θα έχει προορισμό την Άφυτο της Χαλκιδικής. Καλά να περάσουν με τον καιρό να είναι σύμμαχος.
Μία ακόμη δωρεά στο Νοσοκομείο Καβάλας. Από πολίτη. Δώρισε ένα αμαξίδιο για την κάλυψη αναγκών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος ευχαριστεί τον πολίτη για το ενδιαφέρον και την πράξη του.
6 γυναίκες από την Ουκρανία και 2 οικονομικά αδύναμες από την Καβάλα συνεχίζουν να φιλοξενούνται στον δημοτικό «Καπλανίδειο» ξενώνα της Νέας Καρβάλης. Η διαδικασία υποστήριξης τους είναι δύσκολή λόγω γραφειοκρατίας. Πολλές φορές στηρίζεται μόνο στον εθελοντισμό. Αλλά κι αυτός έχει τα όρια του. Ο πρόεδρος του τοπικού της Νέας Καρβάλης Νίκος Καρακεϊσογλου επισημαίνει σωστά ότι «… ο ξενώνας ή πρέπει να λειτουργήσει σωστά ή να κλείσει».
Αυτήν την φορά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά στη Δράμα. Σε συναυλία που θα γίνει στις 15 Ιουλίου στο γήπεδο της Δόξας. Προπώληση εισιτηρίων και στην Καβάλα, στο Coffee Drip επί της οδού Ομονοίας. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι φέτος το Καλοκαίρι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν θα κάνει άλλη συναυλία σε πόλη της ΑΜΘ.
Μια σοβαρή υπόθεση από την Ξάνθη απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Καβάλας. Η απόφαση εκδόθηκε πριν λίγες μέρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι η υπόθεση άρχισε να δικάζεται στην Καβάλα τον περασμένο Γενάρη!
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα Xanthinews.gr: «Με την ποινή των 18 ετών και 6 μηνών τιμωρήθηκε γνωστός μουσικός που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη κι είχε κατηγορηθεί πριν λίγα χρόνια για βιασμό ενήλικης, ασέλγεια ανήλικης και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Η πρόταση της εισαγγελικής έδρας ήταν ενοχή για όλες τις κατηγορίες χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών με τις επί μέρους ποινές να ξεπερνούν κατά πολύ τα 20 χρόνια και στο τέλος κατά συγχώνευση η ποινή που επιβληθεί να ανέρχεται σε 18 ετών και 6 μηνών χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή».
Η αντιδήμαρχος Έλσα Βακιρτζή ευχαριστεί: « Ευχαριστούμε την οικογένεια Νεραντζόγλου- Παπαϊωάννου για την κοινωνική τους προσφορά. Ο Κώστας Νεραντζόγλου ιδιοκτήτης της κουζίνας «Zamman» προσφέρει κάθε μέρα φαγητό σε οικογένεια που έχει ανάγκη. Η Μαρία Παπαϊωάννου ιδιοκτήτρια του ΚΔΑΠ «Το Δέντρο» συγκέντρωσε ρούχα- παιχνίδια- είδη πρώτης ανάγκης για μητέρες και παιδιά που τα χρειάζονται».


