Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Παραμονή της εορτής του Αγίου Γρηγορίου βρέθηκε στη Νέα Καρβάλη ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Τον υποδέχθηκε ο Καρβαλιώτης Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωσηφίδης. Στη φωτογραφία με τον πατέρα Μιχαήλ.

Και ως υποψήφιος και ως Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο κ. Τοψίδης πάντα τιμά τη γιορτή του Αγίου Γρηγορίου με επίσκεψη στη Νέα Καρβάλη.

————————————————————————-

Η συνέντευξη της κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου θα δημοσιευτεί αύριο στην Πρωινή. Η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Δημωφέλειας, κατέθεσε εκτίμηση για τα δεδομένα του Δήμου. Για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αν και όπως όλοι παραδέχονται, είναι νωρίς ακόμη.

Σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου η κατάργηση της δεύτερης Κυριακής μαζί με την εμφάνιση νέων υποψήφιων δημάρχων Καβάλας είναι «… βούτυρο στο ψωμί του Θόδωρου Μουριάδη». Θεωρητικά η προσέγγιση της είναι σωστή. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι και έτσι.

Η κ. Ιωσηφίδου -εμμέσως πλην σαφώς- μας λέει ότι όλοι αυτοί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας (οι αντίπαλοι του κ. Μουριάδη), δημιουργούν κατάσταση πολυδιάσπασης που τον ευνοεί. Μας λέει επίσης ότι δεν βλέπει πιθανότητες οι ενδιαφερόμενοι να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να συμπράξουν. Αυτό είναι το… καλύτερο για τον εν ενεργεία Δήμαρχο. Που όμως κι αυτός έχει τα προβλήματα του. Με πρώτο και πιο βασικό τη φθορά από μια θητεία που το 2028 θα είναι 9 συνεχόμενων ετών.

Σε εξέλιξη οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Οι πρώτες αποφάσεις μαζί με τις διάφορες φήμες, δείχνουν ότι γενικά οι αλλαγές δεν θα είναι εκτεταμένες. Για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ισχυρό είναι το σενάριο μη αλλαγής του Διευθυντή Κώστα Σιμούδη. Υπάρχει μάλιστα ενδεχόμενο να μείνουν ως έχουν και οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές της τοπικής Διεύθυνσης.

Όσοι είναι στη διοίκηση και στο επιτελείο, έχουν γνώση των τοπικών δεδομένων και μεγάλη εμπειρία. Οι πολίτες βοηθούν καθώς δεν δίνουν δικαιώματα. Κάπως έτσι για μεγάλο διάστημα κι από αστυνομικής πλευράς, συνεχίζεται μια ευχάριστη κατάσταση ησυχίας. Αρκεί φυσικά να μην τη ματιάσουμε…

Το πρόβλημα άλλωστε της Αστυνομίας στην Καβάλα δεν είναι το υφιστάμενο προσωπικό, αξιωματικοί και λοιποί. Το πρόβλημα όπως πολλές φορές έχει αναδειχθεί, είναι ότι χρειάζεται περισσότερο. Όχι μεταθέσεις. Θα είναι αρκετό αν εργάζονται στο Νομό μας όσοι έχουν τοποθετηθεί εδώ. Και να πάψουν να αποχωρούν συστηματικά για να εργάζονται αλλού. Απλά πράγματα.

Στη Θάσο ήταν το απόγευμα του Σαββάτου οι βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης. Στην κοπή της πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου. Μαζί τους κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Παρόντες ο Δήμαρχος Θάσου, φορείς του νησιού κτλ.  Η εκδήλωση ήταν ωραία προετοιμασμένη με βραβεύσεις και δύο παλιών καπετάνιων. Συγκινητική στιγμή η αναγνώριση του έργου τους στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Μετά τη βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα της Τετάρτης στον συνήθη τόπο, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Πίτα έκοψαν χωριστά οι υπηρεσίες του Δήμου όπως και η Δημοτική Επιτροπή. Αυτή μεθαύριο μοιάζει να είναι η τελευταία. Ας ελπίσουμε να βρεθεί τυχερό νόμισμα για να επωφεληθούν άδειας ή ρεπό οι εργαζόμενοι του τυχερού τμήματος ή υπηρεσίας του Δήμου.

Την περασμένη Παρασκευή ο Δήμος Καβάλας ενίσχυσε τα μέτρα περιμετρικά της Δ. Καπναποθήκης, σοβάδες της οποίας παρουσιάζουν φθορές και κίνδυνο πτώσης στο έδαφος. Τα έκανε ακόμη καλύτερα. Λίγη ώρα μετά σημειώθηκε πτώση σοβάδων στο 5ο Δημοτικό. Από αλλού το περίμενε και το φοβόνταν κι από αλλού του ήρθε…

Σε όλη την Καβάλα υπάρχουν προβληματικά κτίσματα, οι σοβάδες των οποίων πέφτουν ή είναι θέμα επόμενων κακοκαιριών αυτό να συμβεί. Κι εννοούμε ιδιωτικά κτίσματα. Π.χ. από πολυκατοικία στην οδό Ρωμανού έπεσε σοβάς στο πεζοδρόμιο. Μπήκε μια κόκκινη κορδέλα αποκλεισμού τμήματος του κι αυτό- ως τώρα- είναι όλο. Μένει να συνεννοηθούν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων για να πράξουν το σωστό και ολοκληρωμένο της παρέμβασης. Ελπίζουμε να συμβεί γρήγορα.

Μαθητική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Την οργανώνει και την προετοιμάζει το 16ο Δημοτικό σχολείο. Θα συμμετάσχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Όλοι αυτοί θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη 26 με 29 Μαρτίου.

Πρώτες επισκέψεις νέου έτους στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο: « Ποδαρικό με το νέο χρόνο έκανε το Δ.Σ. Κοκκινοχώματος με ξεναγό τον κ Ελευθερίου που τούς μίλησε για το Ναυτικό Μουσείο και τη Ναυτική ιστορία του τόπου μας».

Δωρεές στο Δήμο Καβάλας ή μέσω του Δήμου Καβάλας. Εγκρίθηκαν ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής: Κουφωμάτων στο 4ο Νηπιαγωγείο, προερχόμενη από τη Θερμοπλαστική ΑΕ. Υπολογιστών στα σχολεία από το σύλλογο των Καβαλιωτών της Νυρεμβέργης. Η δωρεά είναι μεγάλη κι αφορά 50 μεταχειρισμένους υπολογιστές, 15 φορητούς (επίσης μεταχειρισμένους).

Σχόλιο περί της πολιτικής επικαιρότητας από τον συμπολίτη δικηγόρο κ. Μάρκο Ζήσου: « Η κ.Κεφαλογιαννη με τον κ.Φλωριδη με αφορμή τις νέες διατάξεις του οικογενειακού δικαίου και την περίεργη νομοθέτηση τους ,μας επανασυστησαν μια αλησμόνητη πολιτική ηθική όπως αυτή είχε πολύ γλαφυρά σχηματοποιηθεί από τον πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη το μακρινό 2008: Ο ,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, για ακόμα μια φορά….».

Επειδή την Κυριακή αρχίζει το Τριώδιο, ο σύλλογος του Βύρωνα κάνει «δύο σε ένα»: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βύρωνα προσκαλεί σε μια διπλή γιορτή που δεν πρέπει να χάσετε! Κόβουμε την πίτα μας για το καλό του χρόνου και το “ρίχνουμε” στον χορό με ένα τρελό αποκριάτικο γλέντι». Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στο «Γιαλό».

Από τον Όμιλο Κουρτίδη έγιναν γνωστά τα ακόλουθα: « Στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων στην Αθήνα, η Διοίκηση της Kourtidis Group, ο Πρόεδρος Νίκος Κουρτίδης και η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Δημιτρόβα συναντήθηκαν με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Matthew Lodge. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη, σε ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή μας, την αγαπά και παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία και τις προοπτικές της. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μάλιστα, εξέφρασε την ειλικρινή του διάθεση να στηρίξει προσπάθειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση και την ανάπτυξή της.

Για εμάς στην Kourtidis Group, η εξωστρέφεια αποτελεί στρατηγική επιλογή. Μέσα από ουσιαστικό διάλογο και διεθνείς επαφές, χτίζουμε σχέσεις συνεργασίας με θετικό και διαχρονικό αποτύπωμα για τον τόπο μας».

Να συμπληρώσουμε τις ειδήσεις του Ομίλου με μια ακόμη οικοδομική άδεια που εκδόθηκε προ λίγων ημερών, κι αυτή για οικόπεδο στο Περιγιάλι. Οι εργασίες στην πρώην βιοτεχνία «Δελφίνι» προχωρούν, πείθουν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του έτους. Ώστε να μπουν στα νέα τους σπίτια όσοι εκεί τα αγόρασαν.

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2026

Επόμενο άρθρο

Θετικός στην ιδιωτικοποίηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι