Παλιός παράγοντας του Ηρακλή Καβάλας ο Δήμαρχος Λευθέρης Αθανασιάδης έδωσε την δέουσα σημασία και στο παραμελημένο εκείνα τα χρόνια δημοτικό στάδιο. Αυτός πρώτος παρουσίασε την ιδέα επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων προς τα δυτικά, εις βάρος των αποθηκών της τότε ΔΕΗ. Χώρος μπόλικος και βολικός προκειμένου το γήπεδο να μεγαλώσει. Ο Αθανασίαδης δεν πρόλαβε, ο Εριφυλλίδης ήταν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Το φιλόδοξο σχέδιο Εριφυλλίδη για το Βερούλειο (όπως στην πορεία ονομάστηκε το δημοτικό στάδιο) έμεινε στα χαρτιά. Σε ωραία χαρτιά που έδειχναν όμορφες ιδέες και μακέτες. Έκτοτε στο γήπεδο δεν άλλαξε τίποτα. Ή μάλλον κάτι άλλαξε. Κατεδαφίστηκε η ιστορική αλλά επικίνδυνη μεγάλη κερκίδα. Στη θέση της οποίας τα σωματεία προσπαθούν εδώ και χρόνια να κάνουν την προπόνηση τους.
Ζήτησαν αυτός ο χώρος να φυτευτεί με γκαζόν ώστε να είναι λειτουργικός για τους μικρούς και μεγάλους ποδοσφαιριστές. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν αλλά κι αυτό το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά. Οι σημερινοί ποδοσφαιρικοί παράγοντες δεν ελπίζουν. Εξ αυτού του λόγου προσπαθούν να βρουν ή να δημιουργήσουν άλλα γήπεδα (προπόνησης) μιας και το συγκεκριμένο κατά γενική ομολογία δεν τους χωρά.
Αυτό το διάστημα ο ΔΕΔΔΗΕ (διάδοχος της ΔΕΗ) περιφράσσει και περιποιείται τις εγκαταστάσεις του, βρίσκονται ακριβώς πίσω από την δυτική πλευρά του γηπέδου. Ο Δήμος Καβάλας έπαψε να ονειρεύεται απαλλοτρίωση (την οποία είχαν προτείνει και ο Αθανασιάδης και ο Εριφυλλίδης) με αποτέλεσμα το Βερούλειο να υποβαθμίζεται συνεχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειας που μέσω μικροπαρεμβάσεων υπήρξαν και συνεχίζονται. Η ευκαιρία που παρουσιάζεται είναι μεγάλη αλλά ο Δήμος Καβάλας την αρνείται. Λες και δεν την έχει ανάγκη.
Είναι καιρός για τέτοια; Κακά τα ψέματα, η κρίση (γενική και επίμονη) διακόπτει απότομα ακόμη και τη διαδικασία των ονείρων. Τα καταργεί επιμένοντας ότι άπαντες πρέπει να συμβιβαστούμε με ότι διαθέτουμε. Αν ωστόσο ήταν άλλες οι εποχές, μια διαφορετική αυτοδιοίκηση (δηλαδή ισχυρή) μπορούσε να παίξει καλή μπάλα στην περιοχή. Μια νέα κερκίδα στη θέση αυτής που κατεδαφίστηκε, επέκταση προς τη πλευρά των κτιρίων του ΔΕΔΔΗΕ, ένας χώρος αθλητισμού μοντέρνος (όχι μόνο ποδοσφαιρικός) όπως έχει ανάγκη η πόλη. Ειδικότερα οι δυτικές συνοικίες της. Κάτι πολύ περισσότερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας, θα έφερνε έσοδα στο ταμείο του Δήμου Καβάλας.
Σταματούμε εδώ. Γνωρίζουμε ότι όλα τα πιο πάνω δεν πρόκειται να συμβούν. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αντίθετος κι ο Δήμος Καβάλας δεν πιστεύει σε κάτι τέτοια πράγματα. Δεν τον απασχολούν αφού ο πήχης έχει χαμηλώσει πολύ. Η Καβάλα που έχασε την ευκαιρία, η Καβάλα που δεν γίνεται καλύτερη πόλη είναι η Καβάλα που δεν μπορεί ούτε καν να σκεφθεί την επόμενη της μέρα. Πολύ περισσότερο την επόμενη της δεκαετία. Αλήθεια, ποιος θυμάται την συνέχιση της Περιμετρικής; Ποιος ασχολείται με αυτό το έργο που κυκλοφοριακά θα αλλάξει, θα βελτιώσει τα δεδομένα; Απολύτως κανείς.
Δεν είναι ότι δεν θέλουν. Θέλουν και με το παραπάνω. Είναι ότι δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες, την πρόσβαση στην Αθήνα, δεν έχουν ούτε την πίστη αλλά ούτε τη διάθεση να αγωνιστούν. Την Δευτέρα συναντήσαμε την Δήμαρχο στον αγιασμό του 6ου Λυκείου. Για λόγους που δεν μας εξηγήθηκαν, δήλωσε την απόλυτη απαισιοδοξία της. Την απογοήτευση της. Ποιος ξέρει τι είχε μεσολαβήσει… Υποψιαζόμαστε, καταλαβαίνουμε, συμφωνούμε μαζί της. Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε τις λεπτομέρειες. Αυτή η καταραμένη η κρίση λοιπόν φταίει για όλα. Κάνει τους ανθρώπους να μην ζητούν, τους αιρετούς να βολεύονται με τα λίγα που έχουν. Φοβούνται οι άνθρωποι, φοβούνται τα χειρότερα. Μη τυχόν χάσουν κι αυτά τα ελάχιστα που διαθέτουν…
Ένας άλλος αιρετός – ο Τάκης Εμμανουηλίδης- μπήκε στο Νοσοκομείο αφού δεν άντεξε να ασχολείται τρίτο συνεχόμενο 24ωρο με τη φωτιά στη Θάσο. Νωρίτερα δέχθηκε κριτική επειδή τηλεφώνησε δίπλα σε τηλεοπτική κάμερα, επειδή στο ένα χέρι είχε το τηλέφωνο και στο άλλο το τσιγάρο. Σιγά τα ωά. Η συγκεκριμένη εικόνα είναι απολύτως αληθινή. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Κι όποιος δεν τα βγάζει πέρα με αυτήν την Ελλάδα, έχει δυστυχώς κίνδυνο να οδηγηθεί κουρασμένος και καταβεβλημένος σ’ ένα νοσοκομείο.
Κακώς ο Πρωθυπουργός εξέθεσε τον Καβαλιώτη βουλευτή. Και ο κ. Τσίπρας γέλασε με το πάθημα Εμμανουηλίδη on camera. Είναι φανερό ότι δεν έχει αναστολές μπροστά στις εντυπώσεις. Ειδικά όταν αυτές αφορούν την καθημερινή του αντιπαράθεση με τη… διαπλοκή. Η ερώτηση της δημοσιογράφου του Σκάϊ ήταν «κακή» κι επαναλήφθηκε. Μπροστά στο ενδεχόμενο να εκτεθεί κοτζαμάν Πρωθυπουργός προτίμησε το εύκολο. Εξέθεσε τον βουλευτή του. Ακόμη και αν ο Εμμανουηλίδης δεν ήταν στο Νοσοκομείο λόγω κούρασης, θα πήγαινε σίγουρα σε αυτό λόγω της δήλωσης Τσίπρα!
Η Πρωινή αναδημοσίευσε χθες το ρεπορτάζ της Αυγής σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θάσο. Το κείμενο μνημόνευε συγκεκριμένα τους παρόντες στη σύσκεψη στον Πρίονο τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Όχι όμως τον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αυτόν ο εκπρόσωπος της Αυγής απλώς δεν τον είδε…
Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν το διαδίκτυο για να ενημερώνονται αφού δεν εμπιστεύονται την τηλεόραση. Λάθη όμως κάνει και το ίντερνετ. Έγραφε προχθές ιστοσελίδα για επίσκεψη στην Καβάλα του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλου. Τέτοια επίσκεψη ούτε ανακοινώθηκε, ούτε φυσικά και έγινε.
«Πυρκαγιά» εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο. Προηγήθηκαν «κεραυνοί» ιδιαίτερης έντασης. Όταν το πρόβλημα ξεπέρασε τα όριο ενός οικογενειακού επεισοδίου, ανέλαβε η Δήμαρχος. Ως άριστη πυροσβέστης κατάφερε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, επαναφέροντας την ηρεμία. Αυτά μαθαίνει όποιος κάνει παρέα με τον διοικητή της Π.Υ. Καβάλας κ. Σωτήρη Κορέλλα. Ευχόμαστε η συγκεκριμένη «φωτιά» να μην παρουσιάσει το σύνηθες πρόβλημα των αναζωπυρώσεων. Η κ. Τσανάκα είναι σε ετοιμότητα αλλά τυχόν αναζωπυρώσεις διατηρούν το πρόβλημα εξωθώντας κάποιος ανθρώπους στα άκρα. Η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ανάγκη από εντάσεις. Έχει ανάγκη από γαλήνη , εντός της οποίας θα λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις.
Ο διευθυντής του εργοστασίου της ΒΦΛ Νίκος Μπεχράκης έχει δικά του σχέδια. Τα «προχωρά» συστηματικά και δεν κρύβει ότι επιθυμία του είναι το Σάββατο 1η Οκτώβρη να βάλει μπροστά την μονάδα της αμμωνίας.
Συνολικά 10.000 ευρώ έδωσε η ΒΦΛ στο ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Σε τόσο δύσκολο καιρό, τα χρήματα αποδείχθηκαν πολύτιμα. Πληρώθηκαν ένσημα και μισθοί ενώ υλοποιήθηκε η ρύθμιση με τη ΔΕΗ. Το ίδρυμα Αγία Μαρίνα συνεχίζει να περιμένει τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, χωρίς να κινδυνεύει με διακοπή ρεύματος. Ο οποίος κ. Αλεξιάδης άφησε να εννοηθεί πρόσφατα ότι το σχέδιο που προετοιμάζει σε λίγο θα είναι έτοιμο. Θα έχει στόχο την σωτηρία , την συνέχιση της όλης προσπάθειας.