
«Μια υπογραφή της χρειάζεται μόνο» σχολίασε χαμογελώντας ο Θόδωρος Μαρκόπουλος για την κ. Αργυρώ Ζέρβα, γενική γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ. Εξ αυτού του λόγου υπήρξε «στενό μαρκάρισμα» από το πρωί χθες που ήταν στην πόλη μας. Συμμετέχοντας στη διημερίδα της Αναπτυξιακής.
Η υπογραφή της κ. Ζέρβα που ζητά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφορά το έργο της κατασκευής του φράγματος Μαρμαρά και τα χρήματα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του.
Στο Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύεται εδώ και λίγες μέρες η πρώην Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται συνεχώς κι έτσι σύντομα θα επιστρέψει στην οικία της. Ευχόμαστε όλα να είναι περαστικά.
Μαραθώνια η διαδικασία του αυτόφωρου της Τετάρτης, υπόθεση επεισοδίου στη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης στη Νικήσιανη. Η δίκη άρχισε πριν τη 1 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε με την απόφαση στις 4 το απόγευμα. Το δικαστήριο άκουσε αναλυτικά τα περιστατικά, εξέτασε με πολλές ερωτήσεις όλους τους μάρτυρες. Στο τέλος εξέδωσε την απόφαση του.
«Δεν βλέπω συνεργασίες» δήλωσε χθες ο Γιάννης Εριφυλλίδης για το ενδεχόμενο συνενώσεων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας. Συμπλήρωσε ότι χρόνος υπάρχει ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές η κατάσταση που περιέγραψε να αλλάξει. Και ο Γιάννης Εριφυλλίδης είναι από αυτούς που εκτιμά ότι οι πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι στην Καβάλα ευνοούν την επανεκλογή Μουριάδη. Αν όντως θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Το προηγούμενο διάστημα ο Γιάννης Εριφυλλίδης πήρε σχετικές πρωτοβουλίες, συνομίλησε και συνομιλεί με άλλους υποψηφίους Δημάρχους. Αυτό που συμπέρανε με λίγα λόγια, δεν είναι τυχαίο. Το είπε γιατί το διαπίστωσε ο ίδιος.
Με συγχαρητήρια προς τη διοίκηση του Δήμου για τη διοργάνωση του «Run Greece» ξεκίνησε την προ ημερήσιας διάταξης τοποθέτηση του, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Τα συγχαρητήρια όπως διατυπώθηκαν, δεν άρεσαν στον κ. Μουριάδη. Τα ήθελε πιο αναλυτικά! Ο κ. Χρυσανίδης επανήλθε κι έκανε το χατίρι του Δημάρχου.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στην Καβάλα κ. Δημήτρης Πιπεργιάς έδωσε συνέντευξη στην Πρωινή με αφορμή την ερώτηση στη Βουλή του κόμματος για την ταλαιπωρία πολιτών της Θάσου από τον ΔΕΔΔΗΕ. Θεωρεί σίγουρες τις πρόωρες εκλογές και σημειώνει «… το αργότερο ως το Φθινόπωρο». Ο κ. Πιπεργιάς είναι από τους ανθρώπους που προβλέπει τις πρόωρες εκλογές να τις προκαλέσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.
Αυτή την φορά οι επισκέπτες του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Καβάλας ήταν από μακριά. Προέρχονταν από Λύκειο της Κατερίνης. Οι εθελοντές του δημοτικού μουσείου τους υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Τους ξενάγησαν με άριστο τρόπο. Αυτούς και τους συνοδούς καθηγητές τους.
Οι βροχές που δεν λένε να σταματήσουν, μεγαλώνουν συνεχώς τα χόρτα. Ακόμη κι εκεί που κόπηκαν πρόσφατα. Παράδειγμα ο περιβάλλον χώρος του Δικαστικού Μεγάρου. Πριν έναν μήνα έκοψε τα χόρτα ο Δήμος. Αυτά είναι πάλι μεγάλα. Άρα ο Δήμος πρέπει να επανέλθει.
Οι παρατηρητικοί συμπολίτες αναφέρουν πρόβλημα φωτισμού στον Σταυρό, στην κορυφή του περιαστικού δάσους. Τα φώτα του έσβησαν. Αρμόδιος είναι ο Δήμος. Να πάει στο σημείο ώστε να διορθώσει όποιο πρόβλημα υπάρχει.
Στην πόλη της Δράμας πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο το πανελλήνιο συνέδριο ζαχαροπλαστών. Η Καβάλα θα φιλοξενήσει τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας κρεοπωλών. Θα γίνει στο τέλος του μήνα, συμπίπτει με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Για τη συνέλευση θα έρθουν στην Καβάλα απ’ όλοι την Ελλάδα, 100 περίπου άνθρωποι. Το συνέδριο οργανώνει το δραστήριο σωματείο κρεοπωλών του Ν. Καβάλας. Έχοντας υποστήριξη και από το Επιμελητήριο.
Οι αγροτικοί σύλλογοι της Καβάλας και του Παγγαίου δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για τα πλημμυρισμένα Τενάγη Φιλίππων. Κακώς. Ωστόσο δύο αγρότες συμμετείχαν. Ως εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ. Οι τοπικοί παράγοντες που όλοι ήταν στη σύσκεψη, έπρεπε να βοηθήσουν το Υπουργείο και την καλύτερη ενημέρωση του για το πρόβλημα. Ζητώντας στο ραντεβού να είναι παρόντες και εκπρόσωποι των δύο αγροτικών συλλόγων της περιοχής.
Ταξιδιωτική εμπειρία συμπολίτη. Χθες χρειάστηκε να ταξιδέψει από την Κεραμωτή στο Λιμένα της Θάσου. Διηγείται ότι το ταξίδι του διήρκεσε 55 λεπτά! Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Είναι τόσο συγκεκριμένη η περιγραφή που – δυστυχώς- πρόκειται για αλήθεια.
Σιγά σιγά καλοκαιριάζει. Πολλά τα σημάδια της συγκεκριμένης αλλαγής και εξέλιξης. Ας πούμε στο Πάρκο Φαλήρου, εδώ και λίγες μέρες οι … συνηθισμένες εικόνες. Το βράδυ κυρίως κοντά στο γήπεδο του μπάσκετ, υπάρχουν άνθρωποι που στρώνουν και κοιμούνται. Κουκουλωμένοι με κουβέρτες και στρώματα και χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Όσο θα πλησιάζει το κανονικό Καλοκαίρι, θα αυξηθούν. Όπως κάθε χρόνο, όπως κάθε Καλοκαίρι.
Καινοτομία από τον Παιδικό Σταθμό της Μέριμνας: «Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία είχαν τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό! Υποδεχθήκαμε έναν πραγματικό μελισσοκόμο, ο οποίος μας γνώρισε από κοντά τον μαγικό κόσμο της μέλισσας. Τα παιδιά είδαν κυψέλη, γνώρισαν τον τρόπο ζωής των μελισσών και παρατήρησαν από κοντά τον ειδικό εξοπλισμό και τη στολή του μελισσοκόμου! Μέσα από το παιχνίδι, την παρατήρηση και τη βιωματική μάθηση, ανακαλύψαμε πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες για τη φύση και τη ζωή μας!
Μια ημέρα γεμάτη γνώση, χαμόγελα και… πολλή “γλυκιά” εμπειρία!».

