Dark Mode Light Mode

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο εθελοντική αιμοδοσία στο Επιμελητήριο. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν οι Μαρκόπουλος, Παναγιωτίδης, Σεϊτανίδης, Μάκης Δημητριάδης και άλλοι.

Ο επικεφαλής της ομάδας κ. Χριστόφορος Παπαϊωάννου εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που ήρθε να αιμοδοτήσει για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να καλυφθούν ανάγκες για αίμα για το υπόλοιπο του καλοκαιριού! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου στον Σύλλογος Αιμοδοτών Επιμελητήριου Καβάλας που είμαστε ενωμένοι και προσπαθούμε για το καλύτερο! Μπορούμε πολύ παραπάνω αρκεί να καταλάβουμε όλοι την αξία της αιμοδοσίας πριν μας “χτυπήσει” την πόρτα η ανάγκη για αίμα στο σπίτι μας».

Για την ιστορία το Σάββατο συγκεντρώθηκαν 50 μονάδες αίματος. Όλες θα φυλαχτούν στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. (Τη διαδικασία υποστήριξε με την παρουσία της η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Καβάλας)


Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβρη. Τότε σκοπεύει να επισκεφθεί την Καβάλα ο πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης του ΤΕΕ κ. Στασινός για να υπογράψει τη συμφωνία με τον Δήμο, παραχώρησης (στο ΤΕΕ ΑΜ) του ακινήτου στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου. Αν θα μπορούσαν να γίνουν όλα πιο γρήγορα; Μα και φυσικά θα μπορούσαν. Ή και θα έπρεπε.

Κινείται παντού στο Ν. Καβάλας ο Γρηγόρης Τιμοσίδης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε χορούς, εκδηλώσεις συλλόγων κτλ. Επαφές κάνει και στην Καβάλα. Συχνά μαζί του και εκτός του αδελφού του Μιχάλη Τιμοσίδη, είναι και ο Χρήστος Αρβανιτόπουλος. Η προσπάθεια του Γρηγόρη ξεκίνησε.

Την προσεχή Κυριακή 12 Ιουλίου καταπλέει στο κεντρικό λιμάνι της πόλης κρουαζιερόπλοιο. Είναι είδηση, εδώ που έφθασαν τα πράγματα. Κι ας πρόκειται για το μικρό -και γνωστό- ιστιοφόρο «Sea Cloud II».

Η μείωση των αφίξεων φέτος είναι κάτι που φαίνεται τώρα. Κι όπως είναι φυσικό, ενοχλεί. Τον Ιούνιο δεν ήρθε κανένα κρουαζιερόπλοιο και το υπόλοιπο του Καλοκαιρού (Ιούλιος και Αύγουστος) θα έρθουν μόνο 2. Από το Φθινόπωρο οι αφίξεις αυξάνονται. Χωρίς πάλι να φθάσουν στα περσινά επίπεδα.

Κριτική (και) για τη μείωση του τουρισμού κρουαζιέρας την τρέχουσα τουριστική περίοδο έκανε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Θανάσης Τσώνης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ALFA TV) και μεταξύ άλλων τόνισε: « Στο επίκεντρο της κριτικής του βρίσκονται η κατακόρυφη πτώση του τουρισμού κρουαζιέρας, η μείωση της μέσης διάρκειας παραμονής των επισκεπτών, καθώς και η χαμηλή κατά κεφαλήν δαπάνη των τουριστών».

Γνωρίζαμε εγκαίρως για τη μεγάλη μείωση στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων το 2026. Ο πλέον αρμόδιος ΟΛΚ, αρχικά το απέκρυψε. Κι όταν δεν μπορούσε άλλο να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του, δημιούργησε προσδοκίες η κατάσταση να βελτιωθεί και να αλλάξει στη διάρκεια της σεζόν. Δυστυχώς, ούτε αυτό έγινε.

Πιο συγκεκριμένα πράγματα θα καταλάβουμε εν όψει της επόμενης χρονιάς. Άλλο πράγμα μια μόνο κακή περίοδος κι άλλο πράγμα και μια δεύτερη αμέσως μετά. Στο ΟΛΚ θα έπρεπε να ανησυχούν. Μα περί άλλων τυρβάζουν. Όσο για τις ευθύνες της αυτοδιοίκησης, όπου επικεντρώνει την κριτική του ο κ. Τσώνης, αυτές ακόμη κι αν υπάρχουν φαίνεται να είναι οι λιγότερες. Περισσότερο κοιτούμε προς την πλευρά αυτού που τόσο καιρό πανηγύριζε. Ενώ τώρα σιωπά…

Ο κ. Τσώνης προέρχεται από την Αλεξανδρούπολη. Ας δούμε με την ευκαιρία δύο ακόμη θέματα. Γράφτηκε- σε μέσο ενημέρωσης της Αλεξανδρούπολης- ότι η παραίτηση του Κώστα Αντωνιάδη ήταν αιφνιδιαστική. Ισχύει το αντίθετο. Στην Αλεξανδρούπολη άρχισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας. Φέτος Ναυτική Εβδομάδα μόνο στην Αλεξανδρούπολη (ως προς την Περιφέρεια ΑΜΘ).

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ξαναψήφισε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου τον κ. Δημήτρη Πιπίνη. Ο οποίος ύστερα από αυτό και εξελέγη, και εξελέγη ομόφωνα. Γιατί όμως η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε Πιπίνη; Απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λάμπρος Λαμπρινίδης: « Η ψήφος μας δεν αφορά το πρόσωπο, αφορά τον τρόπο. Ο κ. Πιπίνης τηρεί κατά γράμμα τις διαδικασίες και ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα».

Στην Καβάλα και στη ψηφοφορία για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο κ. Χρήστος Ποτόλιας ψήφισε λευκό. Το ίδιο είχε ψηφίσει και στην πρώτη εκλογή Μαμτσαδέλη, πριν από 2,5 χρόνια.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου ξεκινά τη λειτουργία του το συγκρότημα των κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι να φιλοξενηθούν είναι και φέτος πάρα πολλοί. Προερχόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα οι περισσότεροι. Μικροί και μεγάλοι. Καλή σεζόν λοιπόν.

Γράφτηκε προ λίγων ημερών για την εκπομπή που ετοιμάζει ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής, το εκτενές αφιέρωμα στη Ν. Καρβάλη. Στη Στέγη Πολιτισμού, στο Ακόντισμα κτλ. Ενώ τα γυρίσματα έγιναν πρόσφατα, ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Παναγιώτης Μυλωνάς εξήγησε ότι η προβολή του αφιερώματος θα γίνει με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γρηγορίου. Δηλαδή τον Γενάρη του 2027.

Στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας δεν υπάρχουν μόνο ετοιμόρροπα σπίτια. Υπάρχουν πολλά, έτοιμα να πέσουν, μπαλκόνια. Σε ορισμένα λήφθηκαν μέτρα προειδοποίησης, σε άλλα όχι. Όποιος βαδίζει στο πεζοδρόμιο της οδού, καλό είναι να επιλέξει το δυτικό. Τα περισσότερα επικίνδυνα μπαλκόνια βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του δρόμου!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος μετέχει στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδας. Είναι αναπληρωματικό της μέλος, σαν εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ χρηματοδοτεί εκδηλώσεις. Σύμφωνα με αποφάσεις της διοίκησης της, θα λάβουν από 5.000 ευρώ οι εκδηλώσεις Γιορτή Κρασιού του Δήμου Παγγαίου, εκδήλωση στο Παρανέστι και εκδήλωση στη Σαμοθράκη.

Ο Λευτέρης Κοκκινίδης βρίσκονταν στο Δασικό Χωριό προχθές. Είδε παράξενα αντικείμενα να πετούν πάνω από το Παγγαίο. Κι έκανε σχετική ανάρτηση. Επακολούθησε «βομβαρδισμός» αντιδράσεων και αναφορών. Ο κ. Κοκκινίδης επανήλθε: « Εντάξει εμείς διηγηθήκαμε ένα περιστατικό που είδαν τα μάτια μας και όχι η φαντασία μας. Προσπαθούμε να βρούμε μια εξήγηση. Δυστυχώς κάποιοι από εσάς το βλέπετε αστείο. Δεν ήταν όμως αστείο και υπάρχουν πολλές αναφορές στην περιοχή που είδαν το ίδιο». Άντε να βρει το δίκιο του, με λίγα λόγια…

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026

Επόμενο άρθρο

«Βραδιές Mojito» κάθε Τρίτη στο Franco’s Wine Bar – δροσιά, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση στην καρδιά της πόλης