• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Χθες το μεσημέρι υπήρχε αξιοπρόσεκτη ουρά αναμονής στο κεντρικό λιμάνι. Αυτοκίνητα και επιβάτες που περίμεναν να ταξιδέψουν στη Θάσο. Το δρομολόγιο εκτέλεσε ο «Νικητής». Που όπως ήταν φυσικό δεν τους χώρεσε όλους. Οι υπόλοιποι αναχώρησαν με το επόμενο. Του φέρι μποτ «Άγιος Παντελεήμονας». Ήταν το 6ο δρομολόγιο την ημέρα που όπως φαίνεται υπήρξε (και υπάρχει) για αυτούς που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο «Νικητής». Τα δύο πλοία έφυγαν με μικρή χρονική διαφορά από το κεντρικό λιμάνι. Με τα δύο αυτά δρομολόγια εξυπηρετήθηκε όλη η μεσημβρινή κίνηση προς τον Πρίνο.

 

Ο Μητροπολίτης Στέφανος συνεχίζει να προετοιμάζει την επίσκεψη σε Καβάλα και Θάσο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας. Για σήμερα κάλεσε σε σύσκεψη τους συνεργαζόμενους με την Ιερά Μητρόπολη τοπικούς φορείς. Μια σύσκεψη που όπως φαίνεται θα είναι η πρώτη αλλά δεν θα είναι η τελευταία. Η Μητρόπολη προσπαθεί να λύσει κάθε θέμα που προκύπτει ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά τις 4 μέρες που θα βρίσκονται στην περιοχή οι κύριοι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος.

 

Ένα από τα μεγάλα φορτηγά του Δήμου Καβάλας, από αυτά που κάθε μέρα απομακρύνουν παλιά έπιπλα και χόρτα, σταμάτησε χθες το πρωί στην παιδική χαρά του Τιμίου Σταυρού. Έξω από αυτήν και στα κάγκελα κάποιος άφησε μεγάλη ποσότητα μεταχειρισμένων ρούχων. Πολλά ρούχα. Απλωμένα σα να ήταν προς πώληση. Κάποια άλλα μέσα σε μαύρες σακούλες απορριμμάτων. Οι δημοτικοί υπάλληλοι τα φόρτωσαν και τα απομάκρυναν όλα. Η εικόνα ωστόσο δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη. Είναι από αυτές τις φορές που απορείς: «Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας;»…

 

Έκτακτη προβολή της γνωστής ταινίας «Ανατολικά της Εδέμ» έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος». Ο χώρος γέμισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Οι εκπρόσωποι του «Ζέφυρου» με χαρά πρόβαλαν κι αυτήν την επιτυχία του Καλοκαιρινού σινεμά. Οι κλασικές ταινίες συνεχίζουν να έχουν το κοινό τους. Μικρούς αλλά και μεγάλους. Γενικά ο «Ζέφυρος» πορεύεται φέτος το Καλοκαίρι με ικανοποιητικό τρόπο και παρά το ότι τον ανταγωνίζονται οι πολλές συναυλίες που γίνονται συνεχώς. Μέσα και έξω από την Καβάλα.

 

Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης δήλωσε χθες στην Πρωινή ότι ο σύλλογος ετοιμάζεται να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για την επίσκεψη στη Θάσο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Και οι δύο θα ανακηρυχθούν επίτιμα μέλη της Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Το Φθινόπωρο η Θασιακή μαζί με άλλους τοπικούς και προσφυγικούς συλλόγους, θα κάνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Οι εκδηλώσεις από τις 14 Σεπτέμβρη και μετά θα περιλαμβάνουν παρουσίαση βιβλίου- ημερίδα και προβολή ντοκιμαντέρ. Είναι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει οργανωτικά και ο Δήμος Καβάλας. Για αυτό και θα γίνουν στη Μεγάλη Λέσχη.

 

Ο συμπολίτης Μανώλης Κελαϊδάκης είναι από τους πολίτες που πρόβαλαν την ανάγκη λήψης μέτρων στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας, σημείο συχνών τροχαίων δυστυχημάτων. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση του σχολίασε θετικά την αντίδραση της Π.Ε. Καβάλας. Έτσι ο κ. Κελαϊδάκης σημείωσε: «Επιτέλους υπήρξε παρέμβαση . Πολλές φορές τα αυτονόητα είναι τα πιο δύσκολα σε αυτή την χώρα . Ο Αλέξης Πολίτης είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση και ευτυχώς έδειξε την ευαισθησία του».

 

Πριν από λίγες μέρες τελέστηκε ο γάμος του Ευριπίδη Ταρασίδη με την Ειρήνη Ευσταθιάδου. Ο γαμπρός συνεργάτης της βουλεύτριας Τάνιας Ελευθεριάδου. Η νύφη νέα και δραστήρια συμπολίτισσα δικηγόρος. Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στο νέο ζευγάρι και στους γονείς τους. Συμπληρωματικά και οι ευχές της στήλης. Για βίο ανθόσπαρτο και πολλούς απογόνους.

 

Αρχικά τοπικοί παράγοντες και φορείς είχαν βιαστεί. Συνεχάρησαν την ομάδα πόλο του ΝΟΘΑΚ (πρώην ΝΟΚ) για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία αν και το γεγονός δεν ήταν οριστικό. Τότε όσοι έδωσαν αμέσως συγχαρητήρια δέχθηκαν κριτική για τη βιαστική τους αντίδραση. Προχθές άπαντες δικαιώθηκαν αφού η ομάδα όντως «κερδίζει» κατηγορία. Άρα δέχεται … νόμιμα και επίσημα συγχαρητήρια βουλευτών- δημάρχων- αντιδημάρχων- αντιπεριφερειαρχών κτλ

 

Νέες πληροφορίες για την επίσκεψη στην Καβάλα του επικεφαλής της Black Summit κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη. Το νέο αφεντικό του «Φίλιππος Β’» φέρεται να έστειλε ήδη προσκλήσεις σε τοπικούς φορείς για μια «κλειστή» εκδήλωση που θα γίνει στην Καβάλα τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόθεση του κ. Χαραλαμπάκη δεν είναι να μιλήσει για τα πλάνα του. Είναι να ακούσει. Να ακούσει τις προτάσεις των φορέων για το νέο λιμάνι στο οποίο η εταιρία του θα δραστηριοποιηθεί.

 

Κάτοικοι της Χρυσούπολης δήλωσαν δημόσια τις ανησυχίες τους επειδή κυκλοφορούν στην περιοχή που διαμένουν άτομα που δηλώνουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ. Πόρτα πόρτα φέρονται να συνομιλούν με ανθρώπους, τους οποίους προσπαθούν -λένε όσοι ξέρουν- να πείσουν να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Οι καιροί είναι πονηροί. Άραγε είναι όντως εκπρόσωποι της ΔΕΗ; Με τόσες πολλές απάτες, όλοι ανησυχούν. Φοβούνται. Αντί λοιπόν οποιασδήποτε συζήτησης, αρκετοί πολίτες προτιμούν και κάνουν κάτι άλλο. Ενημερώνουν την Αστυνομία της Χρυσούπολης!

 

Στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Πογαρίδης. Δείχνει να βρίσκεται, με τη χθεσινή απογευματινή του ανάρτηση, σε διαδικασία … εξομολόγησης: «Τρία χρόνια τώρα στηρίζω μέχρι παρεξηγήσεως τις επιλογές Μητσοτάκη, αν και δεδηλωμένος ΠΑΣΟΚος, περισσότερο από πολλούς ΝΔκράτες. Γιατί τον θεωρούσα έντιμο κεντρώο πολιτικό χαμηλών τόνων… Πλήρης απογοήτευση… Μόνο η παραίτηση τον σώζει… Κάτι που είναι δεδομένο ότι θα έκανε και ο τελευταίος πολιτικός Δυτικής Δημοκρατικής χώρας. Η ευθύνη για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ανδρουλάκη βαραίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον ίδιο και κανέναν άλλο. Εμείς οι κεντρώοι δημόκρατες, σε αντίθεση με τους δεξιούς και τους αριστερούς, σεβόμαστε ΑΠΟΛΥΤΩΣ και ΧΩΡΙΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εκλεγμένο ευρωβουλευτή ή αρχηγό κόμματος ή και τα δύο».

 

Σε κατάσταση ετοιμότητας οι κυνηγοί σε όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά τον 15Αυγουστο ξεκινά και επίσημα η νέα κυνηγετική περίοδος. Η πρώτη στη μετά κορωνοϊό εποχή. Οι κατά τόπους σύλλογοι συνεργάζονται με τα μέλη τους για την έκδοση των απαραίτητων αδειών ενώ χθες ήταν η σειρά του Δασαρχείου Καβάλας να εκδώσει την απαραίτητη δασική ρυθμιστική διάταξη θήρας. Με ειδικές αναφορές στις περιοχές δικαιοδοσίας του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης