• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο λεγόμενος θρησκευτικός τουρισμός. Προ λίγων ημερών, πάλι στην Καβάλα. Το μεγάλο γκρουπ της φωτογραφίας (50 περίπου ατόμων, νέων στην ηλικία) προέρχονταν από τη Γερμανία (περιοχή κοντά στο Ντόρτμουντ) κι ακολούθησε τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Έδρα είχε τη Θεσσαλονίκη. Ημερήσια εκδρομή στην Καβάλα και τις Κρηνίδες (με γεύμα στις Κρηνίδες). Στη συνέχεια κι άλλη ημερήσια εκδρομή στη Βέροια. Μεταξύ άλλων κι όσο βρίσκονταν στην πόλη μας, επισκέφθηκαν και είδαν από κοντά και τις Καμάρες.

 


 

Πρώτη φορά έγινε πέρσι το Καλοκαίρι. Η γιορτή (το λαϊκό γλέντι) του συνοικιακού συλλόγου του Περιγιαλίου σταμάτησε απότομα από την αστυνομία, λόγω της ενόχλησης περιοίκων. Στη συνέχεια συνέβη το ίδιο και σε άλλες εκδηλώσεις. Στον Άγιο Λουκά κτλ. Προχθές στα Ποταμούδια, στο πρώτο μάλλον λαϊκό γλέντι του Καλοκαιριού, εμφανίστηκε πάλι η αστυνομία. Διακόπτοντας το πρόωρα. Με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι οι γείτονες δεν έχουν την υπομονή που θα περιμέναμε κι έτσι αυτοί αποφασίζουν τη διάρκεια της κάθε εκδήλωσης. Όταν έρθει η 12η νυχτερινή, είναι με το τηλέφωνο στο χέρι για να καλέσουν την αστυνομία!

 

Πόσο τυχαίο είναι άραγε που η φετινή εκδήλωση του Περιγιαλίου «μεταφέρθηκε» για να γίνει σε κατάστημα διασκέδασης; Καθόλου. Υπάρχει η λεγόμενη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Τα οποία δεν αφορούν μόνο την πόλη. Ίδια είναι η κατάσταση και στα χωριά. Υπό αυτές τις συνθήκες μάλλον είναι είδηση που η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη στις Ελευθερές εξελίχθηκε κανονικά. Χωρίς αστυνομία. Ίσως γιατί οι κάτοικοι των Ελευθερών είναι πιο υπομονετικοί. Ίσως γιατί όλοι τους ήταν στο μουσικό γεγονός. Ίσως γιατί το γήπεδο των Ελευθερών που φιλοξένησε τη συναυλία είναι μακριά από τα σπίτια. Για την ιστορία, η συναυλία τέλειωσε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής.

 

Οι Έλληνες είχαμε εκλογές. Οι Βαλκάνιοι διακοπές. Επανήλθαν μαζικά στην Καβάλα το τριήμερο Παρασκευή έως Κυριακή. Έκαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα, έκαναν τα ψώνια τους (τρόφιμα, ποτά κτλ) για τις ανάγκες τους στο δωμάτιο. Βγήκαν και μια βόλτα το απόγευμα ή το βράδυ. Χωρίς παράπονα για τον καιρό. Αυτό το τριήμερο τουριστικά ήταν ένα θαυμάσιο τριήμερο για όλο το Νομό. Κι η κίνηση που επιτέλους υπήρξε, σίγουρα επηρέασε επαγγελματίες και εργαζόμενους στη χθεσινή προσέλευση τους στην κάλπη. Όταν έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν τις εγκαταλείπεις εύκολα. Ακόμη κι όταν πρόκειται για μια εκλογική διαδικασία. Για μια επόμενη Κυβέρνηση.

 

Δυσάρεστη έκπληξη για αρκετούς συμπολίτες αυτό που έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στη λαϊκή αγορά. Η Τροχαία πολύ νωρίς το πρωί εμφανίστηκε στην οδό Ερυθρού Σταυρού βεβαιώνοντας παραβάσεις σε παρκαρισμένα – στην άκρη του δρόμου- αυτοκίνητα καταναλωτών. Το παρκάρισμα ήταν σαφώς παράνομο αλλά και συνηθισμένο. Όσοι είδαν τι έγινε σχολιάζουν. Λένε ότι η Τροχαία δεν έπρεπε να βιαστεί να «μοιράσει» κλήσεις. Έπρεπε να προειδοποιήσει και γενικά να δείξει μια μεγαλύτερη ανοχή.

 

Την Παρασκευή το πρωί το φέρι μποτ «Νικητής» ταξίδεψε από την Καβάλα στον Πρίνο σε χρονικό διάστημα 2,5 ωρών. Αγανάκτησαν οι επιβάτες και διαμαρτυρήθηκαν. Επιλήφθηκε του περιστατικού το Λιμεναρχείο χωρίς ως χθες οποιαδήποτε συνέχεια ή ανακοίνωση. Δεν αποκλείεται στο συγκεκριμένο δρομολόγιο το φέρι μποτ να είχε βλάβη. Εξ αιτίας της οποίας ίσως και να μείωσε την ταχύτητα του.

 

Ο συμπολίτης γιατρός Θόδωρος Μήτρας θα εμπλακεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Με το συνδυασμό του Γιάννη Εριφυλλίδη. Η συμφωνία είναι οριστική, απομένει μόνο η ανακοίνωση της.

 

Συνέντευξη τύπου για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Αύριο το μεσημέρι στον ΟΛΚ. Τα νέα θα τα παρουσιάσουν οι δύο εκπρόσωποι του ΟΛΚ (Φιλόσογλου- Βλάχος), ο Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος της Δημωφέλειας κ. Τάκης Αγγελίδης. Θα μιλήσουν, όπως διαβάζουμε στη σχετική πρόσκληση, για τις προκλήσεις και τις προοπτικές.

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα όχι γνωστά. Τα σχετικά σχόλια και ειδήσεις αφορούν την προεκλογική περίοδο. Αν και μεσολάβησε το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, όσα ακολουθούν έχουν ενδιαφέρον. Κάτι σαν τις τελευταίες προ της ψηφοφορίας ενέργειες και δράσεις.

 

Ας αρχίσουμε με το Νίκο Βογιατζίδη. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ έκανε ανάρτηση «της τελευταίας στιγμής», υπέρ κυρίως της Τάνιας. Και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: « Η Τάνια Ελευθεριάδου έχει δώσει απτό δείγμα γραφής. 1.200 ερωτήσεις τα τελευταία 4 χρόνια, κατατέθηκαν από πλευρά της στο ελληνικό Κοινοβούλιο! Η πόρτα του γραφείο της ήταν πάντα ανοιχτή σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλους όσους την είχαν ανάγκη, ανεξάρτητα κομματικής απόχρωσης. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει να αγωνίζεται, να διεκδικεί, να υπερασπίζεται τον αδύναμο και να παλεύει για μια κοινωνία καλύτερη και δικαιότερη για όλους. Είναι η φωνή που έχει ανάγκη η πόλη μας».

 

Η υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας Αλεξάνδρα Τσανάκα κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με επιχειρήματα από το… παρελθόν. Δηλαδή από την εποχή του 2015. Ανέφερε ειδικότερα: « Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε Πλεύση Ελευθερίας για τα 6 Δ. Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα ανθρώπινα, Διαγραφή του Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών».

 

Στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο συνταξιούχος γιατρός Βασίλης Τραϊφόρος, κάνει παρατήρηση μέσω απορίας που διατυπώνει. Απευθύνεται στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπαθεί να κλείσει μια συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, διότι θεωρεί ότι πρέπει να έχει την άποψη του κορυφαίου συλλόγου, σύμβουλο του κράτους, για τα προβλήματα Υγείας της Π.Ε Καβάλας και των εργαζομένων ιατρών είτε εργάζονται στον Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα. Όμως ο εν λόγω σύλλογος με διάφορες αιτιάσεις, αστήρικτες κατά την άποψή μου αποφεύγει αυτή την συνάντηση παραπέποντάς την μετά τις εκλογές».

 

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Ειρήνη Βρανά ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του Περιγιαλίου μιας και εκεί η οικογένεια της διαθέτει ακίνητη περιουσία. Συμμετείχε στην ημερίδα και εκδήλωση πρόσφατα. Περί της γενικότερης κατάστασης στο Περιγιάλι, έγραψε: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι η πρόθεση μου να υποβαθμίσω τις προσπάθειες που έγιναν διαχρονικά, αλλά βλέπουμε εμείς οι ιδιοκτήτες ακινήτων του Περιγιαλίου ότι όλες κυλούν με τόσο αργό ρυθμό που μας βάζει σε σκέψεις αν αυτή η συνοικία, αυτή η περιοχή θα βρει τον αναπτυξιακό της δρόμο».

 

Τέλος ο Αλέξης Πολίτης είχε μια περιπέτεια την Παρασκευή το πρωί, με μέλος της οικογένειας του. Την πληροφορήθηκε ενώ ήταν σε συνεδρίαση ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όταν το θέμα ευτυχώς έληξε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του στο Νοσοκομείο: « Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους άξιους συναδέλφους (γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας για την άμεση αντιμετώπιση ζητήματος υγείας που προέκυψε στην οικογένειά μας σήμερα. Καλό καλοκαίρι σε όλους, πάνω από όλα με υγεία. Το πιο σημαντικό αγαθό στη γη».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης