• 18 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Προ λίγων ημερών υπήρξε από την Αθήνα η πληροφορία για πώληση σε νέο ιδιοκτήτη και αξιοποίηση του ακινήτου πρώην Πλαστικά Καβάλας. Απέναντι από το εργοστάσιο των Λιπασμάτων. Κι αμέσως μετά σιωπή. Στην Καβάλα λέγονται διάφορα για την αξιοποίηση του ακινήτου. Μια μεγάλη έκταση. Αν όντως λειτουργήσει, εκεί θα γίνει κάτι μεγάλο. Περιμένουμε επίσημες ανακοινώσεις μιας και δεν μας καλύπτουν οι διάφορες φήμες. Και τι δεν ακούσαμε για την συγκεκριμένη περίπτωση….

 


 

Είναι θέμα δημοκρατίας. Ως εκ τούτου μείζονος σημασίας. Εξ αυτού του λόγου πρέπει να είμαστε και αυστηροί και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ένας λοιπόν από τους πολλούς υποψήφιους των τοπικών εκλογών ξεχωρίζει για τις αναρτήσεις του. Ομοφοβικές, ρατσιστικές και υβριστικές. Στοχεύουν στη δημοκρατία. Την οποία αμφισβητούν. Θέλουν να πλήξουν. Τόσο καιρό κάποιοι τις διαβάζουν. Κάποιοι, οι περισσότεροι, τις προσπερνούν αδιάφορα. Μπορεί και να τις αποδοκιμάζουν. Κάθε ένας με τον τρόπο του.

 

Ως που αυτός ο άνθρωπος – ο συντάκτης των αναρτήσεων- επιλέγεται για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Με σχετικό δελτίο τύπου περιγράφεται ως κατάλληλος για να προσφέρει βοήθεια στην Καβάλα. Άριστος και καλός συμπολίτης. Και κάπως έτσι η ουσία του πράγματος πηγαίνει προσωρινά περίπατο…

 

Μπορεί και να μην είναι ο μόνος. Η ακροδεξιά στην Καβάλα φυσικά και υπάρχει. Προσπαθεί να εκφραστεί. Να επηρεάσει. Αναζητά τους πιο … «ευγενικούς», τους πιο διακριτικούς τρόπους. Ψάχνει την κατάλληλη οδό ώστε να μπει στα κέντρα των αποφάσεων. Για να δράσει αμέσως μετά. Κι όσο ψάχνεται, παρουσιάζει ένα άλλο. Ένα διαφορετικό και αθώο πρόσωπο. Τάχα για το καλό της Καβάλας…

 

Πέρασαν περίπου 24 ώρες από την αποκάλυψη της Πρωινής. Ο υποψήφιος Δήμαρχος που έχει στο συνδυασμό του τον συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, δεν αντέδρασε. Σιγά μην αντιδράσει. Σιώπησε, προτίμησε να σπρώξει το πρόβλημα (αν και εφόσον το θεωρεί ως τέτοιο) κάτω από το χαλί. Ο δε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αναδιπλώθηκε κι επανήλθε. Σα να μην συμβαίνει τίποτα.

 

Πρόκειται για έναν υβριστή των κομμάτων, με προτίμηση τα δύο μεγαλύτερα. Πρόκειται για αναρτήσεις ρατσιστικού περιεχομένου. Κάποιες θα τις… ζήλευαν ακόμη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια καθημερινή σχεδόν δραστηριότητα, δημόσια δραστηριότητα, η οποία καταλήγει σε γνωστά συμπεράσματα. Όλοι αυτοί- οι πολιτικοί- δεν είναι κατάλληλοι. Είναι για βρισιές, είναι για αποδοκιμασίες. Είναι εξαρτώμενοι ακόμη κι από εμπόρους ναρκωτικών….

 

Κανονικά η Ελληνική Δικαιοσύνη θα έπρεπε να παρέμβει από την πρώτη στιγμή. Κι η Ελληνική Αστυνομία το ίδιο. Έχουν και το χρέος και την αποστολή. Να προστατεύσουν την Ελληνική Δημοκρατία. Δεν το έκαναν. Δεν πρόλαβαν, δεν έμαθαν, δεν άκουσαν και κυρίως δεν διάβασαν. Και να που φθάσαμε. Οι άνθρωποι αυτοί επιδιώκουν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι. Για να σκορπίσουν ακόμη πιο ισχυρό το «δηλητήριο» τους. Κι όσο μένουν ατιμώρητοι, τόσο θα προσπαθούν. Με διάφορες αφορμές και υποψηφιότητες. Σημειώνουμε ότι like στις συγκεκριμένες αναρτήσεις κάνει συχνά και υποψήφιος στην ΠΕ Καβάλας. Υποψήφιος των Περιφερειακών εκλογών.

 

Πάμε στα άλλα. Τα καθημερινά. Τα συνηθισμένα. Τα προεκλογικά. Χθες ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης έκανε προεκλογική εκδήλωση στο Παληό. Πήγε εκεί με τους συνεργάτες του. Συζήτησε θέματα του οικισμού με τους δραστήριους πολίτες του οικισμού. Η Αναστασία Ιωσηφίδου αφήνει για αργότερα την επόμενη της προεκλογική εκδήλωση. Τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Δοϊράνης. Αργότερα τον Αύγουστο ή πιο αργά; Μάλλον δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Ο Θόδωρος Μουριάδης ανακοίνωσε εκδήλωση που θα κάνει τη Δευτέρα το απόγευμα. Θα ανακοινώσει κι άλλους υποψηφίους του. Αυτή θα γίνει στη Ν. Καρβάλη. Στο Ακόντισμα.

 

Στη Θάσο τις ημέρες του 15Αυγουστου ήταν και ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Μαζί με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Παναγία, στην εκκλησία που γιόρταζε. Έκαναν και τις άλλες, τις απαραίτητες επαφές και συναντήσεις με κόσμο.

 

Από τις προχθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Καλαντζή κι αυτά που είπε για τα συχνά λαϊκά γλέντια των ημερών. Για τις εκδηλώσεις των συλλόγων. «Με εντυπωσιάζει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ακόμη και σε μη ποιοτικά μουσικά γεγονότα. Δεν λέω, υπάρχουν και εκδηλώσεις με ποιοτικό περιεχόμενο. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει τέτοια… Πήγα σε 1-2 εκδηλώσεις. Η ένταση της μουσικής δεν αντέχεται» είπε ο πρώην Υπουργός. Τα είπε με τη ιδιότητα που έχει. Του απλού θεατή. Αν όμως ήταν υποψήφιος; Τότε όλες τις εκδηλώσεις θα τις σχολίαζε θετικά. Και τη δυνατή μουσική, μάλλον θα την ανέχονταν κι αυτήν.

 

Μία ακόμη εκδήλωση. Μια ακόμη πρόσκληση. Πρόκειται για την γιορτή του καρυδιού! Θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα το βράδυ στην Παναγία της Θάσου. Κι όπως πάντα το καρύδι θα είναι η αρχή. Η αφορμή του γεγονότος. Στη συνέχεια όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Θα είναι ένα ακόμη λαϊκό γλέντι. Παραδοσιακό και Θασίτικο. Συμμετέχουν δύο ακόμη σύλλογοι της Θάσου και η ορχήστρα Εμπειροτέχνες.

 

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης έξω από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα επιβατικό όχημα συγκρούεται με δίκυκλο. Ο 25χρονος οδηγός του δικύκλου πήγαινε στη δουλειά του. Πάνω του έπεσε όχημα που μετέφερε παράνομους μετανάστες. Τυχερός ο άνθρωπος μέσα στην ατυχία του. Από το σημείο περνούσε ασθενοφόρο, επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού. Μεταφέροντας τον στο Νοσοκομείο.

 

Από την προηγούμενη εβδομάδα επαναλειτουργεί το Παλλάδιο. Μέρες προετοιμάζονταν η επαναλειτουργία του. Που δεν ήταν κι εύκολη υπόθεση. Ιστορικός χώρος, χαιρόμαστε που πάλι απέκτησε «ζωή». Γιατί δεν είναι μόνο τα καταστήματα της εστίασης που κλείνουν στην Καβάλα. Είναι κι αυτά που επαναλειτουργούν.

 

Προ ημερών ο ερασιτέχνης ΑΟΚ ζήτησε από τον Άλεξ Χατιντάτζι να πληρώσει τα χρέη που άφησε στην ΠΑΕ. Η ανακοίνωση είχε δικαιολογημένο θυμό μιας και τα χρέη παρά τις υποσχέσεις, δεν τακτοποιήθηκαν. Εντύπωση προκαλεί η σιωπή του επιχειρηματία. Δεν απάντησε. Αλλά και τι να πει; Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να απαντάς με τις πράξεις σου.

 

Σταματημένα από την περασμένη Δευτέρα και όλη την εβδομάδα, τα έργα τόσο του φυσικού αερίου όσο και των οπτικών ινών. Λόγω του 15Αυγουστου. Οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα. Για το φυσικό αέριο σίγουρα, για τις οπτικές ίνες θα δούμε…

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου Γιάννης Ταστσόγλου ανακοίνωσε χθες το όνομα του συνδυασμού του. Η ισχύς εν τη ενώσει, έτσι ονομάζει την προσπάθεια που άρχισε και συνεχίζει. Όπως φαίνεται θα φθάσει ως το τέλος. Θα βρει τους απαραίτητους υποψήφιους, θα λάβει μέρος στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης