μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Την Τετάρτη (προχθές) ο Δήμαρχος Παγγαίου «καθάρισε την μπουγάδα». Συζήτησε και έπεισε τον Χρήστο Μποσμπότη. Αμέσως μετά υπήρξε σχετική ανακοίνωση. Αρχικά ο κ. Μποσμπότης είχε αποφασίσει να αποσυρθεί. Να μην λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές. Μέχρι που ανέλαβαν δράση οι… «μεγάλες δυνάμεις». Η ανάρτηση του κ. Αναστασιάδη αναφέρει: «Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ανακοινώνει την εκ νέου υποψηφιότητα του Χρήστου Μποσμπότη με την μεγάλη ομάδα του «Ναι Μπορούμε». Κατοικεί στην Ελευθερούπολη και είναι έγγαμος με 2 τέκνα. Διατελεί Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1991.  Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ και επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Οδοντίατρος. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία!».

 


 

Φέτος το Καλοκαίρι έγιναν στην πόλη και το Νομό Καβάλας πάρα πολλές εκδηλώσεις. Μα πάρα πολλές εκδηλώσεις. Συναυλίες, λαϊκά γλέντια και άλλα. Οι διοργανωτές χαίρονταν από τις αρχικές, επανέρχονταν με καινούργιες. Κι έτσι οι εκδηλώσεις κατέληξαν να είναι συχνές. Σχεδόν καθημερινές. Και δεν τέλειωσαν ακόμη! Αυτές με τη μεγαλύτερη προσέλευση ήταν οι δύο συναυλίες. Στο Πάρκο Φαλήρου του Νίκου Βέρτη. Στο «Ανθή Καραγιάννη» του Κωνσταντίνου Αργυρού. Τυχαίο; Φυσικά και όχι. Πολύς κόσμος παρακολούθησε επίσης όλες σχεδόν τις συναυλίες στο «Ακόντισμα». Ούτε αυτό τυχαίο.

 

Η πλειοψηφία του κόσμου πείθεται, συμμετέχει, ξοδεύει ευκολότερα όταν έχει να κάνει με τα «ονόματα». Τα «ονόματα» της μουσικής. Αυτά που προβάλει καθημερινά το γνωστό σύστημα. Τότε άπαντες ενδιαφέρονται. Αφήνουν τον καναπέ και σπεύδουν. Κι ας στριμωχτούν. Κι ας ταλαιπωρηθούν. Δεν τους νοιάζει, δεν ενδιαφέρονται και κυρίως δεν διαμαρτύρονται. Σημασία έχει να είναι παρόντες και παρούσες.

 

Το είχαμε ξεχάσει αλλά έτσι συνέβαινε πάντα. Τα ονόματα «τραβούν». Ίσως να μην είναι δίκαιο. Ίσως και να μην είναι σωστό. Ίσως η ποιότητα να είναι αλλού. Ο κανόνας επανέρχεται κι επιβεβαιώνεται κι όλοι άλλοι (που δεν είναι ή δεν έγιναν ακόμη «ονόματα») παρακολουθούν και απορούν. Ενώ δεν θα έπρεπε.

 

Οι θεατρικές παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων είχαν κι αυτές κόσμο. Μάλλον έναν άλλο κόσμο. Ο τελικός απολογισμός καταλήγει υπέρ των λαϊκών τραγουδιστών. Υπέρ των εύκολων ασμάτων που όμως γρήγορα ξεχνιούνται. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η Ελλάδα. Μια ζωή. Μια ζωή που πέρασε, μια ζωή που «τρέχει» και πολλές ακόμη που έρχονται.

 

Η λαϊκή οικογένεια, όπως θα έλεγε κι ένας εκπρόσωπος του κόμματος, συγκινείται. Αναστατώνεται και κινητοποιείται για χάρη του Αργυρού. Για χάρη του Βέρτη. Ξοδεύεται, ξενυχτά. Δεν τη νοιάζει όλο αυτό το κόστος. Σημασία έχει να παραβρεθεί. Να αποκτήσει την εμπειρία. Ειδικά τα νέα παιδιά. Υποχρεώνουν τους γονείς να πληρώσουν αρκετά ώστε να σπεύσουν στο γεγονός. Κι όλα τα άλλα είναι ατέλειωτες και χωρίς καμία σημασία θεωρίες. Το θέαμα, το lifestyle, η φωτογράφιση με τους διάσημους. Η ανάρτηση και τα like. Αυτά σήμερα προέχουν. Κι από αυτά το φετινό Καλοκαίρι ήταν πλούσιο. Το επόμενο να δείτε πόσο πλουσιότερο θα μας προκύψει….

 

Λέγεται ότι στη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη στο Νέο Ξεριά, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σημειώθηκε ένα ακόμη επεισόδιο. Από τα δυσάρεστα των «μπουζουκιών». Εμπλέκεται και ο γνωστός τραγουδιστής που είχε, κατά αυτόπτες μάρτυρες, έντονο διάλογο με τα μέλη παρέας. Για ασήμαντη- όπως πάντα- αφορμή. Γιατί καλό όλο αυτό το project των τραγουδιστών- «ονομάτων» αλλά που και που σημειώνονται και απρόοπτα. Πιο σοβαρό ως τώρα ότι επακολούθησε τη συναυλία του Νίκου Οικονομόπουλου.

 

Μαραθώνια αποδείχθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Η είδηση ωστόσο δεν υπήρξε. Ναι μεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, τελικά δεν συζητήθηκε η κύρωση της σύμβασης της υπό παραχώρησης. Τελευταία στιγμή έγινε γνωστό ότι το θέμα αποσύρεται για να προηγηθεί ένας ακόμη έλεγχος. Στον ΟΛΚ είναι βέβαιοι ότι εντός του μήνα το θέμα θα λήξει. Τόσο με την απόφαση της διοίκησης στην Καβάλα όσο και με την απόφαση που θα λάβει η Βουλή. Κι αμέσως μετά υπογραφές. Το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β’» σε ιδιώτες.

 

Ξέρουμε ότι θα αναλάβει να το διαχειριστεί η Europort. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός που θα υπογράψει με το κράτος. Σίγουρα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Κάποιος άλλος; Αυτό είναι που θα το μάθουμε στην πορεία. Την υπό παραχώρηση του νέου λιμανιού όλοι την περιμένουν, την περιμένουμε, με αγωνία. Γιατί καλώς ή κακώς τη στηρίζουμε καθώς με τη σειρά της θα φέρει –πιστεύουμε- ανάπτυξη στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας.

 

Κι εκεί που ήταν όλοι σίγουροι (οι 7 υποψήφιοι δήμαρχοι στην Καβάλα), ο Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε την αποχώρηση του. Προκαλώντας μια κατάσταση αιφνιδιασμού στους αντιπάλους του. Ναι, τους ξάφνιασε όλους ο Ντίνος. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι δεν αποφάσισε τυχαία. Ούτε λάθος. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του αυτή. Γιατί δεν είναι αυτοί που αναφέρονται. Ή μόνο αυτοί που διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου. Πιθανότατα είναι κι άλλα.

 

Πρώτη φορά προεκλογικά στην Καβάλα έγιναν τόσες δημοσκοπήσεις. Πρώτη φορά και παρά το ότι επίσημα δεν δημοσιοποιήθηκαν, είναι όλες γνωστές ως προς το περιεχόμενο τους. Από στόμα σε στόμα. Το κυριότερο; Όλες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Η κάθε μία καινούργια επιβεβαιώνει την προηγούμενη.

 

Ο Ντίνος Κλειτσιώτης γνωρίζει καλά το περιεχόμενο των περισσότερων. Αν όχι όλων. Η απόφαση που έλαβε σίγουρα επηρεάστηκε από τις δημοσκοπήσεις. Πολύ περισσότερο τις πιο πρόσφατες. Μας λέει ότι σε αυτές ο συνδυασμός του ήταν πάντα δεύτερος. Αλλά μάλλον δεν λέει όλη την αλήθεια. Η κάθε δημοσκόπηση περιλαμβάνει κι άλλα στοιχεία. Το τι ποσοστά έχει ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος κτλ. Κυρίως η κάθε δημοσκόπηση εξετάζει όλα τα σενάρια. Της δεύτερης Κυριακής. Μήπως εκεί είναι ένας ακόμη λόγος της απόφασης του;

 

Μόλις ανακοινώθηκε η αποχώρηση του, οι υπόλοιποι προσπάθησαν να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν. Ασχολήθηκαν με τους υποψήφιους του Ντίνου Κλειτσιώτη. Οι άνθρωποι αυτοί έγιναν ξαφνικά κάτι σαν τους μεταγραφικούς στόχους των ομάδων στην περίοδο των μεταγραφών στο ποδόσφαιρο. Τηλεφωνήματα, πιέσεις, προτάσεις. Το σήριαλ εξελίσσονταν έως αργά χθες το απόγευμα.

 

Ο Χρήστος Μιχαλίτσης ήταν υποψήφιος με το Ντίνο Κλειτσιώτη. Του έγραψε τα εξής: «Το ήθος σου το γνωρίζω από μικρό παιδί κύριε Ντίνο. Είσαι άξιος και σε ότι ανέλαβες το έβγαλες εις πέρας. Κι αυτό το γνωρίζω. Τώρα έμαθε και η πόλη της Καβάλας μας ότι είσαι ένας άνθρωπος με ήθος και με παντελόνια». Ο Ανέστης Νταμπανλής, υποψήφιος επίσης με τον κ. Κλειτσιώτη σημείωσε: «Μαζί σου φίλε μου σε όλες σου τις επιλογές! Και να μάθεις , έστω και στα “γεράματα” ότι όλοι δεν είναι σαν και εσένα». Ο δε Βασίλης Κυριακούδης – υποψήφιος επίσης με το συνδυασμό του κ. Κλειτσιώτη- έγραψε: «Αξιοπρεπέστατη απόφαση. Μήπως έπρεπε πιο μπροστά; Λέω μήπως».

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης