• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στη φωτογραφία «συνηθισμένες» παράνομες σταθμεύσεις δικύκλων και όχι μόνο, επί της οδού Κύπρου. Μπροστά από το Δημαρχείο και τη Μεγάλη Λέσχη. Αυτή η συμπεριφορά των οδηγών δεν είναι είδηση λόγω του ότι εικόνες- καταστάσεις όπως η συγκεκριμένη τις βλέπουμε συνεχώς. Κι άντε καλά, μπροστά από το Δημαρχείο υπάρχει εσοχή και βολική διαδικασία παρκαρίσματος (για τα αυτοκίνητα, ακόμη και του δημοσίου). Πάνω στο πεζοδρόμιο ωστόσο ήταν και παραμένει απαράδεκτο. Γίνεται όταν στη Μ. Λέσχη υπάρχει εκδήλωση ή προετοιμασία αυτής. Κι όσο αυτά δεν τιμωρούνται, τόσο θα καθιερώνονται. Ως που στο τέλος δεν θα είναι πεζοδρόμιο αλλά χώρος στάθμευσης! Ένας ακόμη του είδους.

 


 

Από την αρχή του έτους έως πρόσφατα σε όλο το Νομό Καβάλας έγιναν εκατοντάδες εκδηλώσεις. Ποικίλου περιεχομένου. Άλλες με επιτυχία, άλλες όχι. Απ’ όλες τις εκδηλώσεις απουσίαζαν όσοι «κυριάρχησαν» στις αντίστοιχες του 2023. Οι υποψήφιοι των εκλογών. Οι εκλογές πέρασαν, οι νικητές ξεμπέρδεψαν κι οι ηττημένοι ηρέμησαν. Και τα δύο μέρη (και οι δύο κατηγορίες υποψηφίων) αποφάσισαν να ξεκουραστούν. Κι άρχισαν να μην προσέρχονται εκεί που τους είχαμε συνηθίσει.

 

Η αλλαγή έγινε σταδιακά. Με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτή. Τουλάχιστον όχι αμέσως. Οι ηττημένοι δεν πηγαίνουν στις εκδηλώσεις κι οι νικητές των εκλογών σπεύδουν αλλά όχι με την προεκλογική συνέπεια. Όλα αυτά φυσικά και δεν γίνονται πρώτη φορά. Το έργο επαναλαμβάνεται. Με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τους ίδιους θεατές.

 

Όσοι πέρσι ενεπλάκησαν σε μια φυσιολογική προεκλογική προσπάθεια και εκστρατεία, δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Έκαναν καλούς λογαριασμούς, ήταν πολιτικά έντιμοι. Οι άλλοι αντίθετα, οι πρωταθλητές της υποκρισίας, αυτοί «εξαφανίστηκαν». Κι έμειναν μόνο τα μεγάλα τους λόγια. Σε αυτήν την κατηγορία συνήθως συναντούμε υποψήφιους και ηττημένους των εκλογών….

 

Πέρσι π.χ. στην Καλαμίτσα για την Καθαρά Δευτέρα περπατούσες και… «σκόνταφτες» σε υποψήφιους. Φέτος τους αναζητούσες μα δεν έβλεπες κανέναν. Οι νικητές των εκλογών προσήλθαν (όχι όλοι) αλλά με καθυστέρηση, έμειναν σε μια άκρη κι αποχώρησαν όταν οι ίδιοι αποφάσισαν. Όχι όταν έπρεπε. Γιατί τούτη την φορά δεν υπήρχε το προεκλογικό κίνητρο.

 

Χειρότεροι απ’ όλους είναι οι υποψήφιοι που εν τω μεταξύ έφυγαν από την Καβάλα. Μετακόμισαν και μετεγκαταστάθηκαν. Αυτοί δεν είναι πολλοί. Υπάρχουν. Έρχονται στην Καβάλα αραιά και που. Θα δουν τι θα κάνουν όταν πλησιάσουν πάλι οι εκλογές. Προς το παρόν έχουν χρόνο στη διάθεση τους για να σκεφθούν….

 

Ένα απρόοπτο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι τοπικοί σύλλογοι που το 3ημερο της Καθαρής Δευτέρας ταξίδεψαν οργανωμένα στην Πόλη. Τη φήμη για μεγάλο επικείμενο σεισμό στην Τουρκία. Εξ αρχής υπήρξαν ματαιώσεις συμμετοχών, πρόθεση για κάτι τέτοιο. Οι διοργανωτές των εκδρομών έλαβαν αμέσως τα μέτρα τους περιορίζοντας όσο γίνεται τις απώλειες.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η επιστολή του Ζωγράφειου Λυκείου. Στάλθηκε εκεί που έπρεπε, σημείωνε ότι οι ίδιες φήμες υπάρχουν και αναπαράγονται από το 1996! Το Ζωγράφειο που ήθελε στις εκδηλώσεις του τους εκδρομείς από την Καβάλα, έκανε το παν ώστε οι εκδρομές να γίνουν και να έχουν επιτυχία. Κι όπως φαίνεται τα κατάφερε, σε συνεργασία φυσικά με τους τοπικούς συλλόγους. Πάντως ανάμεσα στους εκδρομείς στην Πόλη ήταν κι αυτοί που πήγαν με φόβο. Αλλά ευτυχώς, ευτυχώς για εκδρομείς και κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, σεισμός δεν έγινε. Ούτε φυσικά θέλουμε να γίνει.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα τελειώνει κι ο Μάρτης. Ο τρίτος μήνας του έτους. Ακόμη να οριστούν νέες διοικήσεις τόσο στην Εργοανάπτυξη όσο και στο Βιοτεχνικό Πάρκο. Τυπικό; Φυσικά και όχι μόνο τυπικό. Και ουσιαστικό ζήτημα. Ο κ. Τοψίδης είχε υποσχεθεί να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες εντός του Φλεβάρη. Πλέον πάμε για Απρίλη….

 

Συνταξιοδοτήθηκε κι αποχώρησε από την υπηρεσία η έως πρόσφατα Δασάρχης Καβάλας κ. Ζωή Γεωργούση. Άσκησε τα καθήκοντα της με τρόπο άριστο. Προσωρινά την αντικαθιστά ο κ. Ελευθέριος Ταουσάνης.

 

Πρωί πρωί την Τρίτη ο Δήμος Καβάλας ανέλαβε το ξεστόλισμα της κεντρικής πλατείας. Απομακρύνθηκαν όλα όσα θύμιζαν ή είχαν σχέση με την αποκριά. Του χρόνου πάλι. Και φέτος η βασικότερη εκδήλωση για τα καρναβάλια ήταν η Αλφαβητοπαρέλαση. Απαραίτητος στολισμός υπήρξε μόνο στην κεντρική πλατεία.

 

Στην πόλη Μονς του Βελγίου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Δαλκίτζης. Συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ στη 10η σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων. Πήγαν όλα καλά. Πρώτη φορά συμμετείχε αλλά αυτό δεν φαίνονταν στις δραστηριότητες όπου έλαβε μέρος.

 

Στη διάρκεια του οικονομικού και επιχειρηματικού φόρουμ της Αλεξανδρούπολης έγινε αναφορά στα προβλήματα στο λιμάνι της Καβάλας όσο και της Αλεξανδρούπολης. Αντιγράφουμε δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου: « Μεγάλο πελάτη από τις ΗΠΑ αναγκάστηκε να απορρίψει η χαρτοποιία «Ελίνα» λόγω του τεράστιου μεταφορικού κόστους. Κάτι που οφείλεται στις λιμενικές υποδομές της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης. Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πάρης Γραβουνιώτης στο πλαίσιο του East Macedonia & Thrace Forum που διοργάνωσε το City Hubs Events του ομίλου της Alter Ego Media. Τα δύο λιμάνια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν μπορούν να χειριστούν κοντέϊνερ κι έτσι η εταιρία αναγκάζεται να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με πολλαπλάσιο κόστος. Η «Ελίνα» σύμφωνα με τον κ. Γραβουνιώτη θα μπορούσε να φέρνει πρώτη ύλη από τα λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης κάτι που θα μείωνε κατά πολύ το κόστος».

 

Μια εβδομάδα και περισσότερο δεν λειτουργούν αρκετά φώτα στην Περιμετρική οδό. Αρμοδιότητα της ΠΕ Καβάλας. Οι πολίτες παρατηρούν, διαμαρτύρονται μα αλλαγή δεν υπάρχει. Τα φώτα παραμένουν σβηστά. Συνεχίζουν να μην λειτουργούν τα φώτα και στο Πάρκο Φαλήρου. Εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η αρμοδιότητα είναι του Δήμου Καβάλας.

 

Για τη σημερινή δικάσιμο στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας υπάρχουν από χθες ανακοινώσεις. Επειδή θα συνεδριάσουν ταυτόχρονα το Μονομελές και το Τριμελές, μπήκαν στην είσοδο και στο ισόγειο πινακίδες για την ώρα έναρξης των δικών. Για τις αίθουσες που θα συνεδριάσουν τα δύο δικαστήρια. Θα έχει πολύ κόσμο σήμερα κι όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν που θα βρουν την υπόθεση τους ή που θα περιμένουν για αυτήν.

 

Ξέρουμε καλά ότι αρμόδια να επιληφθεί είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ. Το μάθαμε από προηγούμενα προβλήματα που επισημάνθηκαν και λύθηκαν από αυτήν στην ίδια περιοχή. Στον Άγιο Σίλα. Ένας φωτεινός σηματοδότης που αφορά τον κόμβο για Θεσσαλονίκη και Σταυρό Αμυγδαλεώνα, έχει πέσει στο έδαφος κι είναι εκεί καιρό. Χωρίς φυσικά να λειτουργεί. Η Εγνατία Οδός ΑΕ πρέπει να τον επαναφέρει.

 

Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί εκεί που δεν το περίμενες συναντούσες πλανόδιους πωλητές αετών. Για την τήρηση του εθίμου. Στα ίδια πάνω κάτω σημεία άρχισε ήδη η πώληση ελληνικών σημαιών. Από τους ίδιους πλανόδιους! Έρχεται 25η Μαρτίου…

Διαβάστε επίσης