• 20 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η προεκλογική είδηση του Σαββατοκύριακου αφορά τους υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα. Πραγματοποίησαν εκδήλωση στη Δ. Βιβλιοθήκη το απόγευμα του Σαββάτου,  στην οποία παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος. Το γεγονός συνδέει την απόφαση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τον συγκεκριμένο κόσμο.

 

Πιο πολλοί οι οπαδοί του Σώρρα,  είχαν δικό τους ψηφοδέλτιο στο Δήμο Καβάλας το 2014. Υπό άλλες γενικότερες συνθήκες. Τώρα το «όνειρο» ξέφτισε αρκετά αλλά η προοπτική συμμετοχής στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο συνεχίζει να υπάρχει ως δύσκολος αυτήν την φορά στόχος. Όσο για τον κ. Ξανθόπουλο, βρήκε κάπου να «ακουμπήσει». Πλέον ο προφυλακισμένος Σώρρας έχει την υποστήριξη του. Λευτεριά στον Σώρρα και ψήφο στον Ξανθόπουλο λοιπόν…

 

Εντός της εβδομάδας θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την προεκλογική δράση των υποψήφιων δημάρχων Ξανθόπουλου, Κουνάκου και Μάκη Παπαδόπουλου. Οι τρεις προεκλογικές εκδηλώσεις (με ή χωρίς κοπή βασιλόπιτας) θα γίνουν από την Τετάρτη και μετά.

 

Σε πολύ μικρή απόσταση από την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Κασσάνδρου(δίπλα στη Δ. Καπναποθήκη) ,βρίσκονται πολλά «σταθμευμένα» δίκυκλα. Τα περισσότερα παρατημένα, σαράβαλα. Κι όμως, ουδείς σκέφθηκε να βάλει σε αυτά μια κίτρινη πινακίδα- προειδοποίηση για την απομάκρυνση τους. Η περιοχή εντάσσεται στην πλατεία Καπνεργάτη, είναι με λίγα λόγια μεγάλης κίνησης και κυκλοφορίας.

 

Οι θέσεις στάθμευσης που καταλαμβάνουν τα άχρηστα δίκυκλα είναι χρήσιμες. Απαραίτητες για όσους βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Δυστυχώς και στο συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική Αστυνομία κάνει ότι δεν βλέπει…

 

Γίνονται εντονότερες οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κεντρική διοίκηση της ΝΔ θα λάβει πειθαρχικά μέτρα στην ΑΜΘ προκειμένου να υπάρξει πραγματική στήριξη στον Χρήστο Μέτιο και σε υποψήφιος δημάρχους του κόμματος που αμφισβητούνται. Πρώτη φορά οι φήμες «φθάνουν» μέχρι το Δήμο Καβάλας μιας και στελέχη της ΝΟΔΕ φέρονται να κινούνται αντίθετα στην υποψηφιότητα της κ. Τσανάκα!

 

Την ίδια ώρα η ΝΟΔΕ που συνεδρίασε την Παρασκευή το απόγευμα, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει ποινή σε τοπικό στέλεχος που κατά την άποψη της αμφισβητεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σπουδή της ΝΟΔΕ να υπερασπιστεί τον πρόεδρο του κόμματος (σε ένα περιστατικό μάλλον μικρής σημασίας) εκλαμβάνεται ως αντιπερισπασμός. Θέλει να πείσει την κεντρική διοίκηση ότι στην περιοχή όλα βαίνουν πολύ καλώς!

 

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυσικά και έχουν άλλες προτεραιότητες. Τη συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση της στη Βουλή. Ωστόσο τα αρμόδια όργανα παρακολουθούν τις εξελίξεις σε όλη την ΑΜΘ, μαθαίνουν τα νέα ώστε να δράσουν την κατάλληλη στιγμή.

 

Την Πέμπτη ήταν στη Θάσο ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Εντελώς συμπτωματικά συνυπήρξε με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον Σταύρο Τσολάκη στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Κάστρο των Λιμεναρίων, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Αθανασίου. Οι κάτοικοι της περιοχής περίμεναν και τον Χρήστο Μέτιο αλλά αυτός δεν εμφανίστηκε ποτέ.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Θα μιλήσει κυρίως για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οριστικοποιήθηκε για τις 30 Γενάρη η εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Καβάλας, με ομιλητή τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

 

Φανερή και κατανοητή η προσπάθεια της προέδρου της Δημωφέλεια κ. Αναστασίας Ιωσηφίδου να σβήσει τη φωτιά που άναψε… «Τρέχει» λοιπόν να εξηγήσει ότι η περικοπή της επιχορήγησης από το Δήμο Καβάλας δεν θα έχει δα τρομερές συνέπειες στη δραστηριότητα της δημοτικής επιχείρησης. Η ίδια περιγράφει την περικοπή δαπανών μεγάλη. Της τάξης των 400.000 ευρώ. Είναι δυνατόν μια τέτοια περικοπή να μην αφήσει τα… σημάδια της; Φυσικά και όχι.

 

Τόσο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας που άλλωστε έχει τη σχετική πρωτοβουλία, όσο και η Δημωφέλεια μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν το όποιο πρόβλημα. Αρκεί να περιορίσουν σπατάλες και υπερβολές. Όλες οι εκδηλώσεις που ξέρουμε μπορούν να γίνουν κανονικά με έναν ελαφρώς μειωμένο προϋπολογισμό. Τόσο απλά και τόσο εύκολα.

 

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο διοικητής του Νοσοκομείου. Ο κ. Καρασαββόγλου πήγε στο Υπουργείο Υγείας μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που προωθεί, για τα οποία ασκούνται πιέσεις ώστε να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Η αρχιτέκτονας Σαπφώ Αγγελούδη Ζαρκάδα και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος (πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ) θα μιλήσουν σε εκδήλωση η οποία θα γίνει στη Δράμα. Ειδικότερα σήμερα στις 7 το απόγευμα στο αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας εγκαινιάζεται κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Η διάλεξη της Δευτέρας». Η κ. Αγγελούδη Ζαρκάδα θα μιλήσει για το κτίριο «Ελευθερία» της Δράμας και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για το έργο του Νικόλαου Τσαρτιλίδη.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας ακολουθεί πιστά τις άνωθεν οδηγίες κι έτσι γνωστοποιεί μόνο μέσω της ιστοσελίδας του τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Νομό. Εδώ που έφθασαν τα πράγματα (συχνές βλάβες, συχνές διακοπές) αυτό δεν είναι καθόλου αρκετό. Θα είναι για όλους καλύτερα αν ειδικά αυτήν την περίοδο υπήρχε εκτός από την ανάρτηση κι ένα δελτίο τύπου.

 

Φθάσαμε στο σημείο να εκδίδονται δελτία τύπου για κάθε ασήμαντο γεγονός και να μην εκδίδονται για τις διακοπές ρεύματος, οι οποίες είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για νοικοκυριά και επαγγελματίες. Ας το ξανασκεφθούν στον ΔΕΔΔΗΕ (εδώ και στην Αθήνα) κι ας επανέλθουν στα δελτία τύπου που κάποτε εξέδιδαν.

Διαβάστε επίσης