μικρά πρωινά από τον Νίκο ΓενικόπουλοΑναμνηστική φωτογραφία από τις πρόσφατες εκδηλώσεις με την ευκαιρία της γιορτής του Αποστόλου Θωμά στην εκκλησία του Ζυγού. Πέριξ του Μητροπολίτη Στέφανου καμιά 50άρια άνθρωποι. Μια προσεκτική καταμέτρηση έβγαλε τους υποψήφιους τουλάχιστον 20!Καλό είναι να κρατήσουμε την φωτογραφία ώστε να την συγκρίνουμε με την αντίστοιχη του χρόνου. Κάποιοι θα ξαναπάνε. Οι περισσότεροι (υποψήφιοι) σίγουρα όχι.

 


 

Χαμογελούν πλατιά οι φίλοι κι οι υποψήφιοι του Χρήστου Μέτιου. Ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας τους ικανοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν καταλάβαμε καλά τότε η συγκεκριμένη και πρόσφατη δημοσκόπηση είναι η δεύτερη που έκανε ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης. Αύριο ο κ. Μέτιος θα είναι στην Καβάλα για την εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας του.

 

Βρίσκονται σε διαφορετικά δημοτικά ψηφοδέλτια αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να κινούνται και μαζί. Ως παρέα. Η δικηγόρος κ. Κωνσταντίνα Στάμου Καλαφάτη (υποψήφια με το Μάκη Παπαδόπουλο) εθεάθη μαζί με την δικηγόρο Μερόπη Παπαδοπούλου (υποψήφια με τη Δήμητρα Τσανάκα) στην Καλαμίτσα, στην εκδήλωση με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ας μη ξεχνάμε ότι ο Σάββας Εμινίδης ήταν για καιρό σε πολιτικό φλερτ με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Στη συνέχεια υποδέχθηκε στην Καβάλα τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλή αλλά μετά τα πολιτικά ίχνη του Σάββα χάθηκαν. Ως που προχθές εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Μητσοτάκη. Οι διοργανωτές τον πρόσεξαν κι έτσι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάθισε αρκετά κοντά στην εξέδρα απ’ όπου μίλησε ο αρχηγός της ΝΔ.

 

Σύμφωνα με το νόμο του Κλεισθένη κάθε υποψήφιος δήμαρχος πλήρωσε παράβολο 200 ευρώ. Κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παράβολο 50 ευρώ ενώ για τους υποψήφιους στα τοπικά συμβούλια το παράβολο είναι 10 ευρώ. Όλα αυτά πληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες κι ενίσχυσαν το ταμείο του κράτους.

 

Ο συμπολίτης δικηγόρος Νίκος Σιδηρόπουλος εκπροσώπησε στη διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων δύο συνδυασμούς. Αρχικά του Μάκη Παπαδόπουλου, στη συνέχεια του Γιώργου Γερομάρκου (υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου). Ο κ. Σιδηρόπουλος μελέτησε πολύ τον Κλεισθένη, αποκτώντας σχετική ειδίκευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί υποψήφιοι (συμπεριλαμβανομένων δικηγόρων υποψηφίων) ζήτησαν και είχαν την άτυπη βοήθεια του.

 

Την συνυποψήφια του στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Ιωαννίδου επέλεξε ως ομιλήτρια στην προσεχή εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Η επιλογή είναι προφανές ότι διακατέχεται από προεκλογικά κριτήρια αφού με το θέμα η κ. Ιωαννίδου δεν έδειξε να έχει οποιαδήποτε σχέση. Καλή επιτυχία στην ομιλία της.  Θέμα της είναι επίσης οι αγώνες κατά του ναζισμού- φασισμού.

 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν υπάρχει καλαθάκι απορριμμάτων σε στύλο που για αυτόν τον σκοπό μπήκε στο πεζοδρόμιο, πίσω από το άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου (περιοχή κοντά στο δικαστικό μέγαρο). Ο Δήμος Καβάλας πρέπει κάποια στιγμή να λύσει το απλό αυτό πρόβλημα.

 

Σύμφωνα με το αρχείο της Πρωινής η κ. Δήμητρα Τσανάκα είχε να κάνει προεκλογική δράση στην πόλη από τα μέσα Φεβρουαρίου, τότε που έκοψε τη βασιλόπιτα του νέου έτους. Την Κυριακή το βράδυ επανήλθε προεκλογικά λόγω της κατάθεσης στο Πρωτοδικείο του συνδυασμού της. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει ότι η Δήμαρχος προσεγγίζει χαλαρά (τουλάχιστον ως τώρα) τα προεκλογικά ζητήματα.

 

Η Επιθεώρηση Εργασίας ενεπλάκη τελικά στο εργατικό ατύχημα που έγινε στο εργοστάσιο των λιπασμάτων τη Μεγάλη Παρασκευή. Η αυτοψία έγινε πριν από λίγες μέρες. Εν τω μεταξύ ο άτυχος εργαζόμενος παραμένει στο Νοσοκομείο κι όπως λένε οι συνάδελφοι του, πρόκειται να υποβληθεί σε μία τουλάχιστον χειρουργική επέμβαση.

 

Δεν φαίνεται να προλαβαίνει τις εκλογές το δημοτικό σχέδιο αμφιδρόμησης της οδού μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την κ. Δρακονάκη, ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε πριν λίγες μέρες τη διαδικασία για την αναγκαία απομάκρυνση δικτύων κτλ. Αποδέκτης σχετικού αιτήματος είναι και ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας. Πρέπει να απομακρύνει καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Κλινήρης στην οικία του είναι από τη Μεγάλη Εβδομάδα ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει επίμονη οσφυαλγία. Εξ αυτού του λόγου ο κ. Παπαφιλίππου απουσιάζει από τα τοπικά γεγονότα και δρώμενα. Σύντομα ωστόσο θα επανέλθει δριμύτερος. Του ευχόμαστε περαστικά.

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Θόδωρος Μουριάδης ενίσχυσε το συνδυασμό του, μεταξύ άλλων, με 2 γνωστούς Δικηγόρους: τον Σωκράτη Μποζούδη και την Άννα Μειτανίδου. Πλέον, διαθέτει την πολυπληθέστερη ομάδα υποψηφίων δικηγόρων (5). Ο Σωκράτης Μποζούδης έχει καταγωγή από τη Μεσορόπη Καβάλας και ασκεί μαχόμενη δικηγορία επί 29έτη! Παλαιότερα, διετέλεσε και μέλος του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Το «πολιτικό φλερτ» με την Άννα Μειτανίδου κράτησε αρκετές εβδομάδες και μόλις την περασμένη Πέμπτη οδήγησε σε αυτοδιοικητικό «γάμο». Η Άννα Μειτανίδου, δικηγόρος και μέλος του ΚΙΝΑΛ, κόρη του συνταξιούχου Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Καβάλας Παναγιώτη Μειτανίδη και της πρώην υπαλλήλου της Δ. Ο. Υ. Καβάλας Ρούλας Μειτανίδου-Ζουμπουλάκη, σκεφτόταν εδώ και καιρό να πει το ναι, αλλά επιφυλασσόταν λόγω του επικείμενου γάμου της με τον Μιχάλη Σκαρτούλη, επίσης δικηγόρο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Παγγαίου με τον Βασίλη Ξουλόγη. Τελικά πείστηκε και είναι υποψήφια! Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

eXTReMe Tracker