μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χθες νωρίς το απόγευμα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην Υπουργό κ. Μουζάλα. Μαζί με τον Άρη Βέρρο και άλλα στελέχη της τοπικής οργάνωσης τον συνάντησαν στην πλατεία Καπνεργάτη. Ο κ. Μουζάλας έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Θάσο. Ο κ. Μουζάλας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Βαγγέλης Παππάς παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία μπορεί να γίνει η βάση για να υλοποιηθεί το έργο του ασανσέρ προς την Παναγία. Στην πραγματικότητα ο κ. Παππάς προτείνει κυλιόμενες σκάλες, οι οποίες δεν θα φαίνονται και θα ανεβάζουν τους πολίτες γρήγορα και ξεκούραστα από το Τελωνείο στην οδό Θ. Πουλίδου.

 

Όποιος κι αν εκλεγεί δήμαρχος το προσεχές διάστημα, οφείλει να συνεχίσει την προσπάθεια προκειμένου γρήγορα να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Η αρχική ιδέα είναι σωστή. Η υλοποίηση της είναι κάτι βιαστικό για την πόλη. Το θέμα σίγουρα βρίσκει σύμφωνους όλους τους υποψήφιους δημάρχους. Άρα μετά τις εκλογές, όλοι μαζί θα πρέπει να συνεργαστούν για να γίνει επιτέλους κάτι.

 

Ο Μάκης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την κεντρική του πολιτική ομιλία την Τρίτη το βράδυ κι είναι πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Είναι θέμα στρατηγικής η επιλογή της ημέρας. Όπως επίσης του παραλιακού σημείου. Στο ίδιο σημείο έκανε προεκλογική εκδήλωση ο Στάθης Εριφυλλίδης το Φθινόπωρο του 2002.

 

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων είδαμε στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Αυτά που και στο παρελθόν έδειξαν προτίμηση στον Μάκη Παπαδόπουλο. Είδαμε πρώτη φορά τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛΛ Παύλο Γεωργιάδη. Με τη συγκεκριμένη του παρουσία ο κ. Γεωργιάδης έδειξε τις προεκλογικές του προθέσεις και διαθέσεις. Μας προετοίμασε ταυτόχρονα για τις εκλογές μετά τις εκλογές της Κυριακής (και της Κυριακής 2 Ιούνη).

 

Υπάρχουν λοιπόν κι επόμενοι υποψήφιοι. Αυτοί που θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη. Όποτε κι αν γίνουν, το βασικό μας ενδιαφέρον είναι πάντα στραμμένο στην τοπική ΝΔ. Οι κενές θέσεις στο ψηφοδέλτιο είναι 4 κι οι ενδιαφερόμενοι …αμέτρητοι.

 

Όλοι έχουν τις ελπίδες και τα επιχειρήματα τους. Όλοι επιδιώκουν να επιλεγούν αν και το παιχνίδι γίνεται (ώρες ώρες) αρκετά «βρώμικο». Προβλέπουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Στο τέλος ίσως φθάσουμε στον πολυσυζητημένο πολιτικό πολιτισμό. Μέχρι τότε ωστόσο θα υπάρξουν αρκετά «γαλάζια θύματα».

 

Το καταπληκτικό είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι ζουν την ησυχία τους και την απλή καθημερινότητα τους. Εμφανίζονται αυτοί που τους ξεσηκώνουν, τους πείθουν ότι μπορούν και πρέπει να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Κι αφού τους εκθέτουν και τους βάζουν στο χορό, αμέσως μετά ανακύπτουν διάφορα προβλήματα. Κάπως έτσι οι… «εκλεκτοί» και αρχικά σίγουροι για το ψηφοδέλτιο ψάχνονται να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Επειδή είναι άπειροι, δυσκολεύονται να αντιληφθούν τους κανόνες του παιχνιδιού. Κάποια στιγμή τα καταφέρνουν αλλά στο μεταξύ έχουν αργήσει. Επιλέχθηκαν ως κατάλληλα πρόσωπα για να εκπροσωπήσουν την ανανέωση. Μόλις απέδειξαν ότι έχουν ελπίδες εκλογής, τότε κρίθηκαν ακατάλληλοι!

 

Το ερώτημα είναι αν οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας θα μιλήσουν. Θα πουν άραγε όλη την αλήθεια ή μπροστά σε νέες υποσχέσεις και υποτιθέμενες προοπτικές, θα σιωπήσουν; Θα συμβεί μάλλον το δεύτερο. Θα σιωπήσουν ενώ θα έχουν οριστικά αποφασίσει να επιστρέψουν στην ησυχία του σπιτιού τους, της δουλειάς τους. Η «ζούγκλα» των μεγάλων κομμάτων δεν τους ταιριάζει.

 

Ρωτούν πολλοί για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών την Κυριακή. Ψάχνουν να βρουν μια αξιόπιστη εκτίμηση. Πώς αλήθεια να γίνει αυτό; Θα φέρουμε ένα συγκεκριμένο (αρκετά μάλιστα) παράδειγμα. Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κατηγόρησε συγκεκριμένο συμπολίτη ότι βοηθά άλλον υποψήφιο δήμαρχο. Δεν τον ψηφίζει μόνο, τον βοηθά συστηματικά.

 

Επειδή η Καβάλα είναι μικρή, η έρευνα που με διακριτικό τρόπο έγινε απέδειξε ότι ο «κατηγορούμενος» συμπολίτης στηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο που τον αμφισβητεί. Και τον κατηγορεί. Με λίγα λόγια είναι τόσο μπερδεμένοι οι υποψήφιοι που ενώ πρόκειται για ψηφοφόρους τους, πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με ψηφοφόρους αντιπάλων τους!

 

Τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ανά σχολή για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά οι εισακτέοι στις ανώτατες σχολές θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.643 περισσότερες θέσεις. Στις σχολές στην Καβάλα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας οι νέοι φοιτητές θα είναι ως εξής: Σχολή Χημείας 200, Σχολή Φυσικής 200, Σχολή Πληροφορικής 240, Σχολή Λογιστικής 350, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 335. Συνολικά οι νέοι φοιτητές είναι 1.325.

 

 

Διαβάστε επίσης