μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο, κατάφερε και παραβρέθηκε τόσο στην τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Θάσου όσο και σε αυτήν του Δήμου Νέστου. Και στις δύο περιπτώσεις έκλεψε την παράσταση. Ήταν περιζήτητος από απλούς και άλλους ανθρώπους, σε σημείο πλήρους επισκίασης ακόμη κι αυτών που ορκίζονταν!

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη στην πόλη ως υπουργός, η πρώτη με αυτήν την ιδιότητα τόσο στη Θάσο όσο και στη Χρυσούπολη. Ένα σωρό άνθρωποι έσπευσαν στο μέρος του. Οι περισσότεροι να του μιλήσουν, να του ευχηθούν καλή υπουργική θητεία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία το Σαββατοκύριακο να αξιοποιήσει διαφορετικά τον ελεύθερο του χρόνο. Χθες ταξίδεψε στην Αθήνα, το μεσημέρι συμμετείχε στη συνεδρίαση της Βουλής. Εντός των ημερών ταξιδεύει στο Ελσίνκι. Για λόγους που έχουν σχέση με τις υπουργικές του υποχρεώσεις.

*Στο διάστημα της εδώ παρουσίας του ο Υπουργός άκουσε όσα γίνονται περί της πιθανής συνεργασίας των παρατάξεων Μέτιου- Σιμιτσή στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα θετικός αφού αναρωτήθηκε σε συνεργάτες του «Εξαντλήθηκε άραγε το ενδεχόμενο συνεργασίας Μέτιου- Τοψίδη;». Από την άλλη πλευρά παραδέχεται ότι λόγω άλλου φόρτου, δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για την υπόθεση.

 


 

Η εθελοντική εργασία των πολιτών συνεχίζεται. Στην φωτογραφία ο πρώην δημοτικός υπάλληλος κ. Κώστας Καλπάκας σε ένα διάλλειμα της δουλειάς που έκανε στο μικρό δάσος κοντά στο σπίτι του. Το καθάρισε από τις πάντα επικίνδυνες πευκοβελόνες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή στη συνοικία της Νεάπολης. 

 


 

Σε μια εποχή στην οποία οι αιρετοί και πρώην αιρετοί δεν λένε να αποχωρίσουν, ο Βασίλης Ξουλόγης κάνει την μεγάλη έκπληξη. Φεύγει κι αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσης για τους επόμενους. Αν και η απόφαση του είναι λίγο παλιά (προηγούμενων εβδομάδων) ξαναπροβάλλεται τώρα. Επειδή τώρα υλοποιείται.

 

Είναι μια σωστή απόφαση, η οποία βοηθά την ανανέωση του δυναμικού όσων ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μια γενναία απόφαση μιας και ουδείς άλλος έπραξε το ίδιο στο παρελθόν. Συνήθως αυτοί που χάνουν στις εκλογές προσποιούνται ότι δεν έχασαν… Παρά τις διαδοχικές ήττες τους, επιμένουν και μένουν στη θέση τους (όποια κι αν είναι αυτή) σα να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα!

 

Χθες βράδυ επρόκειτο να συνεδριάσει πρώτη φορά μετά τις Καλοκαιρινές διακοπές η νομαρχιακή ΚΙΝΑΛ Καβάλας. Πρέπει να προετοιμάσει τις εσωκομματικές διαδικασίες από τις οποίες , αργότερα το Φθινόπωρο, θα εκλεγεί νέα νομαρχιακή επιτροπή. Σε συνεννόηση πάντα με την Αθήνα και τις οδηγίες που θα δοθούν.

 

Σήμερα το απόγευμα στην Κομοτηνή ο Χρήστος Μέτιος κάλεσε σε συνάντηση τους εκλεγμένους περιφερειακούς του συμβούλους. Εκτός απροόπτου θα τους ανακοινώσει τα αποτελέσματα των επαφών του τόσο με τον κ. Σιμιτσή όσο και με άλλους περιφερειακούς συμβούλους παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

 

Ο πρόσφατος καθαρισμός των χόρτων στην περιοχή πλησίον του λιμένα των Σφαγείων ήταν, μαθαίνουμε, πρωτοβουλία και απόφαση της νέας διοίκησης του Δήμου και του αντιδημάρχου (από τη Δευτέρα) κ. Κυριάκου Σταυρίδη. Ήταν μια εργασία που έπρεπε να γίνει αφού δεν είχε γίνει για πολύ καιρό.

 

Η υπηρεσία Κήπων και Δενδροστοιχιών του Δήμου Καβάλας ικανοποίησε το αίτημα από την οδό Κεφαλληνίας 4, στο Περιγιάλι. Πήγε στην περιοχή και κλάδεψε δέντρα, τα οποία ήταν επικίνδυνα. Οι περίοικοι ευχαριστούν την υπηρεσία για το ενδιαφέρον που έδειξε.

 

Η συμπολίτισσα κ. Γεσθημανή Τσουρουκίδου είναι προφανώς δυσαρεστημένη από την εξυπηρέτηση της από την αεροπορική εταιρία Aegean. Με ανάρτηση της περιγράφει τα παράπονα και τις εντυπώσεις της, ζητώντας σχολιασμό και απαντήσεις από τους αρμοδίους. Απευθύνεται σε Περιφέρεια κτλ και γράφει ειδικότερα: «Η κατάσταση με τις πτήσεις από Καβάλα για Αθήνα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι η 5η πτήση που παίρνω το τελευταίο τρίμηνο ΟΛΕΣ με τεράστια καθυστέρηση! Η τιμή του εισιτήριου στα ύψη και 1.5 ώρα καθυστέρηση πάλι! Πλήρης απαξίωση του αεροδρομίου Καβάλας και των επισκεπτών της πόλης. Γερμανοί, Γάλλοι, Ελβετοί απορούν διότι κανείς δεν έχει επαρκή εξήγηση να τους δώσει!».

 

Συμπολίτης θέλησε την Κυριακή το απόγευμα να μεταβεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ήθελε να παρακολουθήσει την παράσταση της κ. Ρουγγέρη, για το φεστιβάλ των Φιλίππων. «Τι ώρα αναχωρεί το δρομολόγιο;» ρώτησε καλώντας στο τηλέφωνο του πρακτορείου του ΚΤΕΛ. «Ελάτε κατά τις 7 και 15 κι αν έχει κόσμο το δρομολόγιο θα γίνει» του απάντησαν. Μετά από αυτήν την απάντηση, προκειμένου να μην χάσει την παράσταση για την οποία είχε εκδώσει εισιτήρια, βρήκε άλλο τρόπο μετάβασης στο θέατρο. Λογικό δεν ήταν;

 

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έγινε στην παραλία μουσική εκδήλωση από την στρατιωτική μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού. Δύο παρατηρήσεις. Στο τέλος του προγράμματος δεν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος (το ανέφερε συγκεκριμένα το έντυπο με όσα επρόκειτο να παρουσιαστούν), τα δε καθίσματα για το κοινό προέρχονταν από τοπικό συνοικιακό σύλλογο. Ο στρατός φαίνεται δεν διαθέτει πλαστικές καρέκλες. Ζητά απ’ άλλους.

 

Συνεπέστατη κομματικά η κ. Βάσω Παπουτσή Μήττα. Προσκλήθηκε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ. Πήγε και διαπίστωσε ότι δεν παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση κανείς άλλος βουλευτής ή υποψήφιος βουλευτής των πρόσφατων εθνικών εκλογών. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση προτίμησε και να μην μιλήσει και να αποχωρήσει. Πολύ καλά έκανε.

 

Η Αρετή Κώτση είναι εδώ. Παρούσα στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Θάσου αλλά και σε αυτήν του νέου Δημάρχου Νέστου. Με την παρουσία της στις δύο εκδηλώσεις έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα. Προς πάσα κατεύθυνση. Εντός και εκτός της ΝΔ.

 

Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στον Αμυγδαλεώνα ως προς τη λειτουργία του φωτισμού δρόμων και πλατειών. Αυτός δεν λειτουργούσε καθόλου κι έτσι όλοι οι δρόμοι του χωριού ήταν στα σκοτάδια. Προχθές το απόγευμα στην Καβάλα ο ίδιος φωτισμός λειτούργησε αλλά αρκετά νωρίτερα από την ώρα που έπρεπε. Καλά καλά δεν είχε αρχίσει να σουρουπώνει όταν άναψαν οι λάμπες στους δρόμους.

 

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο Μάκη Παπαδόπουλο και τον Θόδωρο Μουριάδη. Η πρωτοβουλία ήταν του νέου δημάρχου. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επανέλθουν για να συναντηθούν από σήμερα και μετά . Θα γίνει άραγε το ραντεβού; Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι. Κι αν γίνει, σε αυτό θα είναι μόνο οι δυο τους ή θα υπάρχουν και συνοδοί δημοτικοί σύμβουλοι;

 

Μία ακόμη πληροφορία από το «στρατόπεδο» του Δημάρχου. Το σκέπτεται ο κ. Μουριάδης για τον επικεφαλής του νομικού προσώπου της «Αλληλεγγύης». Το σκέπτεται πολύ. Πιθανότητες μοιρασμένες υπάρχουν ανάμεσα στον Γιώργο Φιλιππίδη και τον Φιλήμονα Ξουλόγη.

 

Τις προηγούμενες ημέρες πληρώθηκαν λογαριασμοί ρεύματος ακινήτων του Δήμου Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας πλήρωσε 50 ευρώ ρεύμα για το ανοιχτό κολυμβητήριο (που δεν λειτουργεί) και 15.000 ευρώ ρεύμα για το κλειστό. Το οποίο λειτουργεί και είναι ενεργοβόρο. Οι λογαριασμοί αφορούσαν την κατανάλωση ρεύματος μηνός Ιουλίου.

 

Νέο χώρο για το γραφείο του αναζητά ο σύλλογος Γυναικών Επιστημόνων Καβάλας. Αυτός στην Παλιά Μουσική πρέπει να αδειάσει μιας και εκεί θα υλοποιηθεί έργο του Ίντερεκ από τη Δημωφέλεια. Στον Πυθαγόρα ελεύθερος χώρος δεν υπάρχει οπότε ο Δήμος Καβάλας κάτι άλλο πρέπει να βρει για τον δραστήριο τοπικό σύλλογο.

 

Με αφορμή διαδοχικές διακοπές ρεύματος στην αγορά στο τέλος Ιουλίου, το Επιμελητήριο έστειλε εξώδικο στο ΔΕΔΔΗΕ. Ο καιρός πέρασε αλλά η «ενόχληση» του ΔΕΔΔΗΕ δεν προκάλεσε καμία αντίδραση του. Δεν υπήρξε καμία απάντηση προς το Επιμελητήριο. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση αφού υποτίθεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να έχει επικοινωνία, να κάνει διάλογο με την τοπική κοινωνία και αυτούς που την εκπροσωπούν.

 

Το δημοτικό σχολείο του Οφρυνίου θα είναι στη φετινή ΔΕΘ μέσα από ένα πρόγραμμα παρουσίασης ρομποτικών εφαρμογών για ΑμΕΑ. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων σχολείων, οι μαθητές από το Οφρύνιο παρουσιάζουν τα εξής: « Μπορούν παιδιά της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου να ασχοληθούν με τεχνητή νοημοσύνη; Η απάντηση είναι ναι. Το project Chess Master είναι η πρόταση τους και έχει εφαρμογή στο σκάκι. Τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη διαδικασία κατασκευής προγράμματος σε επίπεδο ομάδας, θα παρουσιάσουν τη δυνατότητα προσθήκης «ευφυΐας» στον υπολογιστή ώστε να παίζει σκάκι με αξιώσεις, καθώς και τα συμπεράσματά τους για τις βασικές αρχές τεχνητής νοημοσύνης. Τέλος, θα προκαλέσουν το κοινό και τους επισκέπτες να τους νικήσουν μέσα από το Project».

Διαβάστε επίσης