• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Λόγω της Χειμερινής περιόδου, η οποία αυτό το διάστημα είναι στο δυσκολότερο κομμάτι της (ή αλλιώς στο φόρτε της), πεζόδρομοι ξαναγίνονται πεζόδρομοι. Τα τραπεζοκαθίσματα υποχωρούν προσωρινά αλλά σύντομα θα επανέλθουν. Ο πεζόδρομος της φωτογραφίας επηρεάζεται θετικά κι από το ότι στο σημείο υπάρχουν πολλά άδεια κι ανοίκιαστα μαγαζιά. Που να βρεις τέτοιους πεζόδρομους –χωρίς πάσης φύσεως εμπόδια- το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου; Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

 

Πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας λύθηκε μια μικρή εκκρεμότητα της παράταξης των μηχανικών ΟΡ.ΜΗ. Ο Σωτήρης Λαζαρίδης έδωσε δώρο στο Γιώργο Μιχαηλίδη, ένα smart ρολόι. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι συναντήθηκαν στη συνεδρίαση κι εκεί συνέχισαν τη διαδικασία κοπής της βασιλόπιτας της παράταξης τους στο ΤΕΕ ΑΜ. Ο κ. Μιχαηλίδης ήταν ο τυχερός.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε χωρίς τον Κώστα Κουνάκο που βρίσκεται εκτός Καβάλας. Δεν συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες. Απουσίαζε και ο κ. Μπάμπης Δράκος. Οι συνέπειες ειδικά αυτής της απουσίας θα φανούν σήμερα. Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα σύντομη και συναινετική.

*Από το Λονδίνο ο κ. Κώστας Κουνάκος δεν ξεχνά τη Δημωφέλεια. Γράφει προς την κ. Ιωσηφίδου: «Τι θράσος και αυτό; Τι αμετροέπεια βρε Αναστασία; Διαβάζω τα μικρά πρωινά της Πρωινής σήμερα εδώ στο Λονδίνο και εκπλήσσομαι.. Τόσο υπεράσπιση του ανύπαρκτου έργου σου; Διαχειρίστηκες περίπου 25.000.000,00 € στα πέντε έτη και έκανες μια τρύπα στο νερό. Ένα θα σε πω!!! Όσο κόστιζε το χρόνο η κίνηση ενός οχήματος στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τόσο κοστίζει η θέρμανση το χρόνο σ’ ένα σχολείο. Μα είναι δυνατόν 5 αυτοκίνητα να καταναλώσουν 30:000,00€ το χρόνο;
Αναρωτιέμαι είχε πρόεδρο η επιχείρηση ή στα ταξιδάκια ήταν!!! Ηρέμησε και βάλε πλάτη, δίπλα στη νέα Διοίκηση.
Οι Δημότες αποφάσισαν, θέλουν επιτέλους να σταματήσουν οι σπατάλες και να δούνε ΕΡΓΑ Ανάπτυξης. Το be or not to be».

 

Στη χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου κόπηκε η βασιλόπιτα του νέου έτους. Φρόντισε για αυτό η πρόεδρος Φωτεινή Κόγια. Εξ αυτού του λόγου τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος. Τυχεροί ήταν δύο τοπικοί σύμβουλοι, αυτοί της φωτογραφίας. Ο κ. Παύλος Χαβιαρόπουλος και ο κ. Απόστολος Λυκουρίνος. Τα δώρα που έλαβαν συμβολικά. Και του χρόνου.

 


 

Πραγματοποιείται το μεσημέρι στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ του σωματείου των εργαζόμενων και της ΒΦΛ. Μόνη της ή μετά των νέων εταιριών της. Λογικά τη συμφιλίωση θα επιδιώξει η γενική γραμματέας του Υπουργείου. Που γνωρίζει αρκετά καλά την υπόθεση από την ενημέρωση της και την άτυπη Τριμερή πριν τις γιορτές. Είναι άγνωστο τι μπορεί να γίνει σήμερα. Ξέρουμε καλά ωστόσο τα δύο σενάρια.

 

Ή θα συμφωνήσουν κι οι 135 θα υπογράψουν τις νέες συμβάσεις (επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την ισχυρή και βασική συμφωνία του 2017) ή δεν θα συμφωνήσουν. Στο δεύτερο ενδεχόμενο ο διάλογος φαίνεται ότι θα έχει εξαντληθεί. Άρα θα οδηγηθούμε (με ταχύτητα μάλιστα) στις αίθουσες των δικαστηρίων. Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούνε…

 

Την Καβάλα, την τοπική οικονομία κτλ τη συμφέρει το πρώτο. Η τοπική κοινωνία επιθυμεί το πρώτο. Οι 135 επίσης. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Το κλίμα παραμένει βαρύ. Το διαπιστώνουμε στα δημοσιεύματα, στις αναρτήσεις ακόμη και στις συνεντεύξεις. Δυστυχώς έπεσε πολύ λάδι στη φωτιά. Κι έτσι αυτή είναι δύσκολο να σβήσει. Κατά συνέπεια αναζητούμε την έκπληξη ή το θαύμα. Τον ρεαλισμό και το μάθημα από τα γεγονότα των ετών 2016 και 2017. Δεν μπορεί, κάποιοι θα έβαλαν μυαλό.

 

Ξεκίνησε η ΝΟΔΕ Καβάλας την προσπάθεια για την επιτυχία της εκδήλωσης της με την παρουσία του Υπουργού Μάκη Βορίδη. Διαφήμιση και προώθηση των προσκλήσεων που κοστίζουν, όπως πάντα, 10 ευρώ. Μια καλή ευκαιρία να ενισχυθεί και το ταμείο της νομαρχιακής.

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας υπέγραψε απόφαση χθες με την οποία τοποθετεί (διορίζει) στη θέση του γενικού γραμματέα του Δήμου Καβάλας την κ. Χρίστινα Ταβουλτζίδου. Ήταν μια απόφαση πολλών προηγούμενων μηνών που για να υλοποιηθεί γραφειοκρατικά έπρεπε να… γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!

 

Επαγγελματίας από τη Νέα Πέραμο έκανε δώρο στην ελληνική αστυνομία έναν μεταχειρισμένο κινητήρα αυτοκινήτου, τον οποίο εγκατέστησε κιόλας. Με αυτόν τον τρόπο λύθηκε ζήτημα κίνησης περιπολικού στην ίδια περιοχή. Η Ελληνική Αστυνομία ευχαριστεί τον επαγγελματία κ. Στυλιανό Ευδοκίου.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ασχολείται εντατικά με τις υποθέσεις των παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, τις απάτες και απόπειρες απάτης σε κατοίκους της πόλης. Την εμπιστευόμαστε και της δίνουμε το χρόνο που χρειάζεται. Να γνωρίζουν οι αστυνομικοί ότι η τοπική κοινωνία ζητά και σύλληψη των δραστών και όχι μόνο εξιχνίαση των πολλών υποθέσεων αυτού του είδους.

 

Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη εγκρίθηκε όπως άλλωστε προβλέπεται, ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου της Καβάλας για το τρέχον και νέο έτος. Τα έσοδα προϋπολογίζονται στα 2.214.000 εκ ευρώ και τα έξοδα στο ποσό των 2.176.000 ευρώ.

 

Στο αρχείο της Πρωϊνής (όπως και σε αυτό των άλλων τοπικών μέσων ενημέρωσης) υπάρχουν τα σχετικά κείμενα. Της περιόδου που η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου συνέδεε την αποζημίωση από τον ΟΛΚ (ποσό 1,5 εκ ευρώ) με την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου. Στην ανατολική πλευρά της πόλης. Λόγια της κ. Τσανάκα, του κ. Φιλιππίδη και του κ. Φιλόσογλου. Ίσως όχι της κ. Ιωσηφίδου.

 

Η πρώτη εξαγγελία έγινε στις 25 Οκτώβρη του 2016. Η κ. Τσανάκα επανέλαβε τον στόχο στην απολογιστική της ομιλία σε εκδήλωση που έγινε 29 Νοέμβρη του 2016. Ο Φίλιππος Φιλιππίδης υποσχέθηκε προκήρυξη της μελέτης του έργου για τις αρχές του 2017 (δηλώσεις 18 Δεκέμβρη του 2016) ενώ στις 22 Δεκέμβρη του ίδιου έτους (2016) η κ. Τσανάκα πρότεινε το νέο γυμναστήριο να πάρει το όνομα του κ. Λευθέρη Αθανασιάδη. Τέλος στις 29 Γενάρη του 2017 ο Γιώργος Φιλόσογλου επανέλαβε το σχεδιασμό του νέου γηπέδου μιλώντας στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Kavala BC.

 

Δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται κάθε μέρα στο κέντρο της πόλης για να απομακρύνουν τον ξεχασμένο Χριστουγεννιάτικο στολισμό. Είναι αλήθεια ότι άργησαν αρκετά. Αποκορύφωμα της καθυστέρησης ο πλήρης στολισμός κοντά στο τουριστικό περίπτερο. Τα βλέπεις τα στολίδια στη θέση τους και νομίζεις ότι οι γιορτές έρχονται…

 

Εντός των ημερών ξεκινούν οι τακτικές κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Τα Παραπολιτικά έγραψαν το Σάββατο ότι δεν θα είναι εκτεταμένες οι αλλαγές. Μας ενδιαφέρει το αν θα αδειάσει ή όχι η θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της ΑΜΘ. Για το κ. Μενεξίδη (Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΜΘ) το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας αναφέρει σενάριο προαγωγής: «Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ίσως να βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ. ο περιφερειάρχης Νοτίου Ελλάδος , Ανδρέας Βασιλόπουλος, που θεωρείται έμπειρος αξιωματικός και με σημαντική προϋπηρεσία στη ΓΑΔΑ. Αν αποχωρήσει, δεν μπορεί να αποκλειστεί η μετακίνηση στην Αθήνα του αστυνομικού επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Σκούμα. Στη θέση του κ. Σκούμα, αν υπάρξει αυτό το σενάριο μετακινήσεων, αναμένεται ίσως να τοποθετηθεί ο Γενικός Περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νίκος Μενεξίδης».

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ της ΑΜΘ) έλυσε το πρόβλημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Με απόφαση της διοίκησης της παραχωρεί γραφείο της στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Εκεί θα συστεγάζονται όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Επί της απόφασης μειοψήφησε μόνο δημοτικός σύμβουλος από το Σουφλί. Ζήτησε το γραφείο να φιλοξενήσει επιστημονικό συνεργάτη του προέδρου της ΠΕΔ της ΑΜΘ. Θυμίζουμε ότι ίδιο αίτημα υφίσταται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στο Δήμο Καβάλας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος κι έτσι η αναμονή συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης