μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Στη φωτογραφία το σπίτι του στρατηγού -διοικητή της ΧΧ Μεραρχίας, το οποίο ως γνωστόν βρίσκεται επί της οδού Θεοδώρου Πουλίδου στην Παναγία. Η φωτογραφία δεν παρουσιάζει αναλυτικά το πρόβλημα, εξ αιτίας του οποίου έχει αποκλειστεί τμήμα του πεζοδρομίου μπροστά του. Ειδικότερα μέρος της στέγης είναι επικίνδυνο, μικρό κομμάτι κρέμεται κι είναι έτοιμο να πέσει!

Καλού κακού αποκλείστηκε το πεζοδρόμιο και πέραν αυτού ουδέν. Εδώ και καιρό δεν γίνεται το αυτονόητο, δηλαδή η επισκευή της ζημιάς. Αν το σπίτι ήταν ιδιώτη θα είχαν συμβεί όλα όσα εκ του νόμου προβλέπονται. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν έγιναν αφού το ακίνητο είναι των ενόπλων δυνάμεων δηλαδή του δημοσίου.

Προ λίγων ετών δόθηκε η ευκαιρία αξιοποίησης του ακινήτου. Προτάθηκε τουριστική επένδυση η οποία ματαιώθηκε λόγω του ότι εσωτερικά αποκαλύφθηκαν τοιχογραφίες. Οι οποίες έπρεπε να αναδειχθούν. Η επένδυση μπήκε στο… ψυγείο κι η κατοικία του στρατηγού παρέμεινε στη θέση της. Ως κατοικία στρατηγού. Η διατήρηση αυτής της κατάστασης φαίνεται ότι – εκτός όλων των άλλων- σημαίνει πώς καμία δαπάνη για τη συντήρηση του ακινήτου δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει εύκολα.

Με τη διαπίστωση του προβλήματος πρόσφατα, έβαλαν κορδέλες. Έκλεισαν το πεζοδρόμιο κι ησύχασαν! Αν αυτό είναι αρκετό, τότε κανένα πρόβλημα. Έλα όμως που δεν είναι… Καλούνται οι αρμόδιοι να παρέμβουν, να πιέσουν για τα απαραίτητα . Ο Στρατός να ξοδέψει τα χρήματα που χρειάζονται για να φτιάξει τη ζημιά. Αν μάλιστα χρειάζεται, τότε να κάνει μια γενικότερη συντήρηση στο σπίτι.

 


 

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, η Θάσος δεν είναι το φαβορί για την επένδυση της Volkswagen. Τη γνωστή καινοτόμα επένδυση, για την οποία πρώτη φορά μάθαμε τον περασμένο Χειμώνα. Η εξέλιξη που δεν μας αρέσει,  δικαιώνει τον αρμόδιο Υφυπουργό (Καβαλιώτη στην καταγωγή) Κώστα Φραγκογιάννη. Από τότε μας έλεγε να μην βιαζόμαστε. Να μην πανηγυρίζουμε πρόωρα. Για την ίδια επένδυση συνεχίζουν να θέτουν υποψηφιότητα και άλλα νησιά της χώρας.

 

Τόσο η Τροχαία Καβάλας όσο και η Δημοτική Αστυνομία πρέπει να κάνουν μια βόλτα στους πεζόδρομους. Λόγω του ότι είναι κλειστή η αγορά, διάφορα αυτοκίνητα μπαίνουν σε αυτούς όλες τις ώρες του 24ωρου. Ακόμη και μέρα μεσημέρι. Τα σταθμευμένα εντός των πεζόδρομων οχήματα (για ασήμαντη αφορμή) είναι πολλά. Τα δε δίκυκλα επωφελούνται κι αυτά. Γενικά στους πεζόδρομους τα τροχοφόρα αυτό το διάστημα κάνουν «πάρτι». Εκμεταλλευόμενα μεταξύ άλλων και την ατιμωρησία.

 

Οι εκπλήξεις από τον Γιώργο Γραμμένο συνεχίζονται. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα συμφώνησε πλήρως με το ψήφισμα που για την πρώτη κατοικία πρότεινε η Συμπαράταξη Πολιτών του κ. Βέρρου. Αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού που διαπιστώνει ότι δεν λαμβάνονται όπως θα έπρεπε στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

 

Η Πολεοδομία ενέκρινε αίτημα τουριστικής επένδυσης. Ένα ακόμη. Περιλαμβάνει ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα με μία πισίνα. Η είδηση αφορά το που θα υλοποιηθεί η επένδυση. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε, αυτή θα γίνει στο Χαϊδευτό του Δήμου Νέστου!

 

Δωρεά στο Δήμο Παγγαίου από εταιρία της Βουλγαρίας! Η εταιρία έχει όνομα OBONATO BUILD κι έκανε δώρο στο Δήμο ένα όχημα έργων τύπου γκρέϊντερ. Η δωρεά φυσικά και έγινε δεκτή ενώ η εταιρία έστειλε και επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Γνωρίζουμε τον πανέμορφο Δήμο σας και θέλοντας να βοηθήσουμε και από την πλευρά μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν προχωρούμε σε αυτή την κίνηση».

 

Ανάρτηση από την πρόεδρο του συλλόγου των κατοίκων της συνοικίας της Χωράφας: «Προς τα μέλη του Συλλόγου μας. Σήμερα (χθες) το πρωί πέρασα από την οδό Πλουτάρχου και στην συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Καρατάσου, αυτό που είδα δεν μου άρεσε καθόλου. Εκεί υπάρχει κάδος που τοποθετήθηκε από τον Δήμο για να βάζουμε ρούχα ,τσάντες, παπούτσια κλπ .Να τα βάζουμε μέσα στο κάδο., όχι έξω πεταμένα και μάλιστα όχι σε σακούλα . Αν δεν υπάρχει χώρος στον κάδο, μπορείτε να τα τοποθετείται μέσα σε σακούλες , δεμένες καλά και να τις αφήνετε δίπλα, όμορφα νοικοκυρεμένα Από κάτι τέτοιες κινήσεις φαίνεται και ο πολιτισμός μας. Σας παρακαλώ πολύ να μην ξανασυμβεί. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης