μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Φωτογραφία από την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη στις εγκαταστάσεις της ΚΡΕΚΑ. Η επίσκεψη έγινε την Τετάρτη το πρωί, για τις ανάγκες της και ο Υπουργός και η συνοδεία του φόρεσαν τα προβλεπόμενα ειδικά ρούχα. Ντυμένος στα λευκά (με καπέλο) εμφανίζεται στη φωτογραφία, πίσω από τον κ. Τσιρώνη, ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

 

Με τους διοικούντες των ΕΛΤΑ συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης: «Από τη συνάντηση με την πρόεδρο των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ιωάννη Ζαρολιάγκη. Συζητήσαμε για τη λειτουργία του δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο νομό Καβάλας καθώς και για το περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των υπηρεσιών. Προέκυψαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που θα συζητηθούν εκτενώς στο επόμενο χρονικό διάστημα».

 

=================================================================

Οι τοπικοί φορείς και παράγοντες αναζητούν «στηρίγματα» στην Αθήνα, σκέπτονται ότι τη βοήθεια που έχουν ανάγκη μπορεί να τους την προσφέρει η Υπουργός Τουρισμού. Την υποδέχονται σύμφωνα με τους σωστούς κανόνες, την ενημερώνουν, την φιλοξενούν άριστα, της χαμογελούν συνεχώς. Η ανταπόκριση της δίνει σε όλους το απαραίτητο θάρρος. Συνεχίζουν. Κι όταν το βράδυ της Τετάρτης τους αποχαιρετά, της λένε με τον τρόπο τους: «Μη μας ξεχνάς».

 

Ανάμεσα σε αυτούς που στηρίζουν τις ελπίδες τους στην Έλενα Κουντουρά δεν είναι ο Δήμαρχος Θάσου. Πρόκειται για τις γνωστές παρεξηγήσεις με τα e mail. Τα οποία ποτέ δεν είναι αρκετά. Πάντα χρειάζεται και μια επιπλέον ενημέρωση και ειδοποίηση. Ξέρει καλά το Επιμελητήριο. Τα ίδια δεν έπαθε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παρέστησαν για τον ίδιο λόγο στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του;

 

Η παρεξήγηση τότε λύθηκε σχετικά γρήγορα. Με τον Δήμαρχο της Θάσου το πράγμα χωρίς λόγο μπέρδεψε. Κι η τρίχα έγινε τριχιά. Κακώς. Ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα πρέπει να προσέξει. Δεν πρέπει να εμπλακεί σε εσωτερικά ζητήματα του Επιμελητηρίου. Θα αναζητήσει διαφορετικά το δίκιο του, έτσι ώστε να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον τοπικό φορέα.

 

Τι λέγαμε λοιπόν; Λέγαμε ότι … σωσίβιο στον πνιγμένο μπορεί να είναι η Υπουργός του Τουρισμού. Έχει όλες τις προϋποθέσεις. Στο κάτω κάτω της γραφής άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Όσα λοιπόν δεν έκαναν οι φορείς μόνοι τους, όσα προβλήματα δεν έλυσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, όλα αυτά μοιάζει να τα πήρε πάνω της η Υπουργός.

 

Πιθανότερο είναι να μας ξεχάσει νωρίς. Κι άλλη φορά της ζητήσαμε να μεσολαβήσει για να μας δει διαφορετικά π.χ. ο Πάνος Καμμένος. Εκ του αποτελέσματος (που δεν υπήρξε ποτέ) αντιληφθήκαμε ότι δεν σημειώθηκε αλλαγή των δεδομένων. Ποιος ξέρει, αυτήν την φορά που ήταν στην πόλη μας κάποιες ώρες ίσως ασχοληθεί περισσότερο με μας.

 

Δεν είναι της αρμοδιότητας της ούτε το στρατόπεδο, ούτε η παλιά μεραρχία, ούτε το παλιό νοσοκομείο. Παρόλα αυτά η κ. Δήμαρχος της έδειξε τα ακίνητα επιδιώκοντας το ενδιαφέρον της. Η Υπουργός εκείνη την ώρα έδειξε να ανταποκρίνεται θετικά. Πείσθηκε. Ο χρόνος θα δείξει αν ήταν μια συνηθισμένη αντίδραση της στιγμής ή κάτι στο οποίο θα δώσει συνέχεια.

 

Με τη γνωστή καθυστέρηση που χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες της Κομοτηνής, εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση για το φετινό αεροπορικό σόου. Πάλι καλά που δεν την ενέκριναν κατόπιν εορτής και εκδήλωσης…

 

Η απόφαση (ουσιαστικά επί του σόου) πάρθηκε με δύο αρνητικές ψήφους. Κατά της διοργάνωσης ψήφισε ο Χρήστος Τρέλλης του ΚΚΕ (από την Αλεξανδρούπολη) και ο Βασίλης Τραϊφόρος. Ο συμπολίτης συνταξιούχος γιατρός εξήγησε χθες ότι «… είναι πολλά τα λεφτά». Παραδέχθηκε ότι για το σόου δεν έχει ενημερωθεί από τον διευθυντή του, κ. Πάνο Γεωργιάδη.

 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς η διοργάνωση απέχει έναν μήνα από την πραγματοποίηση της. Πορεύεται κανονικά ενώ από πλευράς αεροπορικών επιδείξεων φαίνεται ότι θα είναι στα περσινά επίπεδα. Γίνεται δύσκολη δουλειά αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Μπορούμε να προβλέψουμε ότι φέτος το σόου θα είναι (πάνω κάτω) όπως το περσινό. Αυτό δε σημαίνει ότι ο στόχος δεν θα επιτευχθεί.

 

Τα σχολεία μπήκαν σε διαδικασία εξετάσεων. Τα προγράμματα Erasmus έληξαν δια την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο. Όπως όμως λέει η παροιμία «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι». Σήμερα ο κ. Μαρκόπουλος θα δεχθεί και θα βραβεύσει στο γραφείο του μαθήτρια που ξεχώρισε σε διαγωνισμό προγράμματος ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πρόκειται για πανελλήνια πρωτιά, στην οποία καλό είναι να δώσουν σημασία και άλλοι τοπικοί φορείς.

 

Άμισθο σύμβουλο απέκτησε ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας. Πρόκειται για τον συμπολίτη μηχανικό Φίλιππο Πάχτα. Η απόφαση του προέδρου του ΟΛΚ αναφέρει: «Αναθέτει στον κ. Φίλιππο Πάχτα του Γεωργίου καθήκοντα άμισθου συμβούλου σε  τεχνικά θέματα και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την οργάνωση και επιστασία έργων που άπτονται του επαγγέλματος του Πολιτικού Μηχανικού.  Ο ως άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Προέδρου & ∆ιευθύνοντος Συμβούλου, από τον οποίο θα δέχεται εντολές και στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθε περίπτωση. Θα παρέχει προς τον Πρόεδρο και ∆ιευθύνων Σύμβουλο γνώμες ή συμβουλές, προφορικά ή γραπτά, χωρίς να παρεμβάλλεται στα διοικητικά ή αλλά όργανα της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. Τα ως άνω καθήκοντα θα ασκούνται μέχρι τη λήξη της θητείας του εν ενεργεία Προέδρου & ∆/ντος Συμβούλου».

 

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια ακόμη συζήτηση στην οποία θα ξεχωρίσουν τα θέματα της ΔΕΥΑΚ. Αυτήν την φορά στα σοβαρά της ΔΕΥΑΚ. Το τι έγινε και τι δεν έγινε για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Άσπρης Άμμου. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λογικό είναι να έχουν πολλές απορίες. Οι οποίες καλό είναι να απαντηθούν από τους αξιόπιστους δημοτικούς συμβούλους. Ή ακόμη καλύτερα, από τη Δήμαρχο.

 

Σε περίοδο σιωπής βρίσκεται ο … σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Άφαντος από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται στην Αθήνα. Αλλά δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα επανέλθει στο νομό. Αυτά τα διαλλείματα της προεκλογικής του εκστρατείας είναι καμιά φορά πολύ μεγάλα. Για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος χρειάζονται κατάλληλες ενέργειες. Και δελτία τύπου.

 

Στην Αθήνα βρίσκεται και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μαθαίνουμε τη δραστηριότητα του από τον ίδιο: «Ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου με θέμα «Έλεγχος και Διαφάνεια, θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας». Συνδιοργανώθηκε από την Ακαδημία Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το Ινστιτούτο Τοπικής Διακυβέρνησης & Καινοτόμων Πολιτικών και το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, με τη θεσμική υποστήριξη του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου».

 

Κάθε φορά που επισκέπτεται την Καβάλα εκπρόσωπος της Κυβέρνησης προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εμφανίζονται κοντά του τα τοπικά στελέχη. Αυτό δεν έγινε προχθές με την κ. Κουντουρά. Δεν είχε το απαραίτητο «μπακάπ». Εδώ που τα λέμε δεν το χρειάστηκε κιόλας.

 

Το χρονικό διάστημα 15 με 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Οφρύνιο το 2ο πανελλήνιο φεστιβάλ παιδικών εφηβικών χορωδιών. Οι συμμετοχές είναι ικανοποιητικές, οι περισσότερες από χορωδίες της Βόρειας Ελλάδας.

 

Με ποσό 15.000 ευρώ θα στηρίξει η Περιφέρεια ΑΜΘ μια ποδηλατική διοργάνωση που θα γίνει στα Τενάγη των Φιλίππων το Φθινόπωρο. Είναι μια διεθνής διοργάνωση ποδηλατικού τουρισμού, στην οποία εμπλέκονται οι Δήμοι Καβάλας και Παγγαίου αλλά και Δήμοι του Νομού της Δράμας.

 

Η δράση αποτελεί ετήσιο θεσμό που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά. Ακολουθεί τα γαλλικά

πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού. Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο “Brevet Φιλίπ

πων – Brevet Philippi” έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP 2 από τον Ιανουάριο του 2018.

 

Αφορά στην διάσχιση 200 χμ, μέσα από είκοσι (20) τοπικούς οικισμούς και πέντε (5) διαφορετικούς δήμους (Δήμος Καβάλας, Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Παγγαίου). Το ίχνος της ποδηλατικής διαδρομής ενώνει σημαντικούς πολιτιστικούς, τουριστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, με σημαντικότερους αυτούς των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων και της Αμφίπολης. Η Ποδηλατική διοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορική Μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), για αυτό επιλέχθηκε να γίνει εντός του Οκτωβρίου και συγκεκριμένα κοντά στην ημερομηνία της τελικής μάχης, στις 21 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης