μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ανάμεσα στους πολλούς δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, ειδικότερα τους εργάτες καθαριότητας, υπάρχουν κι αυτοί που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Αυτοί που ξεπερνούν τα καθημερινά ζητήματα και προβλήματα, ιδρώνουν πραγματικά για να καθαρίσουν κοινόχρηστους χώρους. Να τους περιποιηθούν. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα καλά παραδείγματα. Πρώτα πρώτα ο οδοκαθαριστής στην ανατολική πλευρά της πόλης, εργάζεται κάθε μέρα και στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Καθαρίζει από τα σκουπίδια ακόμη και την άσφαλτο και μπράβο του.

Το δεύτερο καλό παράδειγμα αφορά 4 εργάτες του Δήμου που συνήθως ασχολούνται με το πράσινο. Τα χόρτα, τα δέντρα και τα λουλούδια. Χθες έπρεπε να κλαδέψουν δέντρα στην αυλή του 6ου Λυκείου. Η περιοχή παρουσίαζε δυστυχώς μια θλιβερή εικόνα καθώς ήταν γεμάτη σκουπίδια. Δεν αρκέστηκαν στο κλάδεμα. Είδαν την γενικότερη κατάσταση και μαζί με το κλάδεμα έκαναν και καθαριότητα στην αυλή. Κι έκαναν πολύ καλά.

 


 

Αναρτήθηκε χθες το μεσημέρι στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας η περιβόητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Από το πρακτικό προκύπτει ότι η εισήγηση της διοίκησης (ουσιαστικά η απόφαση της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης) καταψηφίστηκε. Και χωρίς ονομαστική ψηφοφορία. Έγινε αυτό που ήθελε η αντιπολίτευση άσχετα αν δεν έγινε με τον τρόπο που κάποιοι επεδίωξαν. Αλλά έχει σημασία ο τρόπος; Σημασία έχει ότι το θέμα καταψηφίστηκε.

 

Ποιοι όμως ψήφισαν υπέρ της εισήγησης; Αντιγράφουμε από το πρακτικό τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από συζήτηση, έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, και την ανωτέρω εισήγηση, μειοψηφούντων των κ. Ιακωβίδη, Μιχαηλίδη, Μουμτσάκη, Παπαδόπουλου Θ., Πεφάνη, Σταυρίδη, Χρόνη, Προμούσα και Κουνάκου αποφασίζει κατά πλειοψηφία και δεν εγκρίνει την υπ’ αριθ. 76/2021 απόφαση, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας» του Δήμου Καβάλας».

 

Με άλλη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει την πραγματοποίηση συναυλίας στο «Ανθή Καραγιάννη», αυτήν την φορά με την λαϊκή τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου. Για την εγκριτική απόφαση έπρεπε να δοθούν κάποιες διευκρινήσεις. Ειδικότερα: «Παρών στη συζήτηση του θέματος ήταν ο δικηγόρος κ. Κουφατζής Χαράλαμπος ως εκπρόσωπος, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα ότι εκ παραδρομής αναγράφεται στην αίτηση η «Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης», αντί του ορθού «ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ ΙΚΕ», διόρθωση την οποία γνωστοποίησε με αποστολή e-mail στο αρμόδιο τμήμα».

 

Γράφαμε χθες για την ευγενική προσφορά του Επιμελητηρίου ως προς τον χώρο των δωρεάν Rapid τεστ, για το ακατάλληλο του μικρού καταστήματος κτλ. Επιβεβαιωθήκαμε. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι από σήμερα η προσέλευση θα είναι μικρότερη (ενώ χθες ήταν τεράστια), πάλι το σημείο δεν καλύπτει τις ελάχιστες προϋποθέσεις. Ή ο Δήμος Καβάλας πρέπει να ανοίξει άλλους χώρους που διαθέτει (Όσκαρ, Παλλάς ακόμη και ένα κεντρικό δημοτικό σχολείο) ή η διαδικασία πρέπει να επανέλθει σε ένα σκιερό μέρος της κεντρικής πλατείας.

 

Ο ΕΟΔΥ έχει καθημερινή παρουσία στην Καβάλα και κάνει rapid τεστ εκτός Σαββάτου. Μέχρι το τέλος Ιουλίου. Οφείλει να συνεχίσει την καθημερινή του παρουσία και τον Αύγουστο κι αν είναι δυνατόν με δύο συνεργεία και όχι με ένα. Ώστε όπως στο παρελθόν, να μπορούν να γίνονται δύο τεστ ταυτόχρονα. Γενικά ο ΕΟΔΥ δεν κάνει στο Ν. Καβάλας τα τεστ που κάνει σε άλλους όμορους Νομούς. Ενώ είναι κάθε μέρα σε Καβάλα και Κ.Υ. Πρίνου, βρίσκεται μία φορά την εβδομάδα μόνο σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη.

 

Δεν θα τηρήσει την υπόσχεση του ο Δήμος Καβάλας και δεν θα ανοίξει εντός 15 ημερών ο δρόμος της ΜΟΜΑ. Το 15νθήμερο λήγει αύριο. Ο δρόμος δεν ανοίγει. Ούτε φαίνεται ότι προλαβαίνει να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα. Ναι μεν απομακρύνονται τα μπάζα αλλά πρώτον είναι πολλά και δεύτερον οι ρυθμοί απομάκρυνσης είναι αργοί.

 

Το ΚΚΕ Καβάλας προσπάθησε να διαφημίσει εκδήλωση του στην Παναγούδα (έγινε το περασμένο Σάββατο) με διάφορα πανό στις δυτικές περιοχές και συνοικίες. Τα πανό ακόμη και χθες ήταν στη θέση τους και παρά το ότι η εκδήλωση έγινε. Περιμένουν το Δήμο Καβάλας να τα απομακρύνει ενώ το σωστό θα ήταν να τα απομακρύνουν όσοι τα έβαλαν. Όσοι συνεχίζουν να προβάλουν τις δράσεις τους με αυτόν τον ξεπερασμένο τρόπο.

 

Αυξημένη ήταν το απόγευμα της Τρίτης η κίνηση στην αγορά. Ξεχώριζαν οι επισκέπτες. Οι τουρίστες. Κινούνταν οικογενειακά και αρκετά χαλαρά. Αυτό που βλέπουμε όλο και συχνότερα στο κέντρο της πόλης είναι πολίτες που κυκλοφορούν φορώντας τη μάσκα τους. Εδώ και καιρό η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική. Για κάποιους ωστόσο είναι απαραίτητη.

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε προχθές βράδυ η εμφάνιση του Πασχάλη στην Τόσκα. Ο χώρος γέμισε από παλιούς και νέους θαυμαστές του. Ο αγέραστος Πασχάλης φωτογραφήθηκε με πολύ κόσμο. Τους παρευρισκόμενους στο μουσικό γεγονός υποδέχονταν η κ. Ειρήνη Βρανά. Η Τόσκα θα έχει κι άλλες τέτοιες εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα.

 

Συνάντηση με τη διοίκηση του Λυκείου των Ελληνίδων είχε πρόσφατα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis κ. Άλκης Ζοπόγλου. Έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για συνεργασία μέσω εκδήλωσης. Η εκδήλωση προετοιμάζεται. Μόλις οριστικοποιηθεί, τότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Το Λύκειο των Ελληνίδων είναι πάντα έτοιμο για οτιδήποτε μουσικοχορευτικό και όχι μόνο. Προέρχεται δε από μια θαυμάσια ιδέα και έκθεση των παραδοσιακών του φορεσιών.

 

Με τη βοήθεια του καλού Θεού η κολυμβητική σεζόν εξελίσσεται ομαλά σε όλο το Νομό Καβάλας. Μέχρι τώρα δεν είχαμε κανένα ατυχές ή δυσάρεστο περιστατικό στις πλαζ. Άπαντες κάνουν το μπάνιο τους κι επιστρέφουν σπίτι τους. Ευχόμαστε τούτο να συνεχιστεί. Την Τρίτη το απόγευμα ηλικιωμένη γυναίκα- κολυμβήτρια που ήταν στη Ραψάνη αισθάνθηκε αδιαθεσία. Κλήθηκε το ασθενοφόρο και την μετέφερε προληπτικά στο Νοσοκομείο.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης είναι σχεδόν κάθε μέρα στα τηλέφωνα με την Εγνατία Οδό και τους εκπροσώπους της. Πρόσφατα μίλησε για την καθυστέρηση στα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα. Η Εγνατία φέρεται να του υποσχέθηκε διόρθωση και λήψη κατάλληλων μέτρων. Είναι κάτι που θα το δούμε στην πράξη το επόμενο διάστημα κι ειδικότερα το προσεχές Σαββατοκύριακο.

 

Ο ηλικιωμένος συμπολίτης κ. Χρήστος Ταμανάς περνά το Καλοκαίρι του στη Θάσο. Εκεί τον επισκέφθηκε και τον συνάντησε ο Γιώργος Καλαντζής. Ο Χρήστος Ταμανάς τα καταφέρνει με τους υπολογιστές, έχει καθημερινή παρουσία στο Facebook. Με τον ίδιο τρόπο ευχαρίστησε για την επίσκεψη τον κ. Καλαντζή: «Διαχρονικά την ημέρα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα ο κ. Γεώργιος Καλαϊτζής βρίσκεται στη Θάσο και τιμά με ιδιαίτερη ευλάβεια τον θαυματουργό ιαματικό άγιο. Σήμερα ο αγαπητός Γιώργος μας έκανε την τιμή και μας επισκέφθηκε στην δεύτερη κατοικία μας στη Θάσο όπου εγώ και η σύζυγός μου βιώνουμε. Μάς έδωσε μεγάλη χαρά διότι η αγάπη μας είναι αμοιβαία. Εγώ χωρίς επιφυλάξεις εκτιμώ ότι, αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε η όποια υπεύθυνη παρουσία στην πολιτεία θα ήτο πολύ χρήσιμη και ιδιαίτερα για την πόλη μας, ως περιφερειάρχης, ως Δήμαρχος και γιατί όχι και ως υπουργός της σημερινής κυβέρνησης που έχει πολλούς υπουργούς η οποίοι δεν είναι αιρετοί και φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία, αλλά ήταν πρώην κατήγοροι της που ανήκαν πολιτικά στην πασοκική και αριστερή πτέρυγα».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης