• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Για τον ιερό ναό του Αγίου Παύλου ήρθε η ώρα της συντήρησης. Της εξωτερικής συντήρησης. Είναι άλλωστε απαραίτητη μιας και σε αρκετά σημεία οι σοβάδες φούσκωσαν. Οι εργασίες μαζί με αντικατάσταση των κουφωμάτων ξεκίνησαν ήδη. Το μαρτυρούν οι σκαλωσιές στην πρόσοψη της εκκλησίας. Θα ολοκληρωθούν εγκαίρως δηλαδή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 


 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Χρυσούπολη, το θέμα του ξυλοδαρμού πυροσβέστη -στην πρόσφατη φωτιά στο Ερατεινό- έληξε. Έληξε οριστικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συνέπεια για όσους τον χτύπησαν την ώρα που αυτός προσπαθούσε να σβήσει φωτιά. Η οποία απειλούσε σπίτια στο χωριό.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Π.Υ. Χρυσούπολης φέρεται να ενημέρωσε έγκαιρα την Αστυνομία. Η οποία μάλλον δεν έκανε τίποτα απ’ όσα έπρεπε. Την ώρα που έπρεπε. Κατά συνέπεια (και με τις έως τώρα πληροφορίες) το σημαντικό αυτό περιστατικό περνά- όπως λέμε στην Ελλάδα- στο ντούκου!

 

Κι όπως καλά γνωρίζουμε αυτή η ατιμωρησία εκεί που εμφανίζεται, επηρεάζει και τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Αν λοιπόν αυτό που έγινε ξαναγίνει, θα οφείλεται και στην ατιμωρησία. Αν αντίθετα υπήρχαν συνέπειες και μάλιστα αυστηρές, όλα θα ήταν διαφορετικά. Και για τη μία πλευρά και για την άλλη.

 

Μεταξύ άλλων ενεργειών του, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (με καταγωγή από τη Νέα Καρβάλη) ενημέρωσε και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης. Του μίλησε για το πλωτό LNG που προτείνεται στον κόλπο της Καβάλας. Σύντομα το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και το συμβούλιο της Νέας Καρβάλης και τους φορείς του χωριού. Αναμένεται ένα μεγάλο ΟΧΙ. Όπως άλλωστε αρνητικοί ήταν άπαντες στη Νέα Καρβάλη κι όταν το πλωτό LNG το πρότεινε η ΔΕΠΑ. Περίπου προ 10 ετών.

 

Σήμερα το προτείνει κάποιος επιχειρηματίας με το όνομα Χαραλαμπάκης. Που είναι και δόκτορας! Μάλλον δεν γνωρίζει ούτε την περιοχή, ούτε τους ανθρώπους της. Ίσως να θεωρεί ότι αναλαμβάνοντας το νέο λιμάνι, μπορεί να κάνει κι ότι άλλο θέλει στην ευρύτερη περιοχή. Καλό είναι να ενημερωθεί. Να μάθει για την Καβάλα, τη Νέα Καρβάλη και τους ανθρώπους της. Έτσι ώστε πριν μιλά για τέτοιες «επενδύσεις» να είναι τουλάχιστον πιο προσεκτικός.

 

Ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή η απαραίτητη τροπολογία για τους συμψηφισμούς με την απλήρωτη επιδότηση εργασίας. Νομίζετε ότι τελειώσαμε με τα γραφειοκρατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης; Αμ δε! Τώρα όσοι γνωρίζουν καλά το θέμα ισχυρίζονται ότι χρειάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η οποία μας λένε θα εξηγεί το πώς θα γίνονται οι συμψηφισμοί! Το πότε θα εκδοθεί η ΚΥΑ δεν το ξέρει κανείς. Ούτε αν η έκδοση της θα είναι η τελευταία πράξη του… δράματος! Με λίγα λόγια η αναμονή των δικαιούχων των συμψηφισμών συνεχίζεται. Ένας Θεός ξέρει πότε θα τελειώσει.

 

Δύο Βούλγαροι υπήκοοι ήταν χθες κατηγορούμενοι για απάτη στο Μονομελές Καβάλας. Απουσίαζαν από το δικαστήριο. Ο ζήλος της συνηγόρου τους φανερός. Σε σημείο να δεχθεί πολλές φορές την παρατήρηση του δικαστηρίου προκειμένου να μην φωνάζει (εξετάζοντας τον μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας). «Ο ένας εκ των κατηγορούμενων είναι δικηγόρος στη Σόφια» εξήγησε απευθυνόμενη στο δικαστήριο. Το οποίο τελικά απάλλαξε τους πελάτες της.

 

Η υπόθεση «έρχονταν» από το παρελθόν. Τον Μάη του 2016 άγνωστος πλέον δράστης (ή δράστες) εξαπάτησε τοπική και Βουλγάρικη εταιρία με αποτέλεσμα να «χαθεί» ποσό 4.400 ευρώ! Η έρευνα της ελληνικής αστυνομίας έγινε και κατέληξε ως υπεύθυνους της απάτης τους συγκεκριμένους Βούλγαρους κατηγορούμενους. Όμως η ακροαματική διαδικασία χθες παρουσίασε αντίθετη εξέλιξη. Η απάτη έγινε μεν αλλά όχι από τους κατηγορούμενους. Τελικά άλλοι ήταν οι δράστες που διέφυγαν και της σύλληψης και των συνεπειών του νόμου.

 

Σήμερα το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο. Θα μιλήσουν ο κ. Μουριάδης, ο κ. Προμούσας και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Θέμα της συνέντευξης τύπου το λογισμικό των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδικασία για την επιλογή νέων διευθυντών εκπαίδευσης και στο Ν. Καβάλας. Βρισκόμαστε στη φάση ανακοίνωσης των μορίων κάθε υποψήφιου. Έγιναν ενστάσεις κι έτσι σύντομα θα υπάρξουν οι οριστικοί πίνακες με τα μόρια. Με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι: 1) Μάλλον αλλάζουν και οι δύο διευθυντές. Της Δευτεροβάθμιας σίγουρα, της Πρωτοβάθμιας κατά πάσα πιθανότητα 2) Νέοι διευθυντές θα αναλάβουν εκπαιδευτικοί από το Ν. Καβάλας και όχι από όμορους Νομούς 3)Καθοριστική ίσως αποδειχθεί η διαδικασία της συνέντευξης. Και για τις δύο θέσεις.

 

Το τελικό αποτέλεσμα και τα ονόματα των δύο νέων διευθυντών θα τα μάθουμε πριν το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου δηλαδή πριν το Καλοκαίρι. Για κάθε μία από τις δύο θέσεις υπάρχουν (σύμφωνα με τα μόρια) φαβορί, υπάρχουν και αουτσάϊντερ.

 

Παρά τα κρούσματα κορωνοϊού στο πλήρωμα του, το κρουαζιερόπλοιο Europa συνεχίζει κανονικά την κρουαζιέρα του. Την περασμένη Δευτέρα 21 Μαρτίου ήταν στην Καβάλα. Την Κυριακή 27 Μαρτίου ήταν στην Καλαμάτα (με επόμενο προορισμό την Κέρκυρα). Έμαθαν και τα κρουαζιερόπλοια να συνυπάρχουν με τα κρούσματα και τον κορωνοϊό. Άλλωστε κάθε πλοίο γνωρίζει τα σχετικά πρωτόκολλα, διαθέτει κατάλληλους χώρους καραντίνας κτλ.

 

Στην πρόσφατη παρέλαση στην Καβάλα έλαβε μέρος κανονικά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτιστικών και άλλων συλλόγων. Έστω με μικρότερα τμήματα ο κάθε ένας από αυτούς. Από την παρέλαση απουσίαζαν 4 μόνο τοπικοί σύλλογοι. Επιφυλάσσονται να επανέλθουν στην επόμενη παρέλαση, κορωνοϊού επιτρέποντος πάντα.

 

Στο μεταξύ η βελτίωση του καιρού επιτρέπει τις εκδρομές και τις γνωστές δραστηριότητες των συλλόγων. Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας έκανε την περασμένη Κυριακή πεζοπορία στο περιαστικό δάσος, την οποία δύο φορές ανέλαβε λόγω καιρού. Η Άνοιξη που είτε ήρθε, είτε θα έρθει το επόμενο διάστημα τους επηρεάζει τους συλλόγους. Θετικά.

 

Η ανάρτηση του  Φυσιολατρικού Ομίλου για την πεζοπορία της περασμένης Κυριακής αναφέρει: «Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη πεζοπορία το πρωί της Κυριακής 27/3.Μια μεικτή ομάδα περίπου 25 ατόμων ξεκινήσαμε από το εντευκτήριο του ΦΟΚ με προορισμό το Σταυρό. Στη διαδρομή θαυμάσαμε την όμορφη θέα, την ποικιλία της ανοιξιάτικης χλωρίδας με τα χρωματιστά αγριολούλουδα. Ο θαυμάσιος καιρός μας βοήθησε να απολαύσουμε τη διαδρομή και την εξαιρετική θέα από το σταυρό. Στην επιστροφή οι κυρίες του Ομίλου μας κέρασαν τσάι και γλυκά. Ευχαριστούμε τους φίλους και τα μέλη μας που συμμετείχαν και ευελπιστούμε και σε άλλες παρόμοιες εξορμήσεις».

 

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αμυγδαλεώνα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τεχνικές παρεμβάσεις επιδιόρθωσης ζημιών και άλλων προβλημάτων- ατελειών κτλ. Δεν έγιναν θαύματα αλλά κάποια πράγματα διορθώθηκαν. Η παρέμβαση του Δήμου Καβάλας προκλήθηκε μετά από διαμαρτυρία πολίτη που βρέθηκε στο ίδιο γήπεδο, περιέγραψε αρνητική την εμπειρία του. Από τότε ζητήθηκε να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως στην κερκίδα. Αυτό άργησε λίγο (ή λίγο περισσότερο) μα τελικά έγινε όπως έπρεπε.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης