μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του δραστήριου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Καβάλας (υπό τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κελγιώργη) επισκέφθηκαν προ λίγων ημερών την έδρα της ΧΧ Μεραρχίας στον Άγιο Λουκά. Τη συνέχεια τη διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση και λεζάντα της φωτογραφίας: «Εθιμοτυπική συνάντηση με το Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας “Μακεδονία” Υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της συνεργασίας Μεραρχίας και Συνδέσμου». Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει διάρκεια, ουσία και στηρίζεται στις άριστες σχέσεις του συνδέσμου με τον εκάστοτε διοικητή της στρατιωτικής μονάδας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γαρίνης ανέλαβε καθήκοντα προ λίγων εβδομάδων.

 


 

Το ΔΙΠΑΕ Καβάλας δεν είναι όπως ο… «κακός» Δήμος Καβάλας. Αποδέχθηκε πλήρως την παραδοσιακή αφισοκόλληση και δεν πείραξε καθόλου όλο αυτό το υλικό που διαφήμιζε την ομιλία του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στην πόλη της Ξάνθης. Οι αφίσες σε διάφορα σημεία του πανεπιστημιακού ιδρύματος υπάρχουν στη θέση τους ακόμη και σήμερα. Τόσες μέρες μετά το πολιτικό γεγονός.

 

Οι αφίσες θα μείνουν στις κολώνες φωτισμού (εντός του ΔΙΠΑΕ Καβάλας) για καιρό. Μέχρι μια άλλη αφισοκόλληση να τις… αντικαταστήσει ή μια κακοκαιρία (ένας δυνατός αέρας ας πούμε) να τις ρίξει στο έδαφος. Μετά η κάθε αφίσα θα γίνει ένα ακόμη σκουπίδι, το οποίο τελικά θα πάρει το δρόμο του. Θα πεταχτεί κι αφού ακολουθήσει μια μάλλον μακρά διαδρομή. Έναν μεγαλύτερο του συνηθισμένου βίο…

 

Όποιος λοιπόν θέλει να συναντήσει αυτό που κάποτε γίνονταν συστηματικά σε όλη την Ελλάδα, κι έχει σχέση με τη λεγόμενη αφισορύπανση, δεν έχει παρά να κινηθεί εντός του ΔΙΠΑΕ. Εκεί θα δει τις συγκεκριμένες αφίσες, θα διαβάσει το περιεχόμενο τους. Μια πρόσκληση για κάτι που έγινε την περασμένη Κυριακή….

 

Επανήλθε στην επικαιρότητα το συνεχιζόμενο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του 12ου δημοτικού σχολείου. Στο σχολείο του Άη Γιάννη. Χθες και με αφορμή τη δημόσια συζήτηση, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ιακωβίδης επανέλαβε ότι το έργο τελειώνει και το σχολείο θα (επανα)λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη. Είναι κάτι που ήδη έχει πει ο Δήμαρχος. Η επιβεβαίωση και από πλευράς Ιακωβίδη, που είναι πάντα πιο προσεκτικός στα χρονοδιαγράμματα των έργων, φυσικά και έχει τη σημασία της.

 

Η εβδομάδα που διανύουμε ήταν και είναι εβδομάδα νέας μείωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νομό μας. Βασικά ήταν εβδομάδα μεγάλης μείωσης των εμβολίων. Από τη Δευτέρα ως προχθές Τετάρτη δεν έγινε κανένα εμβόλιο α’ δόσης. Τα λίγα που έγιναν ήταν δεύτερης, τρίτης ή και τέταρτης δόσης. Σύντομα τα εμβολιαστικά κέντρα του Ν. Καβάλας ουσιαστικά θα πάψουν να λειτουργούν μιας και δεν θα εμβολιάζεται κανείς. Για τον Σεπτέμβρη βλέπουμε…

 

Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε χθες την ορκωμοσία νέου τοπικού συμβούλου Κρηνίδων, του κ. Ιωάννη Κελίδη. Πριν από τον κ. Κελίδη κλήθηκαν να ορκιστούν πέντε υποψήφιοι που είχαν σειρά. Κι επειδή κανείς τους δεν δέχθηκε να αναλάβει καθήκοντα τοπικού συμβούλου, ήρθε η σειρά του κ. Κελίδη. Το θέμα ανέκυψε από την παραίτηση της τοπικής συμβούλου Κρηνίδων κ. Κωνσταντινιάς Εξουσίδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Εξουζίδου παραιτήθηκε 29 Απρίλη κι ο αντικαταστάτης της ανέκυψε μόλις χθες. Στις 19 Μάη!

 

Τελικά ο Νομός Καβάλας θα έχει ισχυρή παρουσία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξεκινά σήμερα στην Αθήνα. Εκεί θα βρίσκονται 35 άνθρωποι. Όλοι σύνεδροι και εκπρόσωποι της οργάνωσης του Νομού μας. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν κι άλλοι, προτίμησαν ωστόσο να παρακολουθήσουν το συνέδριο από μακριά. Έμειναν στην Καβάλα.

 

Και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ εκφράζονται θετικές απόψεις ως προς το αποτέλεσμα του ταξιδιού στις ΗΠΑ του Πρωθυπουργού. Σχετική είναι η ανάρτηση- σχολιασμός του κ. Σιμιτσή: «Η παρουσία του πρωθυπουργού και όλης της ελληνικής αποστολής ήταν υψηλού επιπέδου. Μη περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Αυτά χτίζονται σταδιακά, ανάλογα και με τη σοβαρότητα και τη συνέχεια της πολιτικής καθενός».

 

Το περιστατικό έγινε το πρωί της Τετάρτης. Το Αστικό λεωφορείο κινούνταν προς το κέντρο της πόλης. Στη Ραψάνη ένας εκ των επιβατών αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ο οδηγός στάθμευσε στην άκρη του δρόμου, κάλεσε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το οποίο έφθασε γρήγορα. Πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον επιβάτη που δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. Έτσι το λεωφορείο κι αφού το περιστατικό έληξε ομαλά, συνέχισε το δρομολόγιο του προς το κέντρο της πόλης. Τέλος καλό, όλα καλά.

 

Κάτοικος της περιοχής βρέθηκε πρόσφατα στον παλιό βιολογικό της Νέας Περάμου. Εκεί η ανθρώπινη δραστηριότητα δημιούργησε κάτι -ας πούμε- συνηθισμένο. Έναν μικρό και άτυπο σκουπιδότοπο. Ο οποίος μέρα με την ημέρα μεγαλώνει. Κι επειδή έρχεται Καλοκαίρι, στη διάρκεια του μάλλον θα γίνει «θηρίο»…

 

Δύσκολο πράγμα οι συνεδριάσεις του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Πρόσφατη η μη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Χθες ανακοινώθηκε η επόμενη προσπάθεια συνεδρίασης του ίδιου συμβουλίου. Για μεγαλύτερη ασφάλεια η συνεδρίαση θα γίνει δια περιφοράς. Τα μέλη του συμβουλίου θα λάβουν τα θέματα στο e mail τους και στη συνέχεια θα απαντήσουν (με τη ψήφο τους) με τον ίδιο τρόπο. Κατόπιν τούτου η συνεδρίαση θα γίνει. Εκτός απροόπτου πάντα.

 

Μια ακόμη απόφαση κυκλοφοριακών μέτρων υπέγραψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος κ. Γιάννης Καραμανλής. Το κείμενο έχει την εξής ουσιαστική αναφορά: «Λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό, από τη χ/θ 479+048 έως την χ/θ 479+550, που αφορούν σε εργασίες αποξήλωσης της κεντρικής τσιμεντένιας νησίδας, για το χρονικό διάστημα από 19-05-2022 έως 19-07-2022». Για δύο περίπου μήνες θα προετοιμάζονται, ώστε αμέσως μετά να λειτουργήσουν, τα μετωπικά διόδια. Βρίσκονται, όπως είναι γνωστό, μεταξύ του κτιρίου πρώην Πλαστικά Καβάλας και ΒΦΛ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολιτης ανακοίνωσε χθες ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της γενοκτονίας των ποντίων. Τις προηγούμενες ημέρες έλαβε χώρα μια έντονη διαφωνία μεταξύ των τοπικών συλλόγων ποντίων. Μια διαφωνία που μάλλον επαναλαμβάνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε φορά που έπρεπε να τιμηθεί η ίδια επέτειος. Στο τέλος αυτής της παράξενης (ή μήπως όχι;) διαφωνίας, ο κ. Πολίτης περιέλαβε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων όλα όσα ήθελαν όλοι οι σύλλογοι. Κι έκανε πάρα πολύ καλά. Το τι έχουν μεταξύ τους οι σύλλογοι ποντίων, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

Μεταφέρουμε αυτούσια χθεσινή ανάρτηση συμπολίτη επαγγελματία: « Εδώ και μήνες λαμβάνω στο e mail μου πολύ περισσότερα μηνύματα απ’ ότι συνήθως. Κι όπως προσεκτικά τα μελέτησα, κατάλαβα ότι η πλειοψηφία τους είναι ψεύτικα. Μια προσπάθεια να με εξαπατήσουν. Κάθε μέρα τα σβήνω, κάθε μέρα επανέρχονται περισσότερα».

 

Το γεγονός, δίδουμε μία πιθανή εξήγηση, οφείλεται στο ότι αυτά τα κόλπα συχνά έχουν αποτέλεσμα. Πρόκειται για ηλεκτρονικές απάτες που δυστυχώς αποδίδουν. Το γεγονός αποθρασύνει τους διάφορους απατεώνες που σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να ξεγελάσουν τα υποψία θύματα τους. Και τι δεν στέλνουν… Οι τράπεζες, που τάχα θέλουν επιβεβαιώσει στοιχείων, είναι πλέον κάτι ξεπερασμένο. Υπάρχουν πονηρές, φρέσκιες και καινούργιες ιδέες- απατεωνιές. Τις οποίες πρέπει όντως να σβήνουμε αμέσως από τον υπολογιστή μας.

 

 

Διαβάστε επίσης