• 6 Μαΐου 2024,

Μικροέργα και προμήθειες στην οικονομική επιτροπή

 Μικροέργα και προμήθειες στην οικονομική επιτροπή

Την καθιερωμένη  εβδομαδιαία συνεδρίασή της πραγματοποίησε χθες το πρωί στο Δημαρχείο, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης. Επρόκειτο για την 20η συνεδρίαση της επιτροπής από την αρχή του έτους, με την παρουσία δύο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Του Μανώλη Κελαϊδάκη και του Μάκη Παπαδόπουλου.

Εκτός από τα 16 θέματα της ημερήσιας διάταξης – στη συντριπτική τους πλειοψηφία εγκρίθηκαν ομόφωνα –  υπήρχαν και τρία έκτακτα, μικρού όμως ενδιαφέροντος.

Με αφορμή την 11η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας, δημιουργήθηκαν κωδικοί για να προχωρήσει περαιτέρω το έργο του ΕΣΠΑ, «αξιοποίησης των ορόφων που ανήκουν στο Δήμο Καβάλας, του κτηρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού». Η αρχή του έργου έχει γίνει ήδη, μ΄ έξοδα του Δήμου Καβάλας. Έπεται έργο του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ.

Πολλά θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν το τελικό ή προσωρινό αποτέλεσμα, διαγωνισμών μικροέργων ή σημαντικών προμηθειών.

Χθες λοιπόν εγκρίθηκαν:

-Για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, για τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας, οι τρεις προμηθευτές, εταιρίες από την Καβάλα, την Κομοτηνή και τον Πειραιά, για την προμήθεια του Δήμου Καβάλας του αντίστοιχου υλικού. Μάλλον θα γίνει νέος διαγωνισμός για τα καλώδια, αφού η διαδικασία σ΄ αυτό το κομμάτι της δεν είχε αποτέλεσμα.

-Ανακηρύχτηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο μονώσεις κτηρίων, ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας, έτους 2017. Στο διαγωνισμό προσήλθαν 12 εργολάβοι, τρεις ήταν εκτός διαδικασίας, στον έλεγχο των δικαιολογητικών. Προσωρινός μειοδότης η εταιρία Πρασίνης με έκπτωση 57%.

-Προσωρινός μειοδότης και για το έργο βελτιώσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Επτά προσφορές, ένας διαγωνιζόμενος εκτός διαδικασίας, στον έλεγχο δικαιολογητικών. Προσωρινός μειοδότης ο κ. Αρτζόγλου,  με έκπτωση 53%.

-Για το έργο των ασφαλτοστρώσεων – τσιμεντοστρώσεων έτους 2017, προσωρινός μειοδότης οι κ. Βουγιουκλής με έκπτωση 52%. Εννέα προτάσεις, τέσσερεις εκτός διαδικασίας, στον έλεγχο των δικαιολογητικών.

-Για το έργο συντηρήσεων – αποκαταστάσεων αγροτικών δρόμων και διανοίξεων δρόμων 2017, προσωρινός μειοδότης ο κ. Τζεβελέκης με έκπτωση 45%.

-Για το έργο επέκτασης δικτύου όδευσης τυφλών, στο κέντρο της πόλης, προσωρινός μειοδότης ο κ. Πρασίνης με έκπτωση 58%.

-Και για το έργο επέκτασης δικτύου οδικού φωτισμού, συντήρηση φωτισμού Καβάλας, 14 προσφορές, προσωρινός μειοδότης ο κ. Μαργαρίτης, με έκπτωση 54%.

Χθες η οικονομική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην ασκήσει έφεση κατά της οριστικής απόφασης του Ειρηνοδικείου, σχετικά με χρέος του Δήμου Καβάλας στον τοπικό τύπο, το οποίο αφορά συνδρομές τοπικών εφημερίδων, που τώρα θα πληρωθούν, αν και αφορούν το έτος 2013.

 

Διαβάστε επίσης