• 5 Μαΐου 2024,

Mini lockdown μήπως και σώσουμε τα Χριστούγεννα …

 Mini  lockdown  μήπως και σώσουμε τα Χριστούγεννα …

Όταν είσαι στο πορτοκαλί σημαίνει ότι είσαι στο ντεμί !

Στο ντεμί για να παραλύσεις ή να μείνεις ζωντανός !

Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις επόμενες ημέρες το πορτοκαλί κίτρινο ή να το κάνουμε κόκκινο και να βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στην αβεβαιότητα.

Σίγουρα η Καβάλα ως Νομός με τα κρούσματα που έχει μέχρι σήμερα δεν δικαιολογεί το πορτοκαλί χρώμα το οποίο και τόσο απλόχερα μας χάρισε το απόγευμα της Πέμπτης ο Χαρδαλιάς  και μας τοποθέτησε αυτόματα στην ζώνη Νο1 με το μερικό lockdown.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η Καβάλα συγγενεύει με πόλεις που είναι είτε στο πορτοκαλί , είτε στο κόκκινο και για λόγους τακτικής έπρεπε να γίνει και αυτή πορτοκαλί.

Όταν η Ξάνθη και η Θες/νίκη είναι πορτοκαλί  εσύ που βρίσκεσαι ανάμεσα δεν μπορείς να είσαι στο κίτρινο και στο επίπεδο 2.

Το θέμα είναι να φύγουμε από αυτή την ζώνη πριν το τέλος του μήνα μήπως και μπορέσουμε και σώσουμε καμιά εβδομάδα του Νοέμβρη.

Και η Καβάλα και η Δράμα πορτοκαλίσανε γιατί είναι πολλά τα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Το θέμα είναι ότι με την αυστηρή χρήση της μάσκας εντός και εκτός μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση και σχετικά γρήγορα να κιτρινίσουμε και πάλι.

Είναι στο χέρι μας.

 

Το διάγγελμα του Μητσοτάκη που ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Παρασκευής αναβλήθηκε λόγω του ισχυρού σεισμού στη Σάμο και βγήκε στον αέρα το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο Κυριάκος η Αττική και η Βόρεια Ελλάδα μπαίνουν από τα ξημερώματα της Τρίτης σε μίνι lockdown με κλειστά τα καφέ , τις επιχειρήσεις εστίασης , τα θέατρα , τους κινηματογράφους τα  γυμναστήρια  και τους Δημοτικούς χώρους ψυχαγωγίας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μήνας Νοέμβριος να είναι ο μήνας του περιορισμού της πανδημίας έτσι ώστε να πάμε με καλύτερες συνθήκες και καλύτερη ψυχολογία  στα Χριστούγεννα που έτσι και αλλιώς θα είναι διαφορετικά αλλά όχι με κλειστά μαγαζιά.

Χριστούγεννα και lock down δεν πάνε μαζί.

Φαίνεται ότι η μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσουμε τα κρούσματα θα γίνει τον Νοέμβριο και από τον Δεκέμβριο και μετά , μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη θα μπούμε σε ένα πρόγραμμα συντήρησης και θα αναμένουμε το εμβόλιο για να τελειώσουμε οριστικά με αυτόν τον εφιάλτη.

 

Οι πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον μεγάλο σεισμό της Σάμου ήταν οι εξής : Το νησί άντεξε !

Τα ίδια είχε πει και για την Ελλάδα στην διάρκεια του πρώτου κύματος του Covid- 19 την περασμένη άνοιξη άσχετα αν από τότε ακόμα δεν έχουμε συνέλθει.

Μπορεί η Ελλάδα να άντεξε αλλά δεν αντέξανε οι Έλληνες που έχουν μπροστά τους όπως φαίνεται τον δεύτερο γύρο αυτής της δύσκολης δοκιμασίας.

Το θέμα είναι να αντέχει όχι  μόνο η Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες.

 

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη που σίγουρα θα μας φέρει πιο κοντά στον χειμώνα που για πολλούς και διαφόρους λόγους θα είναι αρκετά δύσκολος.

Καλημέρα , καλή εβδομάδα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης