• 20 Απριλίου 2024,

Μήνυμα M. Φρατζεσκάκη σε όσους θα είναι εκτός ψηφοδελτίου: « Όπλα παρα πόδα για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ»

 Μήνυμα M. Φρατζεσκάκη σε όσους θα είναι εκτός ψηφοδελτίου: « Όπλα παρα πόδα για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Το βράδυ της Πέμπτης μίλησε στην Πρωινή για τη διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Καβάλας,  το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Μανώλης Φρατζεσκάκης (με αρμοδιότητα στη νομαρχιακή επιτροπή την τοπική αυτοδιοίκηση).

Η εμπειρία του Μανώλη Φραντζεσκάκη είναι γνωστή κι όσα είπε στην εφημερίδα μας αφορούν όχι μόνο τη διαδικασία πριν από την συγκρότηση και ανακοίνωση του ψηφοδελτίου αλλά και όσα θα γίνουν μετά. Ο Μανώλης Φρατζεσκάκης έστειλε μήνυμα σε αυτούς που δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Ζήτησε να κρατήσουν τα όπλα παρά πόδα γιατί όπως είπε προτεραιότητα έχει η επίτευξη του στόχου να φύγει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φρατζεσκάκης χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο νίκης αυτό που επρόκειτο να ανακοινωθεί για την Καβάλα, προέβλεψε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα.  Θυμήθηκε ότι υπήρξαν εκλογές στην Καβάλα όπου τα δεδομένα για τη Νέα Δημοκρατία ήταν εντελώς αντίθετα με τα σημερινά. Υπήρξαν δηλαδή περιπτώσεις όπου η Νέα Δημοκρατία έψαχνε και δεν μπορούσε να βρει υποψήφιους βουλευτές. «Τελικά πάντα συγκροτούσαμε ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο» είπε ο Μανώλης Φρατζεσκάκης.

Εκτιμά κι είναι πολύ σίγουρος ότι στις εκλογές που έρχονται η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει στο νομό 4 βουλευτές. Εξηγεί ότι το συμπέρασμα αυτό προκύπτει τόσο από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και από τον εκλογικό νόμο καθώς για να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ –εκτιμά- βουλευτή στο νομό Καβάλας πρέπει να ξεπεράσει το ποσοστό του 25%.  Ποια όμως ήταν η συμμετοχή της ΝΟΔΕ στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Καβάλας; Ο κ. Φρατζεσκάκης απάντησε πολύ συγκεκριμένα, θυμίζοντας ότι η νομαρχιακή επιτροπή διατύπωσε την άποψη της στον εσωτερικό διάλογο αλλά πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο η άποψη της ΝΟΔΕ. Δεν ξέρω αν θα υπολογίσουν αυτά που μεταφέρθηκαν από τη νομαρχιακή επιτροπή. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι καλό για τις εθνικές εκλογές και τον προεκλογικό διάλογο το ότι αυτά γίνονται στο κατακαλόκαιρο. «Ελπίζω ο κόσμος να μην επηρεαστεί από την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και κυρίως να προσέλθει να ψηφίσει» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης