• 20 Απριλίου 2024,

Μήνυμα της Τ. Ελευθεριάδου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

 Μήνυμα της Τ. Ελευθεριάδου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Τιμούμε, σήμερα, τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μίας εξέγερσης που έδωσε πνοή και αποτέλεσε έξαρση ελευθερίας και δημοκρατίας απέναντι στη Χούντα.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι μία απλή γιορτή και δεν μπαίνει σε μουσείο. Αποδεικνύει ότι ο λαός, με το διαρκή του αγώνα για δημοκρατία, ισότητα, ελευθερία, βγαίνει νικητής.

Η φετινή επέτειος γίνεται σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Ολόκληρος ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με μία πανδημική κρίση. Στη χώρα μας, ο κορωνοϊός δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας, την ελευθερία των πολιτών, της ίδια της δημοκρατίας.

Οι πολίτες δεχτήκαμε να στερηθούμε πολλά για να προστατευτεί το σημαντικότερο αγαθό: η Υγεία. Η κυβέρνηση, αντί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που της δόθηκε για να στελεχώσει το ΕΣΥ, επέμεινε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, ενώ παράλληλα, προτίμησε να ασχοληθεί με το δόγμα “νόμος και τάξη”.

Τελευταία πράξη του δράματος, η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των συναθροίσεων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πλήθος φορέων, δικηγορικοί σύλλογοι , η Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων, η Διεθνής Αμνηστία, επιφανείς συνταγματολόγοι, κοινοβουλευτικά κόμματα, ενεργοί πολίτες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την καταστολή των ελευθεριών των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τιμά, σε όλη την Ελλάδα, με πενταμελείς αντιπροσωπίες του, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διότι για εμάς ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι ένας αγώνας που δεν τελειώνει.

Είναι διαρκής, είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε μέρα στο σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου!


Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τάνια Ελευθεριάδου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης