• 26 Απριλίου 2024,

Μήνυμα τουριστικής αισιοδοξίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 Μήνυμα τουριστικής αισιοδοξίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο κ. Κώστας Μποζάμπαλης είναι διευθυντής στα ξενοδοχεία «Μακρύαμμος» και «Lucy». Πρόσφατα είχε αναφερθεί στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χαρακτηρίζοντας το κομβικό για την τουριστική κίνηση στο Ν. Καβάλας.

Τώρα που το τριήμερο ήρθε, ρωτήθηκε πάλι για την επιβεβαίωση ή όχι των εκτιμήσεων του. Με χαρά τον ακούσαμε να προβλέπει διπλασιασμό της τουριστικής κίνησης αυτές τις ημέρες! Την στηρίζει στις κρατήσεις και στις αναμενόμενες αφίξεις Ρουμάνων τουριστών μέσω κυρίως της Νυμφαίας.

Εξηγεί ότι αυτές οι αφίξεις είναι πλέον ευκολότερες και φθηνότερες καθώς οι επισκέπτες μπορούν να μπαίνουν στην Ελλάδα όχι μόνο εμβολιασμένοι αλλά και με αρνητικό rapid τεστ.

Μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Μποζάμπαλης είπε μεταξύ άλλων:

«Για μας τώρα, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αρχίζει η τουριστική κίνηση. Των 90 ημερών δηλαδή ως τις 10 περίπου του Σεπτέμβρη. Κι ενώ οι αεροπορικές πτήσεις ακυρώνονται και μετατίθενται για αργότερα, υπάρχουν κρατήσεις μέσω του οδικού τουρισμού. Εκτιμώ ότι αυτές τις ημέρες η κίνηση διπλασιάζεται».

Η πρόβλεψη του κ. Μποζάμπαλη αφορά αύξηση των τουριστών στη Θάσο. Συμπληρώνει ωστόσο ότι «… πλέον οι Ρουμάνοι είναι ορατοί και στην Καβάλα».

Δηλώνει επίσης τα εξής:

«Τώρα είναι η έναρξη της τουριστικής περιόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί και στα Βαλκάνια, που είναι οι βασικοί μας πελάτες φέτος, είναι η μόνη μας ελπίδα. Και στα Βαλκάνια έκλεισαν τα σχολεία, οπότε οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν διακοπές.

Ο κύριος όγκος τουριστών είναι από τα Βαλκάνια. Από πλευράς ελλήνων είναι περιορισμένη η κίνηση. Δεν είναι- τουλάχιστον ως τώρα- αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα Καλοκαίρια.

Έχουμε μια κίνηση ελλήνων αλλά δεν είναι αυτή που είχαμε. Ο λόγος ίσως να είναι ότι στην Ελλάδα δεν έκλεισαν ακόμη τα σχολεία. Στα Βαλκάνια έκλεισαν οπότε αυτοί κατεβαίνουν πιο ελεύθερα. Για το τριήμερο έχουμε κρατήσεις Βαλκάνιων.

Μη ξεχνάτε ότι το τριήμερο ισχύει και για αυτούς. Η κίνηση αυτό το τριήμερο όχι μόνο βελτιώνεται, μπορώ να πω ότι περίπου διπλασιάζεται. Για αυτό και είχα ενδοιασμούς για το τι θα γίνει με τα σύνορα κι αν θα μπορέσει αυτός ο κόσμος να κατέβει.

Ήδη αυτή η κίνηση φαίνεται και στα σύνορα. Εκεί είναι ένα πρόβλημα γιατί οι αναμονές ήταν αρκετές ώρες. Άρα κάποιος δυσαρεστείτε όταν έρχεται για τρεις μέρες και χάνει στα σύνορα τη μισή του μέρα. Ακόμη και τώρα (Παρασκευή νωρίς το πρωί) το μυαλό μας είναι στα σύνορα.

Έχουμε πελάτες που επικοινωνούμε μαζί τους, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη. Ξεκίνησαν πολύ νωρίς για να περάσουν τα σύνορα. Μια τροχοπέδη είναι ότι η Νυμφαία λειτουργεί 16 ώρες την ημέρα. Πιστεύω ότι κι αυτό θα αλλάξει με πρόσληψη κι άλλου προσωπικού.

Αυτοί που έρχονται είναι σε ποσοστό πάνω από 80% είναι Ρουμάνοι».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης