• 4 Μαΐου 2024,

Μηνύματα αισιοδοξίας για τον τουρισμό από τον Νίκο Δασκάλου

 Μηνύματα αισιοδοξίας για τον τουρισμό από τον Νίκο Δασκάλου

Ο επικεφαλής της Fraport στο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας κ. Νίκος Δασκάλου μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την κίνηση το τελευταίο διάστημα στο αεροδρόμιο, το δύσκολο 2020, την προοπτική βελτίωση της κατάστασης το 2021. Ο κ. Δασκάλου επιβεβαίωσε τη μεγάλη μείωση των επιβατών το έτος που τελειώνει σύντομα, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει προοπτική όλα να διορθωθούν και να βελτιωθούν κυρίως το καλοκαίρι του 2021.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το καλοκαίρι του 2021 δεν θα είναι τόσο κακό όσο το καλοκαίρι του 2020. Ούτε όμως τόσο καλό όσο το καλοκαίρι του 2019. Καταρχήν ο Νίκος Δασκάλου δήλωσε: «Δυστυχώς η κατάσταση που διαμορφώθηκε μας πήρε από κάτω. Άλλοι προορισμοί στην Ελλάδα κάτι έσωσαν.

Εμείς ως Καβάλα χάσαμε. Είχαμε μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις επιβατών σε σχέση με το 2019.

Αυτό έγινε γιατί κάποιες αεροπορικές εταιρίες υποχρεώθηκαν να διαλέξουν προορισμούς με τους οποίους δούλεψαν το καλοκαίρι του 2020. Και η Θάσος δεν ήταν σε αυτούς. Υπήρξε μεν για τη δική μας περίπτωση μία μικρή ανάκαμψη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά όπως αναμένονταν αποδείχθηκε προσωρινή».

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος ο επικεφαλής της Fraport είπε: «Αυτή την περίοδο τα δρομολόγια εσωτερικού, της σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα, είναι δύο την εβδομάδα.

Για την περίοδο των εορτών προστέθηκαν ακόμη δύο. Μετά τις γιορτές φαίνεται ότι θα είναι τρία την εβδομάδα. Ίσως μάλιστα μειωθούν. Οι πληρότητες τις ημέρες των εορτών ήταν και στο 80%. Υπήρξαν δρομολόγια με πολύ χαμηλότερη πληρότητα.

Υπενθυμίζω ότι πολλές πτήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα από Αθήνα για Καβάλα και το αντίστροφο γίνονται με μικρά αεροπλάνα των 42 θέσεων. Συνήθως οι επιβάτες είναι 30 με 35. Αεροπλάνα τύπου Airbus έχουμε να δούμε πάρα πολύ καιρό στο αεροδρόμιο της Καβάλας».

Ο Νίκος Δασκάλου σημειώνει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κάθε μέρα, με περιορισμένο ωράριο τα Σαββατοκύριακα. Ευτυχώς –τονίζει- υπάρχει η σχολή πιλότων Εγνατία Aviation. Οι πτήσεις της οποίας –εξηγεί- γίνονται σχεδόν κανονικά. Καταλήγει δε δηλώνοντας ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά παρά την μείωση των πτήσεων γενικότερα.

Τι θα γίνει όμως το καλοκαίρι του 2021, στην τουριστική σεζόν του 2021; Η απάντηση του κ. Δασκάλου είναι αρκετά αισιόδοξη καθώς στηρίζεται στους εμβολιασμούς που ως τότε θα υπάρξουν σε όλους τους Ευρωπαίους:

«Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά.

Αυτό φαίνεται. Το καλοκαίρι του 2021 δεν θα είναι σαν το καλοκαίρι του 2019 αλλά ούτε σαν το καλοκαίρι του 2020. Η κίνηση τουριστών θα αρχίσει διστακτικά εκτιμώ την άνοιξη αλλά θα ανέβει εικάζουμε από τον Ιούνιο και μετά.

Ίσως έχουμε και μία παράταση της σεζόν και μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. Κάποιου είδους υγειονομική ταυτότητα για τους επιβάτες σίγουρα θα υπάρχει.

Θα δούμε τι μορφή θα έχει. Στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας τα έργα που ανακοινώθηκαν όχι μόνο ολοκληρώθηκαν αλλά όπως θυμάστε είχαμε προλάβει να κάνουμε και την τελετή των εγκαινίων.

Στο μεταξύ σε ένα αεροδρόμιο όπως αυτό της Καβάλας τα έργα συνεχίζονται. Δεν σταματούν ποτέ. Αυτήν την φορά είναι έργα που συνήθως δεν γίνονται αντιληπτά από τους επιβάτες. Για παράδειγμα αυτή την περίοδο βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα του φωτισμού στον αεροδιάδρομο».

Διαβάστε επίσης