• 28 Μαρτίου 2024,

Μόλις δύο τα αεροπορικά δρομολόγια την εβδομάδα για Αθήνα

 Μόλις δύο τα αεροπορικά δρομολόγια την εβδομάδα για Αθήνα

 

 

Με δύο δρομολόγια την εβδομάδα θα εξυπηρετείται από σήμερα και μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου το (όποιο) επιβατικό κοινό θα ήθελε να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Καβάλα στην Αθήνα. Η Aegean λόγω και του κορονοϊού, περιόρισε στο ελάχιστο τα δρομολόγιά της αφού και το κοινό που ταξιδεύει είναι πλέον ελάχιστο.

Κάθε Τρίτη λοιπόν στις 09.40 και κάθε Παρασκευή στις 21.00 θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Καβάλας το αεροπλάνο για την Αθήνα και αυτό το καθεστώς των δρομολογίων θα ισχύσει μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια και με βάση τον προγραμματισμό της Aegean, οι πτήσεις για την Αθήνα θα αυξηθούν σε τέσσερις την εβδομάδα μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου του 2020 και εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

Πάντως η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, είναι φανερό ότι πλήττουν γενικότερα τις αεροπορικές συγκοινωνίες αφού η μείωση των δρομολογίων εσωτερικού είναι γενικευμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα τα δρομολόγια της Aegean από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα είναι μόλις τέσσερα εβδομαδιαίως όταν φυσιολογικά ήταν δύο ημερησίως και με μεγαλύτερα μάλιστα αεροσκάφη από αυτά που εξυπηρετούν τη γραμμή Καβάλας – Αθήνας.

Το ζήτημα είναι όταν κάποτε θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και η ζωή θα βρει τους φυσιολογικούς της ρυθμούς, θα επανέλθει και ο παλιότερος αριθμός των δρομολογίων από το αεροδρόμιο της Καβάλας ή ο κορονοϊός θα αποτελέσει μια ευκαιρία και μια δικαιολογία για την Aegean να δώσει τη χαριστική βολή στην αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με την πρωτεύουσα;

Διαβάστε επίσης