Μονομελές Καβάλας: 18 μήνες με αναστολή σε απατεώνα του διαδικτύου

 Μονομελές Καβάλας: 18 μήνες με αναστολή σε απατεώνα του διαδικτύου

Μία από τις πολλές υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου απασχόλησε χθες τη συνεδρίαση του Μονομελούς Καβάλας. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν βαριά. Ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε για το βασικό κατηγορούμενο φυλάκιση 8 μηνών, ο πρόεδρος επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών! Η ποινή συνοδεύεται με 3ετή αναστολή.

Στο πρόσφατο παρελθόν ιδιώτης από την επαρχία Νέστου διάβασε σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης δικύκλου. Επικοινώνησε με το ένα εκ των δύο τηλεφωνικών αριθμών της αγγελίας. Δεν απάντησε κανείς. Σε λίγα λεπτά τον κάλεσαν από το δεύτερο αριθμό της αγγελίας. Επήλθε συμφωνία για το δίκυκλο στα 500 ευρώ. Ο «πωλητής» φέρονταν κάτοικος Ξάνθης. Δήλωσε ότι έχει ανάγκη τα χρήματα επειδή η σύζυγος του είναι άρρωστη. Ο αγοραστής έκανε κατάθεση το ποσό αμέσως. Περίμενε αλλά το δίκυκλο δεν το παρέλαβε ποτέ. Στο δικαστήριο εμμέσως παραδέχθηκε και τη δική του ευθύνη και δικαιολογήθηκε «… δεν μ’ έκοψε. Επειδή μου έδωσε λογαριασμό I BAN, λέω μέσα μου ότι δεν είναι κομπίνα».

Στην υπόθεση ενεπλάκησαν δύο γυναίκες. Μία εκ των οποίων εκείνη την περίοδο συζούσε με τον απατεώνα. Καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια στην απάτη σε 8 μήνες με αναστολή. Η δεύτερη γυναίκα αποδείχθηκε θύμα κι αυτή. Άγνωστο πως, ο δράστης κατάφερε να βγάλει στο όνομα της σύνδεση κινητού τηλεφώνου. Τα τηλέφωνα της αγγελίας είχαν τα δικά της στοιχεία αν και οι επικοινωνίες γίνονταν με τον κατηγορούμενο. Η δεύτερη γυναίκα αθωώθηκε.

Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν παραβρέθηκε στη δίκη. Εκτός από τον παθόντα, κατέθεσε και ο αστυνομικός στον οποίο καταγγέλθηκε το περιστατικό. Σημειώνουμε ότι η επίμαχη μικρή αγγελία αναρτήθηκε σε πολύ γνωστή ιστοσελίδα του διαδικτύου, εκεί όπου υπάρχουν πάρα πολλές παρόμοιες. Ο ιδιώτης από τη Χρυσούπολη ακόμη και σήμερα επικοινωνεί τηλεφωνικά με την γυναίκα που καταδικάστηκε, του δηλώνει ότι κι αυτή εξαπατήθηκε. Παρά τις υποσχέσεις της, δεν έγινε καμία επιστροφή χρηματικού ποσού.

 

Διαβάστε επίσης