• 10 Μαΐου 2024,

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου: «Αναστέλλουμε την επαναλειτουργία των τμημάτων μας»

 Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου: «Αναστέλλουμε την επαναλειτουργία των τμημάτων μας»

Ενημερωτικό Σημείωμα – Αναστολή Λειτουργίας

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου πως μετά από επανειλημμένες συνελεύσεις του ΔΣ αλλά και διαβουλεύσεις με τοπικούς φορείς που είχαμε, είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε την επαναλειτουργία των τμημάτων διδασκαλίας.

Η βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκαν οι διαβουλεύσεις και οι αμφιβολίες μας για το τι πρέπει να γίνει είναι, από τη μία το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους κανόνες ασφαλείας και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των φορέων στον τομέα του πολιτισμού και από την άλλη η ασφάλεια και η υγεία των συμμετεχόντων.

Έτσι λοιπόν, ενώ βάση του ΦΕΚ 3099/Β/26-07-2020 (σελ. 35-40) είναι δυνατή, η με προϋποθέσεις πραγματοποίηση προβών ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων χορωδιών και θεατρικών ομάδων όπως και η πραγματοποίηση προβών χορευτικών σχημάτων ατομικού χαρακτήρα (χωρίς επαφή), πάνω στο οποίο στηρίζεται και η επαναλειτουργία κάποιων συλλόγων και σχολών, υπάρχει ταυτόχρονα η σύσταση από την κεντρική διοίκηση και τους κατά τόπους φορείς για παράταση της αναστολής λειτουργίας των παραπάνω με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μία σύσταση που ως σύλλογος δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Ως εκ τούτου, και μέχρι νεοτέρας, διακόπτουμε τη λειτουργία του συλλόγου καθώς και τη διαδικασία των εγγραφών στα τμήματα αυτού.

Ελπίζουμε σύντομα, σε νέες οδηγίες και κατευθύνσεις που θα μας επιτρέψουν και πάλι να βρεθούμε μαζί και να απασχοληθούμε δημιουργικά με ότι αγαπάμε. Ως σύλλογος, βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και ενημερωνόμαστε για τις όποιες εξελίξεις, στις οποίες θα ανταποκριθούμε άμεσα και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

Τέλος, ευχόμαστε σε όλους υγεία, σύνεση και δύναμη ώστε να ξεπεράσουμε γρήγορα αλλά και με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες, ότι μας ταλαιπωρεί.

Με αγάπη,

Το ΔΣ»

Διαβάστε επίσης