• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Μουσικές Γέφυρες 2024: Μία μοναδική εμπειρία (φωτογραφίες)

 Μουσικές Γέφυρες 2024: Μία μοναδική εμπειρία (φωτογραφίες)

Πριν λίγες ημέρες το Ωδείο «Νεάπολις» είχε την τιμή να φιλοξενήσει οκτώ Πολωνούς μουσικούς (πέντε μαθητές και τρεις καθηγητές) από την πόλη Bielsk- Podlaski της Πολωνίας.

Οι μαθητές που ταξίδεψαν από την Πολωνία είναι οι: Aleksandra Wróbel (βιολί), Maciej Klinicki (τρομπέτα),  Lidia Fiedorowicz (φλάουτο), Dawid Markowski (ακορντεόν), JuliaDaniło (κρουστά) και οι καθηγητές: GabrielaPodleska, BogdanDrozdowski και Magdalena Włodarczyk (συνοδεία πιάνου).

Αυτή η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του Ωδείου «Μουσικές Γέφυρες» , το οποίο είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτισμών και εμπειριών με  κώδικα την κοινή μας γλώσσα , τη Μουσική.

Μαθητές και καθηγητές του Ωδείου «Νεάπολις» είχαν ταξιδέψει τον προηγούμενο χρόνο στην παραπάνω πόλη ξεκινώντας αυτό το μοναδικό μουσικό πρόγραμμα και φέτος οι Πολωνοί μαθητές και καθηγητές  επισκέφθηκαν την πόλη μας.

Το πρόγραμμα που ακολούθησαν ήταν αρκετά γεμάτο:

Στις 18 Μαΐου οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και μετά από μία  βουτιά στη θάλασσα που τόσο τους λείπει , πραγματοποιήθηκε πρόβα στο Ωδείο «Νεάπολις» με τους Έλληνες μαθητές, που περίμεναν να γνωρίσουν τους φιλοξενούμενους!

Η 19η Μαΐου είναι μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορία του Ωδείου «Νεάπολις»! Συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τους μαθητές των δύο χωρών να εναλλάσσονται στη σκηνή αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού!

Στο τελευταίο κομμάτι “Ίκαρος”, σε σύνθεση και διεύθυνση του Κρίστοφερ Μπάκα,  οι μαθητές  των δύο χωρών έκαναν πράξη τη φράση «Mουσικές Γέφυρες» καθώς ένωσαν δύο πολιτισμούς! Έπειτα οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στο “Οrange Jam Studio” και  παρακολούθησαν στο θέατρο τσέπης “Κουίντα” ένα βιωματικό σεμινάριο από τον Κρίστοφερ Μπάκα, ο οποίος μεταμφιέστηκε σε “Doctor No Problem”!

Έλληνες και Πολωνοί μαθητές και καθηγητές βρήκαν ευφάνταστους τρόπους δημιουργίας ενός μουσικού συγκροτήματος και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του “Doctor No Problem” έφτασαν-στο τέλος του σεμιναρίου- κάθε συγκρότημα να έχει ταυτότητα, όνομα, σκηνική παρουσία, πλάνο σκηνής και πολλά ακόμα!

Την επόμενη ημέρα το πρωί οι επισκέπτες βρέθηκαν στον “Φούρνο του Μενέλαου” με οικοδεσπότες τον φανταστικό Γιάννη και τη γλυκύτατη Βάσω! Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του φούρνου και έμειναν άφωνοι από τις γευστικές προτάσεις!!!!

Τα παιδιά ευχαρίστησαν θερμά  τους οικοδεσπότες για τη φιλοξενία παίζοντας έναν ουγγρικό χορό στο ακορντεόν συνοδεία μπόνγκος! Ακολούθησε ξενάγησηστο Μουσείο Καπνού, ένα κόσμημα της πόλης μας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι!

Στη συνέχεια,ο κύριος Χριστόδουλος Μιχαλάκης  υποδέχθηκε την πολωνική αποστολή  στο Δημαρχείο και μίλησε στους επισκέπτες για την ιστορία της Καβάλας και όχι μόνο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου. Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων εκατέρωθεν η ομάδα περπάτησε στην παλιά πόλη και στο φρούριο.

Ακολούθησε μία μοναδική εμπειρία  στο στούντιο ηχογραφήσεων  “NEMESIS”  του Τάσου Καραπαπάζογλου, έτσι ώστε  οι καλεσμένοι να βιώσουν την εμπειρία της επαγγελματικής ηχογράφησης.  Έλληνες και Πολωνοί μαθητές ηχογράφησαν το κομμάτι «ΙΚΑΡΟΣ», της Ορχήστρας .

Σιγά σιγά το ταξίδι έφτασε στο τέλος του και η αποχαιρετιστήρια συναυλία “Friends for Friends”στο ξενοδοχείο “Γιάννης” στα λασπόλουτρα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πούμε ,”στο επανιδείν”! Τα παιδιά έπαιξαν το πρόγραμμα της συναυλίας του Μουσείου αφήνοντας στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις!

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Ωδείου «Νεάπολις» για τη συνέπεια, την υπευθυνότητα, την ακρίβεια και τον ζήλο με τον οποίο ενεπλάκησαν στη δράση αυτή του ωδείου!!! Πρόκειται για τους:

  1. Βασιλική Μπάρμπα (φλάουτο)
  2. Μίνα Σπιτσέρη (φλάουτο)
  3. Φανή Μεταξά (τσέλο)
  4. Εμμανουήλ Τσαλαπατάνης (πιάνο)
  5. Μαρία – Κωνσταντίνα Κιοκλού (βιολί)
  6. Σταυρούλα Καρκαλίδη (ηλεκτρικό μπάσο)
  7. Κωνσταντίνα Γιαννίκου (κρουστά)
  8. Χριστιάνα Τσαπίδου (κρουστά)
  9. Γεωργία Κουτσουμπέλη (ντραμς & κρουστά)
  10. Ορφέας Κατσούλης (ντραμς & κρουστά)
  11. Σέργιος Τζάνερος (ακουστική κιθάρα)

Θερμές ευχαριστίες στους ακούραστους γονείς των μαθητών μας, που ακολούθησαν το πρόγραμμα κατά γράμμα με χαμόγελο, παρά την κούρασή τους!! Όλα αυτά θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια των χορηγών του ωδείου «Νεάπολις». Επαγγελματίες της πόλης μας, βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσαν και για αυτόν τον λόγο τους αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες.

Ειδικότερα, η διεύθυνση του ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί θερμά το σούπερ μάρκετ «ΠΡΟΟΔΟΣ», το κατάστημα «ΛΕΩΝΙΔΗΣ», τον π. Jerzy Bogacewicz, το κατάστημα «ΜUSIC PLACE”, το κατάστημα « ΚΑΦΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», το κατάστημα «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΝ», την επιχείρηση “AUTORENTALS”, το καφέ ουζερί «ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ», το καφέ bar «ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10», το ξενοδοχείο “YIANNIS”, στις Κρηνίδες, τον «ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ», το bar “DERELICTE”, τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων “BLUEWAVE”, το πάρκινγκ αυτοκινήτων «ΑΓΓΕΛΟΣ», το πρατήριο καυσίμων «ΑVIN Νυρεμβέργης 200», τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών “ESTIA”, την επιχείρηση «ΜΠΑΝΑΝΗΣ ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ”, την επιχείρηση «ΜΥΛΩΝΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ», το καφέ “ΤHE COFFEE ROOTS”, τον φούρνο «Ένα & ΈΝΑ »,  την επιχείρηση “ADMIRAL” στη Χρυσούπολη, το φαρμακείο “pharmacyweb.gr” , το κατάστημα “GOOD MORNING” , το φροντιστήριο «ΣΠΟΥΔΗ», το θέατρο τσέπης «ΚΟΥΙΝΤΑ», το «ΝΕΜΕSIS STUDIO” και το «ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΛΟΥΠΕΛΗΣ».

Επίσης η διεύθυνση του ωδείου ευχαριστεί τον Δήμο Καβάλας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων  Καβάλας  για τη στήριξη και το Μουσείο Καπνού για τη φιλοξενία.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης