Μουσική εκδήλωση με χορωδία από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

 Μουσική εκδήλωση με χορωδία από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας

Μουσική έκπληξη αποτέλεσε για τους Καβαλιώτες η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Η γνωστή σε όλη την Ελλάδα Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος, Φιλιππιάδος Πρέβεζας παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα διάρκειας περίπου ενενήντα λεπτών με τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Ήταν μια εκδήλωση που ο δήμος Καβάλας στήριξε και όπως αποδείχθηκε έπραξε πάρα πολύ σοφά.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο ιερέας πατέρας Ελευθέριος ενώ μαζί με τα μέλη της παιδικής χορωδίας στην εκδήλωση παραβρίσκονταν και οι γονείς τους, που τα συνοδεύουν σε μια εκδρομή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Παράλληλα υπήρχε και ορχήστρα αποτελούμενοι από τρεις μουσικούς. Πριν από την έναρξη του προγράμματος μίλησε για το χορωδία ο πατέρας Ηλίας Κωνσταντινίδης, συμφοιτητής όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε του επικεφαλής της χορωδίας από τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας πατέρα Ελευθέριου.

Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν και δεν αποκλείεται η εμφάνισή τους στην Καβάλα να έχει και συνέχεια. Η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας αριθμεί 35 μέλη, ενώ από το 2001 που συστήθηκε έλαβε πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Έχει δώσει δε, πολλές παραστάσεις στη Φιλιππιάδα και την Πρέβεζα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σύρο, Αθήνα, Σάμο, Φιλιατρά, Χανιά, Ηράκλειο, Άρτα) και του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Λέτσε, Μπρίντιζι).

Τραγούδησε με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι: Βασίλης Λέκκας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Βόσσου και Αρετή Κετιμέ. Το Πάσχα του 2009 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ 1 «Αρχονταρίκι». Τον Μάιο του 2010 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικών χορωδιών, που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Λάρισα, κερδίζοντας την πρώτη θέση. Το 2004 κυκλοφορήθηκε το πρώτο της cd με τίτλο «Ας ξαναζήσουμε», ενώ το 2010 κυκλοφορήθηκε το δεύτερο cd με τίτλο «Εκεί, στα σύννεφα πιο πάνω…»

 

Διαβάστε επίσης