• 19 Απριλίου 2024,

Μωυσής Σπανίδης: «Οι Πάνθηρες δημιουργούν ένα μπασκετικό κοινό, έχουν φέρει κάτι διαφορετικό στην πόλη της Καβάλας» 

 Μωυσής Σπανίδης: «Οι Πάνθηρες δημιουργούν ένα μπασκετικό κοινό, έχουν φέρει κάτι διαφορετικό στην πόλη της Καβάλας» 

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή το μέλος του ΔΣ των Πανθήρων. Μωυσής Σπανίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια για διάκριση της Καβαλιώτικης γυναικείας  ομάδας μπάσκετ που ξεκινάει την Κυριακή στην Α2 κατηγορία.

Επίσης έκανε αναφορά για το τμήμα νεανίδων του συλλόγου ενώ ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ πήρε θέση και για την περιπέτεια του ιστορικού συλλόγου τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα κάλεσε και εκ μέρους των Πανθήρων τον Άλεξ Χαντιτάτζι να παρακολουθήσει τον αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ερ: Με τι στόχους θα παίξει στην Α2 η ομάδα των Πανθήρων;

Απ: Οι Πάνθηρες είναι μία νεοσύστατη ομάδα στην Α2 γυναικών διότι στην περσινή σεζόν δεν υπήρχε αποκλειστική δράση λόγω της πανδημίας, αν εξαιρέσουμε δύο αγώνες κυπέλλου απέναντι στη Νίκη Βόλου και στον Ολυμπιακό και έναν αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Πυλαία. Ο στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην Α2 για να έχουμε ξανά μία γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Καβάλα μετά από πολλά χρόνια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει κάποια στηρίγματα. Να υπάρχει γήπεδο, στήριξη από χορηγούς, από το Δήμο, να υπάρχουν συνεργασίες και με άλλες ομάδες γιατί χωρίς τις συνεργασίες μία επαρχιακή πόλη όπως είναι η Καβάλα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Να μην ξεχνάμε ότι στην περιφέρεια υπάρχουν μόνο τρεις ομάδες, ο Πανσερραϊκός, η Ασπίδα Ξάνθης και οι Πάνθηρες Καβάλας. Καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται μεγάλη στήριξη. Αυτά όσον αφορά τον πρώτο στόχο. Επίσης, θέλουμε να δημιουργηθεί μία βάση ώστε σιγά-σιγά τα μικρά κορίτσια να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα και να είναι αμιγώς μόνο με Καβαλιώτισσες αθλήτριες.

Ερ: Υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ. Είναι μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι;

Απ: Ναι, υπάρχει μία διαφοροποίηση διότι κάποιες γυναίκες σταμάτησαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Βέβαια ο κορμός είναι ο ίδιος απλώς προστέθηκαν κάποια νέα κορίτσια, γύρω στα 6-7, στο ρόστερ των νεανίδων. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί μία νέα δυναμική στην ομάδα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, υπάρχει φιλοδοξία και διάθεση να παίξουν και να αποκτήσουν εμπειρίες μαζί με τις γυναίκες. Στο ρόστερ των Πανθήρων υπάρχουν γύρω στα 16 με 17 κορίτσια.

Ερ: Θεωρείς πως η έλλειψη εμπειρίας θα επηρεάσει στην Α2;

Απ: Θεωρώ ότι τα 6-7 κορίτσια των νεανίδων έχουν μία μεγάλη εμπειρία από διακρίσεις σε προκριματικές φάσεις και πανελλήνια πρωταθλήματα από τις προηγούμενες χρονιές. Έχουν δείξει ήδη από τις πρώτες εμφανίσεις ότι οι λεπτομέρειες θα επηρεάσουν την απόδοσή τους.

Ερ: Οι καλές εμφανίσεις στο Κύπελλο είναι ένα μήνυμα για το πρωτάθλημα;

Απ: Ναι, όπως είπα και στην προηγούμενη απάντησή μου, βλέπουμε ότι υπάρχει ενθουσιασμός, δυναμική, υπάρχει διάρκεια στο παιχνίδι τους. Υπάρχουν δύο προπονητές, οι οποίοι δουλεύουν καθημερινά με τα κορίτσια. Υπάρχουν μάλιστα και ατομικές προπονήσεις για κάποια κορίτσια που δεν προλαβαίνουν είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε επειδή κάποιες αθλήτριες είναι στην 3η λυκείου και έχουν πολλές υποχρεώσεις. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και ελπίζουμε να μην έχουμε θέματα με την πανδημία και φέτος.

Ερ: Σιγά-σιγά οι Πάνθηρες δημιουργούν ένα μπασκετικό κοινό;

Απ: Ναι, σιγά-σιγά οι Πάνθηρες δημιουργούν ένα μπασκετικό κοινό. Έχουν  φέρει κάτι διαφορετικό στην πόλη της Καβάλας, για αυτό και έχουμε προγραμματίσει όλες τους αγώνες στην Καλαμίτσα στις 12:30 η ώρα. Για να έρθουν όλοι και οι οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, να δουν ωραίο μπάσκετ, να παίξουν με τη μασκότ και να διασκεδάσουν ώστε να περάσουν ευχάριστα πριν το μεσημεριανό και μετά τον πρωινό τους καφέ. Θα είναι ανοιχτές οι πόρτες μας για να μας γνωρίσουν και να δουν ωραίο μπάσκετ. Άλλωστε και στα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε φάνηκε ότι υπάρχει ένας ενθουσιασμός για να μας δει ο κόσμος και να μας αξιολογήσει. Πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, είναι ένα ρόστερ 10-12 ατόμων, οι οποίοι είναι νέοι και υγιείς επιχειρηματίες, κινούνται μέσα στον αστικό και όχι μόνο ιστό της πόλης. Έχουν βρεθεί και μας έχουν στηρίξει πολλοί χορηγοί, μικροί και μεγάλοι. Θα έλεγα πως έχουμε προσεγγίσει χορηγούς από το εξωτερικό όμως δεν έχουμε τόσες δυνατότητες επειδή δεν είναι δικό μας το γήπεδο και δεν μπορούμε να κάνουμε τόσα διαφημιστικά πράγματα ώστε να μπορέσουμε να τους προβάλλουμε όλους. Δημιουργούμε δύο καινούργιες εμφανίσεις για τη γυναικεία ομάδα των Πανθήρων και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς. Επίσης, να πούμε πως έχουμε φέρει πολλούς γονείς με τα παιδιά τους και ζητάμε να μας δουν, να μας γνωρίσουν και να μας αξιολογήσουν. Ότι μπορούν να μας προσφέρουν με την άποψή τους θα είναι πολύ σημαντικό για την ακαδημία και την ομάδα των Πανθήρων.

Ερ: Τι εύχεσαι για το νέο πρωτάθλημα;

Απ: Εύχομαι να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2 και στο πρωτάθλημα των νεανίδων. Οι νεάνιδες είναι 12 κορίτσια, οι οποίες έχουν μία καλή βάση με περισσότερη εμπειρία και καλύτερη προπόνηση. Θα πάρουν τις εμπειρίες τους από το γυναικείο πρωτάθλημα ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει ιδιαίτερη δυσκολία για να μπορέσει να διακριθεί και πάλι η πόλη της Καβάλας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε ξεκινήσει συνεργασία με δύο κορίτσια που ήρθαν από τον Αστέρα και μία από την Ασπίδα Ξάνθης, οι οποίες έχουν δυναμώσει το ρόστερ και είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα και πάλι είναι το πότε και το που θα παίξουν τα κορίτσια τις προκριματικές και τις πανελλήνιες φάσεις επειδή κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να μας ξημερώσει με αυτήν την κατάσταση της πανδημίας.

Ερ: Πως ζει ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ όλη αυτήν την περιπέτεια που κρατάει μήνες;

Απ: Λυπάμαι πραγματικά για την περιπέτεια που τραβάει η ομάδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Τέτοια συνομωσία όλης της Ελλάδας για αυτήν την ομάδα δεν έχει ξανα υπάρξει. Νομίζω ότι γίνονται τόσα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο προς όφελος κάποιων ομάδων. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό για την ομάδα μας. Ελπίζω να είναι αίσιο το τέλος σε όλα αυτά τα δικαστήρια που έχουν προκύψει. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. της ομάδας και ιδιαίτερα στον επενδυτή. κύριο Alex Haditaghi, τον οποίο εμείς έχουμε προσκαλέσει μέσω του στενού του συνεργάτη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ηρακλή στην Καλαμίτσα. Θα ήθελα να πω ότι αυτός ο διχασμός που υπάρχει στην πόλη για την περιπέτεια που περνάμε είναι καλό σιγά-σιγά να σταματήσει και να κοιτάξουμε το αύριο και το πως θα στηρίξουμε την ομάδα μας. Το παρελθόν έχει κλείσει, έχει τελειώσει και εμείς συνεχίζουμε και κοιτάμε μπροστά.

Διαβάστε επίσης