• 18 Μαΐου 2024,

Μπέρδεψαν τον τόπο της δίκης τους και καταδικάστηκαν ερήμην!

 Μπέρδεψαν τον τόπο της δίκης τους και καταδικάστηκαν ερήμην!

Συνεδρίασε χθες το Μονομελές Καβάλας με πολλές υποθέσεις, διαφορετικές μεταξύ τους. Αρκετές ήταν οι υποθέσεις με οδηγούς δικύκλων που βρέθηκαν να τα οδηγούν χωρίς το απαραίτητο δίπλωμα. Οι περισσότεροι στο μεταξύ έβγαλαν δίπλωμα κι έτσι αθωώθηκαν. Ένας ωστόσο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αδυνατεί να μπει στη διαδικασία λόγω οικονομικής δυσκολίας. Δήλωσε στο δικαστήριο ότι όταν και αν πιάσει δουλειά τότε έχει την έκδοση διπλώματος ως πρώτη του προτεραιότητα. Απέφυγε να ζητήσει αναβολή της υπόθεσης του. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή. Μέσω έφεσης απέκτησε τη δυνατότητα να επανέλθει σε δικαστική αίθουσα. Αυτήν την φορά ως κάτοχος διπλώματος.

Ενδιαφέρον είχε υπόθεση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι δύο κατηγορούμενοι μπέρδεψαν τον τόπο της δίκης. Αντί να εμφανιστούν στην ώρα τους στο Μονομελές Καβάλας πήγαν στο δικαστήριο της Ελευθερούπολης αφού όπως είπαν «… εκεί δικάστηκε προηγούμενη υπόθεση μας». Το Μονομελές τους καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης λίγων μηνών με αναστολή.

Όταν εμφανίστηκαν στο Μονομελές Καβάλας ήταν αργά. Πρόλαβαν να ασκήσουν έφεση για να δικαστούν με την παρουσία τους σε δεύτερο βαθμό. Φάνηκε μάλιστα ότι στο μεταξύ εξέδωσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και άδειες κι έτσι βάσιμα μπορούν να ελπίζουν σε αθώωση. «Μη στεναχωριέστε, δε θα πάτε φυλακή για αυτήν την παράβαση» τους παρηγόρησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου όταν είδε την ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία τους.

 

Διαβάστε επίσης