• 2 Μαΐου 2024,

Ν. Καβάλας: Χειμερινή μεταβολή… προ των πυλών, συνεχίζονται τα τοπικά φαινόμενα

 Ν. Καβάλας: Χειμερινή μεταβολή… προ των πυλών, συνεχίζονται τα τοπικά φαινόμενα

Διατήρηση των φθινοπωρινών χαρακτηριστικών του καιρού αναμένεται και αύριο ενώ την Τρίτη αναμένουμε χειμερινή μεταβολή που θα διατηρήσει τις ελάχιστες θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη, αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά (λεπτομέρειες για την χειμερινή μεταβολή αύριο).

Σήμερα, από τις βραδυνές ώρες αναμένονται τοπικές-παροδικές βροχές ασθενούς μέτριας έντασης στο σύνολο του νομού. Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα ενώ μετά το ξημέρωμα της Δευτέρας αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Τέλος, τις μεσημβρινές-απογευματινές βροχές υπάρχει πιθανότητα για εκ νέου τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φθινοπωρινά επίπεδα χωρίς να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ η ορατότητα τοπικά θα παραμείνει περιορισμένη ιδίως σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στις θαλάσσιες περιοχές από 4-6 μποφόρ (θα στρέφονται σταδιακά από νότιους σε νοτιοδυτικούς-δυτικούς) ενώ στα ηπειρωτικά θα πνέουν ασθενείς κατά βάση από μεταβλητές διευθύνσεις.

www.meteokav.gr

Διαβάστε επίσης