• 28 Μαρτίου 2024,

Ν. Καβάλας: Επιδείνωση του καιρού με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά και… μικρό άρωμα χειμώνα

 Ν. Καβάλας: Επιδείνωση του καιρού με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά και… μικρό άρωμα χειμώνα

Επιδείνωση με φθινοπωρινά χαρακτηριστικά αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες η οποία στο τέλος της θα αφήσει και ένα μικρό άρωμα χειμώνα.

Αναλυτικότερα, από τις απογευματινές ώρες και μετά αναμένονται τοπικές βροχές (συνήθως υπό την μορφή μπόρας) κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό (όσο βορειότερα και όσο πιο κοντά σε ορεινό όγκο υψηλότερες πιθανότητες για εκδήλωση φαινομένων). Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι πριν λίγο από το ξημέρωμα της Τρίτης  οπότε και αναμένεται γενίκευση των φαινομένων κι έτσι αναμένονται βροχές μέτριας ένταση κατά βάση οι οποίες τοπικά και πρόσκαιρα θα έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Καθώς πλησιάζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει πιθανώς μικρή πρόσκαιρη βελτίωση και οι άνεμοι από νοτιάδες θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς και εν συνεχεία σε βοριάδες. Έτσι, μετά την σύντομη βελτίωση του καιρού αναμένεται νέος γύρος βροχών ασθενούς-μέτριας έντασης που αυτή την φορά θα έχουν έμφαση στις νοτιότερες περιοχές του νομού, γύρω από το Παγγαίο και στην Θάσο. Προς τα μεσάνυχτα ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση και θα περιορίζονται στα νοτιότερα και ανατολικότερα τμήματα του νομού.

Η θερμοκρασία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ στην συνέχεια θα παρουσιάσει σημαντική πτώση. Οι άνεμοι στις θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν αρχικά νοτιάδες 4-6 μποφόρ (ξημέρωμα-πρωί Τρίτης τοπικά έως 7 μποφόρ) που από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες 3-5 μποφόρ, στον ηπειρωτικό κορμό άνεμοι ίδιων διευθύνσεων (με τους νοτιάδες όμως να είναι σημαντικά εξασθενημένοι).

meteokav.gr

Διαβάστε επίσης