Ν. Βογιατζίδης: Να αναμένονται οι επόμενες δικαστικές κινήσεις

 Ν. Βογιατζίδης: Να αναμένονται οι επόμενες δικαστικές κινήσεις

Κανονικά έχουν δρομολογηθεί οι επόμενες δικαστικές κινήσεις εκ μέρους των απολυμένων αλλά δικαιωμένων δικαστικά εργαζομένων της ΒΦΛ, αφού έχει αποσταλεί το απόγραφο και μετά την Παρασκευή βάσει νόμου θα είναι πλέον έτοιμοι να προχωρήσουν στις εκτελέσεις των δικαστικών αποφάσεων. Περί αυτού μας ενημέρωσε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης. Ιδιαίτερα προσεκτικός ήταν στην πληροφόρηση ο πρόεδρος, αναφορικά με τη δυνατότητα που προσφέρει ο νόμος στους εργαζόμενους, από τη στιγμή που ο κ. Λαυρεντιάδης δε σεβάστηκε τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμοσμένη δικαστική απόφαση εκ μέρους του επιχειρηματία, δίνει μέσω νομοθεσίας στους εργαζόμενους το περιθώριο να προχωρήσουν σε δικαστικές κινήσεις που θα γνωστοποιηθούν κατά το επόμενο διάστημα.

Κατόπιν της πρόσφατης προσπάθειας που καταβλήθηκε εκ μέρους του υπουργείου για συνάντηση και γόνιμο διάλογο των δύο πλευρών και το «ναυάγιο» της συζητήσεως, η ευθύνη ανήκει πλέον στην κυβέρνηση. «Εάν δεν είναι και η κυβέρνηση διαπλεκόμενη σε ένα πλέγμα συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, οφείλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της και να τερματίσει οριστικά τη φαρσοκωμωδία του επιχειρηματία. Κάτι που επισημαίνει με την ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Εάν ωστόσο δεν γίνουν πράξη τα αποφασιζόμενα, αυτό θα σημαίνει πως και οι κυβερνώντες είναι διαπλεκόμενοι», υπογράμμισε ο κ. Βογιατζίδης.

Στην υπόθεση της ΒΦΛ υφίστανται τεράστια ζητήματα δημοσίου συμφέροντος, μας θύμισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, σημειώνοντας το σκεπτικό του δικαστηρίου που κάνει λόγο για την υπερχρεωμένη ELFE και για χρήματα που χρωστά και τα οποία διακυβεύονται. Πρόκειται για χρήματα του λαού που θα τα πληρώσει κάθε Έλληνας πολίτης. «Προφανώς η χώρα δεν έχει ανάγκη από επιχειρηματίες της ποιότητας του κ. Λαυρεντιάδη. Το εργοστάσιο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, αλλά σεβόμενο την τοπική κοινωνία, την ιστορία του εργοστασίου και την αγροτική οικονομία», τόνισε ο κ. Βογιατζίδης και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς βλέπουμε ότι η ΝΔ παίζει το ρόλο της κι έχει συμμετάσχει ενεργά μέσω των πολιτικών βουλευτικών γραφείων της Καβάλας, εδραιώνοντας περισσότερο την παρουσία του κ. Λαυρεντιάδη. Όλο αυτό το παιχνίδι που παίζει η ΝΔ σε βάρος της τοπικής κοινωνίας θα πρέπει όμως να τελειώσει».

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ερωτώμενος για την προγραμματισμένη βραδινή συνάντηση της Τετάρτης στο ΕΥΚ, μεταξύ των εργαζομένων με του προέδρου της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ο Νίκος Βογιατζίδης μας είπε: «Η προγραμματισμένη συνάντησή μας επρόκειτο να γίνει στο ΕΥΚ και κάτω από συγκεκριμένους όρους οι οποίοι πληρούνταν. Το ΕΥΚ παραμένει στη θέση του κι αποτελεί θεσμό. Επίσημη πρόταση άλλης συναντήσεως με τον αρχηγό της ΝΔ στο Εργατικό Κέντρο δεν υπάρχει.

Εκτιμώ ότι ορισμένα τοπικά στελέχη της ΝΔ ήταν εκείνα που δε θέλησαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση γι’ αυτό και δημιούργησαν προσχώματα. Τα συγκεκριμένα στελέχη δεν επιθυμούν να φτάσουν στα αυτιά του κ. Μητσοτάκη τα τεκταινόμενα στη ΒΦΛ. Προφανώς το όνομα Λαυρεντιάδη είναι πολύ βαρύ για κάποιους. Λυπούμαστε πολύ για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ΝΔ δεν έλαβε επισήμως θέση κι ούτε καταδίκασε παρόμοιες επιχειρηματικές πρακτικές. Προφανώς δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον έστω κι αν πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που θα ζημιώσει το δημόσιο με 250 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρώ λοιπόν ότι ύστερα από παρεμβάσεις τοπικών παραγόντων ματαιώθηκε η συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη. Δε γνωρίζω εάν ασκήθηκαν πιέσεις εκ μέρους του κ. Λαυρεντιάδη ώστε να αποτραπεί η συνάντησή μας. Προσωπικά προτιμώ να παραμείνω στα γεγονότα και να αφήσω στην κρίση του καθενός την πράξη που συνέβη».

 

Διαβάστε επίσης