• 25 Απριλίου 2024,

Νάκης Οικονομόπουλος: « Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει ο Βύρωνας στο νέο πρωτάθλημα»

 Νάκης Οικονομόπουλος: « Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει ο Βύρωνας στο νέο πρωτάθλημα»

  Δηλώσεις στους 93,7 και στον Τάσο Πατσίδη έκανε ο Νάκης Οικονομόπουλος που φέτος θα φορέσει τη φανέλα του Βύρωνα Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας.

Ο Νάκης ήταν 3 χρόνια στις μεικτές της ΕΠΣΚ βασικός τερματοφύλακας. Σε ηλικία 14, 5 χρονών έκανε ντεμπούτο με τον Ηρακλή Καβάλας ενώ στη συνέχεια έπαιξε στον Αρη Ζυγού. Το πρώτο άλμα έγινε για την Κ-17 του Πανθρακικού όπου είχε 16 συμμετοχές ενώ έκανε προπονήσεις στην επαγγελματική ομάδα μαζί με τον Πασχαλάκη και τον Αθανασιάδη. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα ενώ πήρε μεταγραφή στην Κ-20 του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια ήταν στην Κ-20 της Κέρκυρας ενώ στην Ιταλία αφήνεις άριστες εντυπώσεις στο τουρνουά της Ρεάλ Βιτζέντζα με αντιπάλους τη Φιορεντίνα, την Κάλιαρι και τη Σασουόλο. Πέρσι είχε 10 συμμετοχές με τον Μακεδονικό στο πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως ήταν το φιλικό της ομάδας σου με τον Ορφέα Ελευθερούπολης;

Απάντηση: Ήταν ένα δυνατό τεστ και για τις δυο ομάδες. Έδειξαν και οι δυο ότι υπόσχονται πολλά πράγματα για το φετινό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν.  Υπάρχουν πολύ καλά ρόστερ σε Βύρωνα και Ορφέα.

Γενικά πάντως το πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό βάση των μεταγραφών που έχουν γίνει. Νομίζω ότι θα υπάρχουν 4-5 ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και θα φανεί αυτό από τον Α` γύρο.  Επίσης κάποιες άλλες θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Στην Α` κατηγορία θα παίξουν πολλοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί στη Γ` Εθνική. Αυτό σίγουρα προσθέτει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ερώτηση: Μίλησε μας για την επιλογή σου να επιστρέψεις στην Καβάλα και να φορέσεις τη φανέλα του Βύρωνα αν και πέρσι αγωνίστηκες με τον Μακεδονικό στη Γ` Εθνική ενώ πριν ήσουν στην Κ-20 της Κέρκυρας. 

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι είχα κάποιες προτάσεις από ομάδες άλλων νομών. Ήθελα να γυρίσω στην Καβάλα.  Έχω λείψει από το νομό περίπου για μια πενταετία και θέλω να αποδείξω εντός των τειχών ότι αξίζω.  Θέλω να κάνω ένα καλό πρωτάθλημα φέτος και να ανέβω περισσότερο.

Ερώτηση: Όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα εκτός νομού αποκόμισες πολλές εμπειρίες.

Απάντηση:  Στις ομάδες που αγωνίστηκε πριν έρθω στον Βύρωνα, πρώτα απ` όλα έκανα επαγγελματική προπόνηση κάτι πολύ σημαντικό στην ηλικία μου.

Γενικότερα πήρα εμπειρίες και με τις συμμετοχές που είχα στη Γ` Εθνική αλλά και στο πρωτάθλημα Κ-20 της μεγάλης Ελληνικής κατηγορίας.  Εκεί υπήρχε και μεγάλος βαθμός δυσκολίας όσον αφορά τους παίκτες που αντιμετώπιζα.  Μερικοί απ` αυτούς ήδη κάνουν καριέρα. Στην Ιταλία επίσης είχα τη μοναδική εμπειρία να έχω απέναντι μου παίκτες με πολύ μεγάλη ποιότητα.

Ερώτηση: Δεν είναι πισωγύρισμα που θα παίξεις στο τοπικό πρωτάθλημα;

Απάντηση: Κοιτάξτε δεν με πήραν τα χρόνια.  Εμένα μ` ενδιαφέρει να παίζω. Δεν είναι πισωγύρισμα. Έχω έρθει σε μια πολύ σοβαρή ομάδα με οργάνωση και το κυριότερο ότι πάει για την άνοδο στη Γ` Εθνική.  Ο κυριότερος λόγος που ήρθα στον Βύρωνα είναι ο πρωταγωνιστικός στόχος που θέλει να παίξει η ομάδα.

Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο στον Βύρωνα αφού βέβαια με πολλά παιδιά γνωριζόμαστε.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ερώτηση: Μετάνιωσες που δεν έμεινες στην Ιταλία ενώ είχες προτάσεις σε κάποια δοκιμαστικά παιχνίδια που είχες συμμετέχει;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι το έχω μετανιώσει. Μακάρι να μου δινόταν μια άλλη ευκαιρία να ξαναφύγω από την Ελλάδα και να πάω στο εξωτερικό. Είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.  Η ζωή όμως συνεχίζεται και φυσικά δε τα βάζω κάτω.

Διαβάστε επίσης