• 6 Μαΐου 2024,

Νάσης Στοΐνοβιτς: «Καλύτερος σ’ ολόκληρη τη Γ’ Εθνική ο ΑΟΚ, χρειάζεται ακόμη πιο μεγάλη στήριξη από τον κόσμο»

 Νάσης Στοΐνοβιτς: «Καλύτερος σ’ ολόκληρη τη Γ’ Εθνική ο ΑΟΚ, χρειάζεται ακόμη πιο μεγάλη στήριξη από τον κόσμο»

Στο monobala.gr μίλησε ο Νάσης Στοϊνοβιτς, που πέτυχε το τελευταίο χρονικά γκολ της πρωταθλήτριας Καβάλας, στη χθεσινή νίκη με 1-0 στην έδρα του Άρη Αβάτου.

Ο 21χρονος κεντρικός χαφ (παίζει στο «8»-«10», αλλά και εξτρέμ) προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια, αφού ο πατέρας του Ζόραν είναι προπονητής στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (παλαίμαχος των Άρη, Τρικάλων, Παναιτωλικού, Πανθρακικού και Δόξας Δράμας), ενώ ο αδερφός του Χρήστος είναι αριστερός μπακ στην ΑΕΡ Αφάντου (παλιότερα σε Αλεξανδρούπολη και Θερμαϊκό Θέρμης).

Ο Στοϊνοβιτς ήρθε το χειμώνα στους «Αργοναύτες» από τον Πανθρακικό, έχοντας δυο γκολ και μια ασίστ, ενώ παλιότερα έπαιξε σε Λάρισα, Νίκη Βόλου, Τρίγλια, Αλεξανδρούπολη, Ζλάτιμπορ (Β’ Σερβίας), αλλά και ακαδημίες ΠΑΟΚ και Νυρεμβέργης.

«Δεν πετύχαμε… λίγα! Καλύτεροι σε όλη την κατηγορία»

Για την «εκρηκτική» χρονιά της πρωταθλήτριας Καβάλας, που έσπασε πολλά ρεκόρ και είχε μεγάλα σερί: «Η Καβάλα έκανε πολύ καλή πορεία. Υπάρχει πλάνο, οργάνωση και καλό πρότζεκτ. Έγινε μεγάλη προσπάθεια, ευελπιστώ να είναι έτσι και του χρόνου, για να πάει η ομάδα εκεί που της αξίζει.

Σπάσαμε αρκετά ρεκόρ. Το κοντέρ ήταν… ασταμάτητο, με 97 βαθμούς, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, 21 σερί νίκες. Γίναμε οι πρώτοι χρονικά πρωταθλητές στους 4 ομίλους της κατηγορίας. Νομίζω ήμασταν οι καλύτεροι σε όλη την κατηγορία.

Σίγουρα θα επωφεληθούμε όλοι από αυτό. Δε πετύχαμε και… λίγα! Είναι σημαντικά και σπάνια όσα κάναμε, δύσκολο να γίνουν ξανά από κάποιον. Ιστορική και απίστευτη χρονιά, νομίζω χρονιά-σταθμός και για την Καβάλα και για όλους μας, τους συντελεστές της. Δεχτήκαμε μόνο 11 γκολ σε 34 αγωνιστικές. Είναι πολλά τα… παράσημα και τα επιτεύγματα».

«Κλείνει όμορφα η χρονιά για την Καβάλα – Θέλουμε το νταμπλ»

Για την τελευταία νίκη του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα, χθες με 1-0 εκτός έδρας επί του Άρη Αβάτου, με το δικό του γκολ και την αυλαία να πέφτει με 21/21, στο κυριακάτικο τρίποντο στα χαρτιά με τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου: «Ήταν το τελευταίο ματς και κερδίσαμε, άσχετα που είμαστε εδώ και καιρό πρωταθλητές.

Ήταν σημαντικό, είχαμε κίνητρο να μεγαλώσουμε το σερί μας και τα ρεκόρ. Κλείνει όμορφα η χρονιά. Το γκολ μου με χαροποιεί, επειδή βοήθησα, αλλά… κάτω το κεφάλι. Έχουμε ένα ματς ακόμα το Σάββατο, τελικό Κυπέλλου με τον Βύρωνα Καβάλας. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Είναι επίσημο ματς, που χαρίζει τίτλο. Θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ και να το χαρούμε και εμείς και ο κόσμος στη φιέστα μας».

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση οι τόσες νίκες»

Για το αν υπάρχει κλειδί σε αυτή την «ηχηρή» επιτυχία: «Υπάρχει μυστικό. Πολλή και σκληρή δουλειά. Καθημερινά και για μήνες. Όπως και το εξαιρετικό κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ήταν δύσκολος όμιλος, είχε βέβαια και κάποιες πιο αδύναμες ομάδες.

Όμως το να κάνεις τόσες νίκες σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, όσο ίσως δείχνει. Οφείλεται στις βάσεις που είχε βάλει η ομάδα και στην αφοσίωση όλων στο στόχο. Όλοι οι αντίπαλοί μας έχουν πιθανότητες στα 90 λεπτά και κάποιες νίκες τις πήραμε στο τέλος».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή του χειμώνα. Το να παίρνεις πρωτάθλημα με τόσο ιστορική ομάδα όπως η Καβάλα είναι σημαντικό. Προσωπικά θα ήθελα να βελτιώνομαι συνεχώς.

Να εξελίσσομαι ως παίκτης, να βοηθάω όσο μπορώ και να κάνω βήματα μπροστά. Να πετύχω όσα περισσότερα μπορώ. Πορευόμαστε όλοι βήμα βήμα. Προέχει το Κύπελλο σε μια θετική χρονιά για όλους. Μετά θα δούμε όλοι το μέλλον μας και θα φανεί στην πορεία»

«Ευελπιστώ να γλυκάθηκε ο κόσμος φέτος»

Για τη στήριξη του κόσμου: «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε τεράστια στήριξη, ανάλογη της πορείας της ομάδας. Ευελπιστώ ο κόσμος να… γλυκάθηκε φέτος. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, η ομάδα ακούστηκε πολύ και το χρειάζεται τόσο η πόλη της Καβάλας, όσο και η ομάδα του ΑΟΚ μια μεγαλύτερη στήριξη στις επαγγελματικές κατηγορίες».

πηγή: monobala.gr

Διαβάστε επίσης