• 19 Απριλίου 2024,

Νάσος Αθανασίου στους 93,7: « Δεν πήρα εκδίκηση από κανέναν»

 Νάσος Αθανασίου στους 93,7: « Δεν πήρα εκδίκηση από κανέναν»

Στους 93,7 μίλησε ο Νάσος  Αθανασίου που ήταν το πρόσωπο του ντέρμπι με την απόδοση του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Η άποψη σου για το παιχνίδι της ομάδας σου με τον ΑΟΚ;

Απάντηση: Αρχικά πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι που θύμιζε παλιές εποχές. Είχε πολύ κόσμο εκατέρωθεν. Χαρήκαμε και εμείς σαν ποδοσφαιριστές του Νέστου που για πρώτη φορά είχαμε τόσο πολύ κόσμο αφού στα προηγούμενα παιχνίδια στην έδρα μας λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαμε να έχουμε πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθανε και μας στηρίξανε.

Δίκαια οι δυο ομάδες βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις. Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.  Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι.  Θεωρώ ότι δεν είναι παράλογη η διαφορά των 4 βαθμών. Δεν μας χαρίστηκε κανένας όλο αυτό το διάστημα.  Δεν είμαστε συγκυριακά στην πρώτη θέση έχοντας 4 βαθμούς διαφορά. Όλα αυτά πριν το παιχνίδι.  Φάνηκε ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στο γκολ αν έμπαινε γκολ. Οι δυο ομάδες έχουν σφιχτές άμυνες και επίσης είχα πει ότι θα κρινόταν και στην προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών και στην εμπειρία. Δε θα κρίνω τις διαιτητικές αποφάσεις αλλά το παιχνίδι δεν ήταν στο 50%-50%.

Είναι προσωπική μου γνώμη. Είχαμε πολλές κάρτες σε παίκτες που ήταν στον άξονα και στην άμυνα, συνεπώς δυσκόλευε το μαρκάρισμα αυτών των παιδιών. Η δεύτερη κίτρινη στον Γκουτσίδη ήταν πολύ αυστηρή.  Εδώ άλλαξαν οι ισορροπίες. Αν ήμασταν 11 με 11 ίσως να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα και ίσως να μη χρειαζόταν οι επεμβάσεις μου.  Η ομάδα μας είναι πολύ ποιοτική και μετά το 60` έχουμε πάρει πολλά παιχνίδια λόγω της φυσικής κατάστασης και της εμπειρίας.

Το 0-0 το θεωρώ δίκαιο.  Εμείς είχαμε φάσεις να σκοράρουμε όπως βέβαια και η Καβάλα. Με το αριθμητικό μειονέκτημα κακά τα ψέματα δε μπορείς να βγεις και να κάνεις ανάπτυξη.  Αναφέρθηκε κάτι για καθυστερήσεις. Παίξαμε με 10 παίκτες για 30 λεπτά, τι να κάνουμε; Να τρέχαμε να μαζεύουμε τις μπάλες και να κάνουμε ανάπτυξη από πίσω;  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κακά τα ψέματα. Εγώ είχα τέτοια ένταση και κόπωση το παιχνίδι, είχα πολλές φάσεις και είχα κάποιο θέμα με τον ευατό μου. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν το έκανα εσκεμμένα. Ευχαριστώ τον Γαβριηλίδη για το φερ πλέι στο 90`.  Εμείς έχουμε δυο παίκτες στο νοσοκομείο αν θέλουμε να δούμε τις καθυστερήσεις. Είμαστε μεγάλη ομάδα και είμαστε δίκαια στο +4, δίκαια πήραμε το 0-0 και έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα για τη μεγαλύτερη κατηγορία που όμως θα εξαρτηθεί από τα επόμενα παιχνίδια. Δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Ερώτηση:  Ο Νάσος Αθανασίου έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του;

Απάντηση:  Το είπανε άνθρωποι της Καβάλας. Να θυμίσω τους φιλάθλους της Καβάλας κάτι, χωρίς καμία ίντριγκα, χωρίς να θέλω να πικάρω. Η πολύ καλή Τρίτη χρονιά μου στην Καβάλα δεν αναιρεί τις δυο προηγούμενες.

Την πρώτη χρονιά είχαμε την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ενώ έπαιξα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Τη δεύτερη χρονιά είχαμε τη δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από τον Αρη που βγήκε πρωταθλητής. Να θυμίσω ότι σε εκείνη την ενδεκάδα παίζανε παιδιά που τώρα είναι βασικοί στην ομάδα, τότε είχαμε και μικρό μέσο όρο ηλικίας. Δεν πρόδωσα κανέναν. Δέχομαι τα πάντα και το βρίσιμο από 20-30 άτομα.    Το 95% των φιλάθλων ήταν υγιείς στο γήπεδο. Δεν είχα να δώσω απαντήσεις σε κανέναν. Απαντήσεις έδωσα πριν δυο χρόνια που έφυγα με τον τρόπο που έφυγα. Δεν έφυγα μόνος μου, κάποιος με ώθησε να φύγω. Πήγα στη μεγάλη οικογένεια του Νέστου και οι άνθρωποι με στηρίζουν πάρα πολύ τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και τον επαγγελματικό μου χώρο. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δίνω τη ψυχή μου για να πετύχει ο Νέστος το φετινό του στόχο που είναι πολύ- πολύ υψηλός.

Εγώ δεν μίλησα ποτέ για εκδικητικότητα.  Δεν πήρα εκδίκηση. Δεν κάνανε τίποτα οι άνθρωποι. Αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή για το Νέστο και δίνω τα πάντα για το Νέστο Χρυσούπολης.  Θα τα δίνω μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα αγωνίζομαι με αυτή τη φανέλα. Είμαι πολύ σταθερός και ήρεμος.

Ερώτηση:  Θεωρείς ότι αυτό το αποτέλεσμα ίσως κρίνει τον τίτλο;

Απάντηση: Όχι. Δεν το ασπάζομαι αυτό. Εχουμε αυτή τη στιγμή 4 πολύ δύσκολα παιχνίδια και θα γίνουν πολύ δυσκολότερα αν παίξουμε στο γήπεδο της Χρυσούπολης.  Είναι σε τραγική κατάσταση.

Αν θέλει η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, πρέπει να αλλάξει έδρα. Το ποιος φταίει δε θα το σχολιάσω. Ο Νέστος είναι ποιοτική ομάδα.

Ερώτηση: Είναι ένα ταξίδι που το περιμένατε το καλοκαίρι; Ο Νέστος είχε προβλήματα δοικητικά πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Απάντηση: Η αβεβαιότητα όταν υπάρχει σίγουρα δε θα σε γεμίσει με στόχους και όνειρα. Η έλευση όμως παικτών όπως ο Μκρτσιάν,  Μελισσόπουλος, ο Καθάριος συν τον περσινό κορμό έχουν αλλάξει την ομάδα επίπεδο. Δεν γίνεται με αυτό το ρόστερ, με αυτές τις προσωπικότητες να είναι ο στόχος άλλος εκτός από την άνοδο. Δεν ήρθαν  αυτοί οι παίκτες για να είμαστε δεύτεροι και τρίτοι. Η ομάδα στήθηκε για να διεκδικήσει τον τίτλο.

Είμαστε 18 αγωνιστικές αήττητοι.

Ερώτηση: Το μήνυμα του Νάσου Αθανασίου στους φιλάθλους του Νέστου;

Απάντηση: Οι φίλαθλοι του Νέστου δεν ήταν μόνο στο πέταλο, ήταν και στην κερκίδα της Θάλασσας.   Το 60% – 70% ήταν φίλαθλοι της Καβάλας και το 30%-40% ήταν του Νέστου. Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη χαρά για τη συνέχεια. Τον θέλουμε και στη συνέχεια. Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας.  Εχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε.

Δε χρειάζεται να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε.

Τέλος ευχαριστώ τον ΑΟΚ για την πολύ καλή φιλοξενία.

 

 

Διαβάστε επίσης