Νέα απόφαση χρηματοδότησης δημοτικού έργου

 Νέα απόφαση χρηματοδότησης δημοτικού έργου

Νέα απόφαση χρηματοδότησης του δημοτικού έργου στο κτίριο πρώην ΕΟΚ υπέγραψε χθες η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η τροποποίηση που περιγράφεται φαίνεται να αφορά λεπτομέρειες του έργου, από αυτές που απασχολούν μόνο τις υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο έργο των 2 εκ ευρώ θα ανακαινίσει εκτεταμένους χώρους στο ακίνητο ώστε αυτοί να φιλοξενήσουν δημοτικές υπηρεσίες. Ανάδοχος υπάρχει και μάλιστα έχει πληρωθεί προκαταβολή για να ξεκινήσει. Αυτό φαίνεται ότι θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Με τη νέα απόφαση του Υπουργείου μαθαίνουμε λεπτομέρειες των επεμβάσεων αλλά και των χαρακτηριστικών του ιστορικού κτιρίου:  Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να προβεί σε αποκατάσταση, ανακαίνιση, ανάδειξη και ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ,2ου ορόφου και του μισού υπογείου προκειμένου να προχωρήσει στη μεταστέγαση δημοτικών υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην ΕΟΚ (Ελληνικός Οργανισμός Καπνού), επί της οδού Κ.Παλαιολόγου 4.

Το κτίριο βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με ένα πλέγμα διαδρομών ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στο κέντρο της Καβάλας. Υφιστάμενο κτίσμα: Το πρώην κτίριο ΕΟΚ, δόμησης 9.448,10 τ.μ., βρίσκεται σε οικόπεδο 2.998,00 τ.μ.. Το εν λόγω κτίριο κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, αρχικά η Α πτέρυγα και μετά η Β πτέρυγα.

Παρεμβάσεις στο κτίσμα: Οι παρεμβάσεις αφορούν το μισό υπόγειο καθώς και τον 1ο και 2ο όροφο. Στο τμήμα του υπογείου το οποίο θα περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους.

1ος και 2ος όροφος: Η διαμόρφωση των χώρων θα γίνει έτσι ώστε να αποτελέσουν γραφεία για τη στέγαση των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, της γραμματείας, του γραφείου δημάρχου, αντιδημάρχου, το κυλικείο, το W.C., καθώς και των χώρων αρχείων – αποθηκών.

Διαβάστε επίσης